Marek Robert
Nowy
|
|
« : Sierpień 30, 2005, 18:35:03 » |
|
Gdzie mógłbym znależć zdjęcia np. zatoczków czy też świderków. Od pewnego już czasu mam bardzo dużo "ślimaczków", ale nie potrafię ich rozpoznać i nazwać. Za lokum obrały sobie wgłebkę i maja się całkiem dobrze, ale stale ich przybywa i główni mieszkańcy stali się bardzo markotni.
|
|
|
|
Z poważaniem
|
|
|
|
didi
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2007, 12:41:45 » |
|
Czy można trzymać w akwarium 60l jedną ampularię z innymi rybkami?
|
|
|
|
|
|
|
angela
Stały użytkownik
A to moje akwa:)
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2007, 14:00:17 » |
|
Nawet wskazane! Ampularia czysci dno z niezjedzonego przez rybki pokarmu! W takim zbiorniku mozesz trzymac nawe dwie! Tylko uwazaj szybko sie mnoza, jajka skladaja nad tafla wody, wiec latwo je kontrolowac! Dodatkowo jezeli nie bedziesz przekarmial tez mnozyc sie nie beda!A no i ampularie sa rozdzielno plciowe, takze do rozmnazania musisz miec samca i samice
|
|
|
|
|
|
|
didi
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2007, 14:43:05 » |
|
dzięki więc jeśli będę miała jedną ampularię, to oczywiście nie rozmnoży mi się
|
|
|
|
|
|
|
angela
Stały użytkownik
A to moje akwa:)
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2007, 14:56:44 » |
|
No sila rzeczy nie da rady Moze do tego dorzuc jeszcze cos czyszczacego dno, bo jedna ampularia,to wydaje mi sie malo,mozejakas krewetke?Ale to tylko moje zdanie!
|
|
|
|
|
|
|
didi
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 04, 2007, 14:59:19 » |
|
no będą jeszcze dwa glonojadki i 3 otoski... takie są plany...
|
|
|
|
|
|
|
skoti
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 05, 2007, 16:31:47 » |
|
Tylko uwazaj szybko sie mnoza, jajka skladaja nad tafla wody, wiec latwo je kontrolowac! Dodatkowo jezeli nie bedziesz przekarmial tez mnozyc sie nie beda!
no juz nie przesadzajcie ze sie tak szybko rozmnazaja ja mialem 5 przez pol roku i nic mi sie nie rozmnozylo nie wiem czemu
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany
FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 06, 2007, 19:02:42 » |
|
Tylko uwazaj szybko sie mnoza, jajka skladaja nad tafla wody, wiec latwo je kontrolowac! Dodatkowo jezeli nie bedziesz przekarmial tez mnozyc sie nie beda!
no juz nie przesadzajcie ze sie tak szybko rozmnazaja ja mialem 5 przez pol roku i nic mi sie nie rozmnozylo nie wiem czemu Moze to same samce lub same samiczki!
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
skoti
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 06, 2007, 19:05:49 » |
|
Moze to same samce lub same samiczki! to ja musialem miec szczescie a tak mi zalezalo na nich
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 01, 2007, 10:31:31 » |
|
troszke stary watek ale chcialem sie spytac czy ampularie nie jedza roslin>
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 01, 2007, 12:20:31 » |
|
zdarza się Ale rzadko (jeśli chodzi Ci o żywe rośliny, bo padnięte napewno jedzą ) PS: Ile ampulari do 54l-chce se sprawić
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2007, 12:22:47 wysłane przez Magdallenah »
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
Okrass
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 01, 2007, 12:31:04 » |
|
Ja w 61l mam 2 i wiecej nie chcem na razie ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 01, 2007, 12:54:38 » |
|
hehe tego to nie wiem?? kupilem na slepo ale chyba nie wiecej niz 3 cm??
|
|
|
|
|
|
|
|