Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kostka OptiWhite  (Przeczytany 2402 razy)
sebtul
Stały użytkownik

« : Październik 18, 2013, 09:44:46 »

Chcę kupić dwie kostki OptiWhite. Poniżej cytat oferty producenta.

AKWARIUM OptiWhite
 krewetkarium KOSTKA (CUBE)
 35 x 35 x 35
 "Extra Crystal"

Dane Tech.
 Pojemność brutto: 43 L
 Długość: 35 cm
 Szerokość: 35 cm
 Wysokość: 35 cm
 Grubość szkła: 6 mm lub 4 mm
 Rodzaj szkła: OptiWhite
 Silikon: Bezbarwny

Teraz kilka pytań:
1. Czy sformułowanie "Extra Crystal" jest jakąś nazwą techniczną czy po prostu producent wymyślił sobie hasło reklamowe?
2. Czy akwarium o podanych wymiarach zamawiać z szyby o grubości 6mm czy może 4mm wystarczy?
Producent odpisał mi, że 4mm technicznie wystarczy lecz on nie poleca, gdyż zdecydowanie lepiej wygląda szkiełko OptiWhite zrobione z 6mm. Czy ma rację, czy chce mnie naciągnąć na droższą wersję?
3. Czy są jakieś dodatkowe rzeczy w szkiełkach OptiWhite, na które trzeba zwrócić uwagę?
Do tego producenta mam niedaleko, około 50 km i mogę sobie podjechać zobaczyć co oferuje. Czy lepiej nigdzie nie jeździć i zamówić szkła wysyłkowo w jakiejś renomowanej firmie?

gg - 4479432
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 18, 2013, 12:37:30 »

1. Hasło reklamowe Smiley
2. Zależy jak się obchodzisz ze szkłem. Ja bym brał 6 bo zdarza mi się często gdzieś przydzwonić czy ręka mi się omcknie przy czyszczeniu czy coś takiego Smiley 6 mm zawsze jednak trochę solidniejsze, ale jak jesteś dobrze skoordynowany to 4 mm wystarczy Smiley Lecz ja bym wziął 6. Co do różnic w wyglądzie to nie wiem, nie widziałem szkła 4 mm.
3. Popatrz jak są krawędzie wyszlifowane, nie powinno być jakichś zmętnienień na szlifie ani nic z tych rzeczy. No i silikon też musi być ładnie, równo położony, bez żadnych zgrubień itp.

Akwarium to żadna filozofia, jak masz możliwość to popatrz i jak nie ma widocznych uchybień to kupuj Smiley

sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2013, 07:21:29 »

OK. Dziękuję za pomoc.

gg - 4479432
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: