Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 65l  (Przeczytany 2224 razy)
lukasz
Zainteresowany
**

« : Sierpień 18, 2005, 12:14:48 »

mam pytanko a mianowicie mam neonki i zastanawiam sie nad drugim stadkiem jakims, jakie stadko jako drugie obok neonek ladnie by wygladalo? mysle nad rozbory klinowe ale moze jakies inne?? a i do tego chchialbym jakas ladna parke moze ramirezki? no i cos na dno mysle nad piskorkami i kiryski czy moga byc razem piskorki i kiryski?
Teo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 18, 2005, 15:22:04 »

Do piskorków nie zaleca się dawania innych ryb dennych. Nie wiem dlaczego ale tak czytałem.  :? Danio są bardzo ruchliwe sam je mam razem z neonkami i jakoś się zgadzają Smiley

160l tanga
- 5 naskalniki ozdobne
- 5 szczelinowce leleupa
- 1 glonek
Adam Szymanek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 18, 2005, 16:05:02 »

Jeśli Ramirezki to przynajmiej 5 sztuk ponieważ to stadne pielęgniczki i dobierają się w parki z kilku rybek.Co do piskorków to sam mam 4sztuki i 3 kiryski które pozostały z 5-ciu. Myślę że nie przeszkadzają sobie nawzajem dlatego że piskorki są aktywne dopiero nocą.
Pozdrawiam Smiley
lukasz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 18, 2005, 17:34:03 »

Danio mi sie nie bardzo jakos podobaja juz wole te rozbory czy razbory?Smiley mi sie wydawalo ze Ramirezki moze byc tylko parka i wiecej nie bardzo...
Chelman
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2005, 14:48:16 »

Cytat: Teo
Do piskorków nie zaleca się dawania innych ryb dennych. Nie wiem dlaczego ale tak czytałem.  :? Danio są bardzo ruchliwe sam je mam razem z neonkami i jakoś się zgadzają Smiley

A jak wyglada kombinacja piskorkow ze zbrojniczkami? Chcialem sprawic sobie male stadko Kuhlii ale tez i ze dwa zbrojniczki.
boa
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2005, 12:37:39 »

Razbory klinowe właśnie dzisiaj kupiłem i mi sie podobają . kiryski mam tylko dlatego żaby mi z ziemi zbierały (od czasu do czasu zdechłą rybe wpierniczą) danio tez są zajefajne a neonków trzeba mieć dużo

60l-8 neon inessa,2 mieczyki,pare gubików,,4danio pręgowane,2 razbory klinowe,2 glonojadki, 2 kiryski 5 molinezja
Vepsik
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 01, 2005, 21:29:33 »

a moze bys tak sprobowal kardynalkow ?? fajne stadne rybcie i wielkoscia beda pasowaly do neonkow przy 2 stadkach (neony i kardynalki) akwa moze nawet ciekawie wygladac.

www.malawiforum.pl
 ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI szczegolnie wielbicieli tanganiki i malawi ale takze innych biotopow
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: