Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pleśniawka?  (Przeczytany 4391 razy)
Wiktoria
Nowy
*

« : Styczeń 17, 2004, 09:15:10 »

Dzisiaj zauwazylam ze konce kilku pletw mojego bojownika sa pokryte bialym puszystym nalotem. Czy to jest plesniawka? I czy costapur pomoze? Wpuscilam juz pierwsza dawke (18 kropel na 20 litrow wiec na 10 litrow 9 kropelek) i tak bede przez 5 dni.

moje gadu: 3697279, piszcie :-)
--
wiktoria ze zwierzyncem (kot, zolw, chomik, akwa 10l z bojownikiem i 27 z 5 kiryskami, 2 molkami i 5 kardynalkami) pozdrawia Smiley

Moje Forum-Zapraszam
jog
Zainteresowany
**

jo
« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2004, 10:04:09 »

to nie jest pleśniawka to ospa costapur napewno pomoże codziennie lej lek lecz o jakieś 20% mniej w każdy dzień Cheesy
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2004, 10:19:10 »

Nie, to chyba nie ospa, bo ma konce pletw puszyscie biale. Wiem ze wpuscilam nie to Wink Mam akryflawine i pozyczam od przyjaciolki bactopur, ale co lepiej wpuscic, i czy pomieszanie costapuru dzisiajszego i dzisiejszej akry/bactopuru nie wywola skutkow ubocznych? na akryflawinie jest napisane "nie mieszac z innymi preparatami wydzielajacymi chlor lub tlen"

--
wiktoria ze zwierzyncem (kot, zolw, chomik, akwa 10l z bojownikiem i 27 z 5 kiryskami, 2 molkami i 5 kardynalkami) pozdrawia Smiley

Moje Forum-Zapraszam
jog
Zainteresowany
**

jo
« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2004, 11:04:46 »

nie mieszaj jak wlałaś kostapór to lej go dalej nie mieszaj leków

czy te plamy wystepóją na całęj płetwie czy w odstąpach i czy płetwa jest troche sklejona?HuhHuhHuh
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2004, 09:42:27 »

Koniec pletwy jest jakby otoczony puszystym bialym meszkiem. Wpuscilam wczoraj baktopur zgodnie z instrukcja i wpuszcze tez jutro. Mam nadzieje ze pomoze Sad Jesli nie, to lece do sklepu bo MFC2000, podobno tez jest dobry..

Poza tym boj nic nie chce jesc-platkow,granulatow,wczoraj wrzucilam mu kilka mrozonych robakow, i hm..nie znalazlam ich dzisiaj ale ja malo spostrzegawcza jestem Tongue

--

Moje Forum-Zapraszam
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2004, 20:04:21 »

Akwa wymyte, woda wymieniona, roslinki umyte, zwir wyparzony, MFC2000 wlany. Teraz podgrzewam boja lampka i grzalka, mam nadzieje ze pomoze..

--

Moje Forum-Zapraszam
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Styczeń 18, 2004, 21:31:26 »

Zrobiłaś tam totalną dezynfekcję Sad , tak nie można.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 19, 2004, 14:45:21 »

Bojownik odszedl, pomimo leku ktory mu podalam.. :cry:

... :cry:

Nic nie mowcie juz..jestem zalamana..cale serce wlozylam w to zeby go uratowac :cry:

--

Moje Forum-Zapraszam
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 19, 2004, 18:12:50 »

Wiktoria! Głowa do góry! Akwarystyka to już takie hobby, że trzeba się liczyć ze stratą rybek. Wiem jakie to przykre, ale tak już jest... Jednak każde niepowodzenie czegoś uczy!

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 19, 2004, 18:24:56 »

No tak.. Wyparzylam zwir, wyplukalam, akwa wymylam woda z sola, wszystko wymyte i wpuszczona nowa woda razem z zapobiegawcza dawka mfc2000, w srode bede miala nowego bojowniczka...

--

Moje Forum-Zapraszam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: