Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ślimaczki  (Przeczytany 4088 razy)
Wiolettass
Nowy
*

« : Styczeń 18, 2004, 16:46:45 »

Czy slimaki potrzebuja napowietrzania?? bo flitr jak sie domyslam jest potrzebny. Mam obecnie 10 l akwa (dopiero zaczynam swoja przygode z rybkami  ) w nim jednego bojownika, 1mala zabke i chcialabym dokupic wlasnie slimaka. Posiadam juz grzalke i duzo roslinek. Gdzies tak za miesiac dokupie flitr (jakis taki z napowietrzaczem). Czy slimaka moge kupic juz teraz czy musze sie wstrzymac do czasu jak bede juz miala kompletne akwarium. Dziekuje za kazda odp

Kto pyta nie błądzi ;-)
darq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2004, 17:04:37 »

Ślimaki wytrzymają nawet bez filtra i przetrwają wiele (niestety :evil: ), zwróć uwagę na to jakiego kupujesz, bo po tygodniu możesz zamiast jednego mieć ich 20 i szybko je znienawidzisz :twisted: . A tak wogóle żabka z bojownikiem w 10litrach,  - niezła kompozycja, ale nie wiem czy na długo.
Wiolettass
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2004, 17:20:35 »

jak na razie nic sie nie dzieje bojownik nawet sie nie interesuje nia:) i mam nadzieje ze tak pozostanie:D a o slimaku myslalam o takim duzym co sie podobno az tak nie rozmnaza (mam nadzieje ze to prawda)

Kto pyta nie błądzi ;-)
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2004, 22:49:21 »

Jeśli masz na myśli Ampularie to ok, jeśli nie to w nie długim czasie możesz mieć plagę ślimaków.

385 l - dyskowce
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: