Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czyszczenie akwarium  (Przeczytany 8368 razy)
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Październik 23, 2012, 19:03:58 »

Mój baniak ma 60 cm... i uważam, że karta jest kłopotliwa przy każdym akwarium - ale IMO najskuteczniejsza i najbezpieczniejsza. Pięknie sobie kiedyś załatwiłem przednią szybę profesjonalnym czyścikiem magnetycznym... poprawiłem czyścikiem z żyletką - tylko 2 rysy i wyrzuciłem jak najdalej od akwarium, a potem doprawiłem gąbką... - ja używam TYLKO karty - i to z głową - z góry na dół, potem odrywam kartę od szyby "trzepię" i do góry. Od pótora roku się sprawdza...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
maadonnabw
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Grudzień 09, 2012, 17:39:07 »

Nożykiem do tapet albo polspolitą żyletką

Madi
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Grudzień 09, 2012, 23:48:05 »

Koledze chodziło o "zielona" stronę gąbki, czyli ta łagodniejszą wersje "druciaka".
Nie dziwię się że po niej ma rysy.
Ja tez czyszczę tylko i jedynie zwykła myjką kuchenną,tą "łagodniejszą stroną".
Do tego zakupilam szmatkę z mikrofibry i ściąga nawet na mokro wszystko z szyb jak głupia.
Nie piorę jej,wyparzam we wrzątku,wyciskam i na kaloryfer,świetnie zbiera nawet na mokro syfki wszelakie.

Piterix takie same efekty daje zwykła linijka kupiona w sklepie Smiley Też tak robiłam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2012, 23:54:21 wysłane przez Madi » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: