Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: trochę bardziej egzotyczne  (Przeczytany 1840 razy)
kapitanclaw
Nowy
*

« : Sierpień 09, 2012, 14:42:14 »

Moją pierwszą 'przygodę z akwarium' mam już za sobą. miałam już pierwsze rybki polecane przez sprzedawce z zoologicznego, te najbardziej tradycyjne dla początkujących ( mieczyki, platki, danio, neony ). Teraz już trochę czasu minęło, akwarium trochę opustoszało. Teraz chciałabym coś zmienić, dodać bardziej egzotyczne ryby, może większe. Co mi poradzicie trzymać w akwarium 60l, z pełnym wyposażeniem ?
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 09, 2012, 16:01:00 »

60 litrowe akwarium to jedno z najmniejszych akwarii w jakim sugeruje się trzymanie ryb, więc powinieneś zostać przy wielkości ryb jakie miałeś.

Natomiast jeśli sprawisz sobie coś koło 150 litrów wzwyż, możesz się połakomić wtedy na coś większego bez szkody dla ryb (o ile będziesz dysponował wiedzą niezbedną do ich trzymania)

Pozdrawiam i powodzenia.

iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 09, 2012, 16:14:21 »

Niewiem jaką masz wiedzę akwarystyczną -kapitanclaw- do tego akwarium możesz sobie np. dać kilka proporczykowców lub szczupieńczyków . Ryby nietuzinkowe i bardzo kolorowe . Szczupieniczyki  karłowate z dwadzieścia szt. z kilkoma kiryskami - TO TYLKO TAKA LUZNA PROPOZYCJA
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: