Noooo, Bardass gratuluję zbiorniczka.
Meeki będą się tłukły, przerabiałem ten temat. Nikaraguanskie podobnie. Na Twoim miejscu zostawiłbym Eljotki. Piękne rybska i w miarę spokojne.
Kirysniki, głupole i zbrojniki bym wywalił. Poszukaj Farowellek, Sturisom itp. Zbiornik w moim klimacie, ale wywaliłbym trochę zielska i dał gałązki wierzby, ewentualnie inne delikatne korzenie. Takia moja mała sugestia
Wiem, że sie rybska tłuką ale nie mam komu oddać, a do kibla to żal mi ich wyj3b@ć.
Zielsko samo powoli wymiera, chociaż lotos i nurzaniec wielki jakoś sobie dają radę.
Gałęzie dojdą, chociaż bardziej przydałyby się kamulce z grotami (mam dojście do dosłownie ton kamulców różnej maści i wielkości). I tak też zrobię ale to już będzie trochę wyglądało jak Tanga... i troche mi sie to zaczyna podobać - może kiedyś... Tanganika ...
Ja bym dała więcej trawy na tył, i pozwalała jej się rozrosnąć na środek. Wywaliłabym natomiast kryptokoryny i dodała korzenie.
Zostawiłabym meeki lub eliotki ot taki sentyment... I dodałabym parę jeszcze jakiejś pielęgnicy.
Ale zbiornik bardzo ładny, nabrałam chętkę na takie coś...
Zielsko zostanie, te które się uchowa. Baniak ma wyglądać na naturalny z gloniskami na zielsku
Czytaj j/w
Ej ludzie, przecież Badrass nie prosił o sugestie. Co wy tak z dobrymi radami?
W końcu jakieś konkretne szkło na forum.
Badrass, sam składałeś stelaż?
Szkło ma fajne rozmiary, kleiłeś je na zamówienie?
Czy któreś ryby dobrały się już w pary?
Stelaż sam robiłem, bo przypomnę Ci to leży w moim fachu
Szkło robił mi MarekRedek z alledrogo - ten sam, który robił mi prawie wszystkie zbiorniki. Ma facet naprawdę rękę do robienia szkła. I tanio!!!
Jeśli dobrze przeczytałeś mój pierwszy post to obejrzałbyś filmy, na których widać meeki i sajica z mlodymi.
Mam w 54l ok. setki młodych meek i sajik
Cały czas jakaś para się wyciera
Akwarium bomba. Fajny efekt dają te małe kamyczki wokół kamieni.
A nie myślałeś, żeby z prawej strony dodać jeszcze jakiś korzeń dodatkowy, aby było gęściej gałęzi ?
Będą
Czytaj j/w