Pierwsze akwarium... wyrozumiałosc..., a po kiego grzyba ci To. Akwarium bardzo ładne moim zdaniem, tylko czekac jak rosliny podrosną. Woda kryształ widac ze chińczyk robi dobrą robote. Co do swiatła ro radziłbym ostrożnośc ok 1w/1l to ruletka, rosliny po takiej zmianie nabierają apetytu. Co2 mikro i makro. Potrzebne są testy , inaczej glon ci pokrywe uniesie
.I pewna wprawa w stosowaniu nawozów, sama teoretyczna wiedza nie wystarczy. Dla przykladu kiedy ja zwiekszyłem ze zwykłych 0,3 W na 0,9w/1l akwarium w dwa dni pokryło sie zielonym pyłkiem. Może zastanów sie czy dołożenie jednej swietlówki ci wystarczy,drugą mozesz wsadzic jak sie sytuacja unormuje. Wiekszosc roslin i tak bedzie ci rosła dobrze.
Mam taką swoją zasade ze nawet zmiany na lepsze przeprowadzam powoli,( dotyczy wody nawozów swiatła i ryb).
Ciekawi mnie gdzie dają takie fajne gratisy jak ten zestaw roslin?
Na zdjecu widze ze boki masz niedoswietlone( a może tylko mi sie tak wydaje) wez to pod uwage kiedy bedziesz kombinował ze swiatłem , roslinniak lubi miec swiatlo wszedzie.
Na krewetkach sie nie znam ale chyba nawet te spore amanki mogą miec kłopoty( czyt. kakadu i zbrojniki jak podrosną) w czasie wylinki, moze tu doradzi ktos kto zajmuje sie krewetkami
Czekam na nastepne foty bo akwarium zapowiada sie medalowo.