mineły juz 3 dni a liczba kropek sie nie zmienia. chciałam zrobic zdjecie ale welon chyba nie lubi zdjec bo wszystkie wychodziły rozmazane :/ jakis pobudzony jest :/ bede obserowowac dalej
Mam jeszcze pytanie dotyczace podmian -
jak czesto je robic przy tej rybce. domyslam sie ze wszystko zalezy od karmienia ale zauwazyłam ze i tak wydalanie jest porówywalne niezaleznie od ilosci pokarmu - jak mu dam mniej to podje sobie rosliny a ma ich sporo choc wyrywa i zjada tylko HYDROCOTYLE TRIPARTITA "JAPAN", GLOSSOSTIGMA ELATINOIDES oraz ELEOCHARIS PARVULA
czy podmiany wystarcza raz na tydzień / dwa? czy jesczze rzadziej?i jeszcze jedno pytanie:
czy płukać filtr przy każdej pomianie 20-30% (oczywiscie w wodzie zlanej)? czy dopiero jak filtr nie bedzie miał siły wypychac wody? (taka propozycję wyczytałam gdzies na jakimś forum chociaz bałabym sie ze filtr sie zepsuje jak np zapcha sie na amen a ja bede 10h w pracy :/ a szkoda mi go bo jakby nie patrzec wydałam na niego ok 100zł)
dzieki wielkie za pomoc. Jestem świeżą akwarystką a w wiekszosci wątków dotyczacych welonów spotykam sie z odpowiedziami - welon to nie ryba akwariowa i powinna isc do stawu / ze to swinka / albo odpowiedzi dotyczace litrarzu (dla niektórych niezależnie jakiego zbiornika bys nie miał i tak jest za malo dla welona
) a ja jestem zadania ze jeden badz dwa welony w duzym akwarium z roslinami naprawde pieknie sie prezentuje o ile jest zadbane
a wszystko jest do osiagniecia nawet majac świnki
pozdrawiam