Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: platydoras  (Przeczytany 3666 razy)
Lolcia
Nowy
*

« : Sierpień 26, 2005, 13:28:42 »

mam problem !!!
w akwa mam 2 sumy platydorasy jeden ma 2cm a drugi ok 10...
od pewnego czasu giną mi rybki i nie wiem co sie z nimi dzieeje.czy możliwe że zjada je sum,Bo kiedyś widziałam jak je zdechłą rybke ale możliwe że potrawi zapolować na żywą?HuhHuhHuhHuhHuhHuh :cry:  :shock:  :shock:  :shock:  Sad  :cry:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

pozdrawiam:)
jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 26, 2005, 13:38:47 »

mozliwe;) zobacz za akwarium moze powyskakiwały przyjzyj sie uwarznie jak miałam skalary to one zagryzały inne ryby<fuj> wiec rozejzyj sie a jesli ich nie ma to mozliwe ze cos je zjada? a jaki litrarz i co jeszcze trzymasz w akwa?
podaj wilkosci rybek;)
Lolcia
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 26, 2005, 13:41:31 »

80l
1skalar
2szczelinowce
2naskalniaki
1gurami
2sumy........
raczej nie wyskoczyły po mam pokrywe na akwa i ona jest przewaznie zaslonieta Sad

jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 26, 2005, 13:46:07 »

acha a w gaszczu roslin gdzies sie nie chowaja? a skalar duzy jest?

a szczelinowce i nakalniaki? duze sa?
Lolcia
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 26, 2005, 13:58:31 »

skalar 5cm
szczelinowce ok.4cm
naskalniaki 3cm.

jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 26, 2005, 14:12:12 »

i najwieksza ryba jest ten sum;)?
Lolcia
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Sierpień 26, 2005, 15:03:58 »

no;/

jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Sierpień 26, 2005, 15:20:26 »

Wink a co ci zjadł ten sum?
Lolcia
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 26, 2005, 16:16:44 »

3gupiki i szczelinowca który miał 2 cm

Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Sierpień 27, 2005, 23:37:00 »

Platidorek może zjeść padlinę - jak każdy sum w zasadzie - ale zbyt agresywny to on nie jest. Cały dzień, a nawet i kilka spędza w jednym miejscu, pod korzeniem albo koło grzałki nieraz wisząc głową w dół, aktywny głównie w nocy (i w dzień w porze karmienia której nigdy nie opuszcza Smiley )Mam u siebie 2 jeden ma ok 12 cm drugi z 10. Ikrę też chętnie wyżrą i narybek, małą 2cm rybkę teoretycznie też mogą jeśli podpłynie im pod nos, bo nie są na tyle szybkie żeby sie za takimi maluchami uganiać. Potrafią też odbierać tabletki o wiele większym od siebie gibbicepsom. Acha - i burczą jak transformator, kiedy sie je wyjmie z wody Smiley

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #10 : Sierpień 28, 2005, 10:27:19 »

Lolcia - twoja obsada jest absolutnie beznadziejna i niedopuszczalna !!!!!!!!!!!! Nie dziw sie ze ci rybki gina !!! Nie dosc ze twoje wszystkie ryby maja diametralnie rozne wymagania (!), wszystkie sa za duze na to akwarium (!) to jeszcze trzymasz tak lagodne rybki jak gupiki czy gurami z tak agresywnymi jak szczelinowce czy naskalniki !!!!!! Zero pomyslunku przy kompletowaniu obsady !!!!!!!! A teraz biedne rybki placa zyciem za twoje himery !!!!!  :evil:  :evil:  :evil:

jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Sierpień 28, 2005, 12:06:57 »

lukas nie besztaj jej! moze jest poczatkujaca;) niech sie uczy...
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Sierpień 28, 2005, 12:40:11 »

Cytat: jojcia

Może i niech się uczy, ale czemu rybki mają na tym cierpieć  :?:  :roll:

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #13 : Sierpień 28, 2005, 12:55:46 »

Cytat: jojcia

I co z tego, że jest początkująca ??!!!  :evil: Na forum jest wielu początkujących, którzy nie męczą zwierząt, chociażby Erem. Jak ktoś się uczy to najpierw czyta a potem kupuje z rozsądkiem! A to co robi Lolcia to nie nauka tylko eksperymenty !!!!!  :evil:  :evil:

jojcia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Sierpień 28, 2005, 18:40:07 »

no moze
ktos jej zle doradził no to wiadome ze najpierw sie czyta o rybach a potem je kupuje...

nie wszyscy tak robia... raz tak zrobi "profilaktycznie ja zbecztamy <<mam nadzijeje ze sie nei obrazi>>  i na przyszłosc dobierze lepiej obsade"

lolcia:
jelsi nie chcesz tracic wiecej rybek to musisz zminic obsade zdecyduj sie co chcesz zostawic a z eszta trzeba cos zrobic

rodzice moga nie byc zadowleni...

nei jestes zła akwarystka.. po prostu nie wiesz wszystkiego kazdy popełnia błedy nie zniechecaj sie!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: