Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Odkurzacz???- Jak go zrobić???
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Odkurzacz???- Jak go zrobić???  (Przeczytany 26708 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 29, 2005, 16:08:54 »

:placz:  :placz:  :placz:  :placz:  :placz:  :placz: ja niue moge tego pojac juz misei niechce myslec nie ma jakiegos prostrzego odmulacza ?? Albo niech ktos mi zrobi i mi przesle poczya , nie no zartuje .....i znowu bede musial co miesiac sprztac wszytsko od nowa i bez sensu jest tak.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #16 : Październik 23, 2005, 21:10:26 »

ok zrobilem ten odmulacz  :? ale dzis go chcialem wytestowac w wannie  Cool Wiec robie tak jak byla mowa ze troche wody nalalem do weza i przytrzymalem palcem , nastepnie cala butelke zanurzylem w wodzie i ... i nic woda nie leciala , wiec pobieglem szybko po taboret ze by bylo wiadro wyzej ale i tak nic  :? co zrobic zeby woda leciala  :?
Pozdro  :!:

P.S aha i czy yen odmulacz nie wciagnie piaska z dna bo aktualnie mam  :?:
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Październik 24, 2005, 14:05:55 »

Bo trzeba bło zrobic odkurzacz mojej konstrukcji,a nie jakies butelki :!:
Mój na 100% działa i jest niezawodny  Cheesy
Taki jak w linku ponizej :!:
 http://www.akwarystykar.fora.pl/viewtopic.php?t=63

84L-HOLENDER:25gat.roślin,10neon czerwony,10danio różowe,2otostki,mnóstwo krewetek red fire
25L-MINI HOLENDER:ok 10gat.roslin,2 otoski,2 kiryski,gupiki
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #18 : Październik 24, 2005, 14:14:00 »

dobrzE ale ja mam male akwa no i takie cos ... raczej nie . zrobilem juz tki to ten chce :?  Wiec pytam sie jeszcze raz co trzeba zrobic zeby leciala woda :?:  :x
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Październik 24, 2005, 14:59:31 »

Ja ci nie odpowiem co trzeba zrobić bo to nie mój patent.Jak byś zrobił taki odkurzacz jak ja polecam to słuzył bym radą non stop :!:

84L-HOLENDER:25gat.roślin,10neon czerwony,10danio różowe,2otostki,mnóstwo krewetek red fire
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #20 : Październik 24, 2005, 15:37:16 »

Cytat: RAFIK
Ja ci nie odpowiem co trzeba zrobić bo to nie mój patent.Jak byś zrobił taki odkurzacz jak ja polecam to słuzył bym radą non stop :!:

No ale mowie ze ja mam male akwa i jak podejrzewam to taki odkurzacz ma dozo dlugosci  :!:  Czytaj uwaznie :? Moze mi ktos iny pozmoc
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Październik 24, 2005, 17:36:56 »

Długość mozesz se zrobic jaka chcesz,czyli możesz dopasować wymiarami do swojego baniaczka.
Ja poza akwarium 84L mam równiez 25L i odkurzaczyk równie dobrze odkurza w duzym jak i w małym zbiorniczku :!:
A tak apropo to ty pisz dokładniej bo nie rozumiem o co ci chodzi z ta lecacą wodą :!: I jezeli te pytanie nie było do mnie skierowane to sorki i prosze abyś swoje pytania kierował bezposrednio do odpowiedniej osoby :!:

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #22 : Październik 26, 2005, 16:06:52 »

nikt mi nie pomoze :?:  :roll:  :?:
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Październik 26, 2005, 16:10:05 »

Poszukaj na forum - jest tu mnóstwo tematów w którym było podane rozwiązanie tego problemu.

Nabierasz wody, tak aby usunąć całe powietrze z węża. Następnie zanurzasz z powrotem końcówkę odmulacza w akwarium, w ten sposób, aby usunąć powietrze tym razem z butli. Wodę musisz lać do zbiornika mieszczącego się poniżej akwarium. I sprawa załatwiona. Względnie może nie działać jak masz za małą średnicę węża (choć to wątpliwe) albo gdzieś się on zagina blokując możliwość przepływu wody.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #24 : Październik 26, 2005, 19:55:38 »

jeszcze poprupuje i zo bacze Smiley
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #25 : Październik 30, 2005, 16:18:38 »

Mam problem (znowu  ) a wiec tak dzis robilem podmiane i od razu wzielem sie za opdmulanie zwiru , jak butelke wsadzalem w zwir to zwir podnosil sie rzem z piaskiem do butelki i teraz w akwa wyglada jak nasze ulice  rozkopane  Czy wam sie tak nie robi  
http://img422.imageshack.us/img422/4020/beztytuu2mu.png cos takiego to wyglada
kafarski
Gość
« Odpowiedz #26 : Październik 30, 2005, 16:24:05 »

ano robi sie ale po paru godzinach filtr przefiltruje wode na szklanke.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #27 : Październik 30, 2005, 19:17:26 »

Chyba zle mnie zrozumiles albo nie wiem co kryje sie pod wyrazeniem "wode na szklanke" .Nie chodzi mi ze sie robi metna bo zwir sie miesza chodzi o to ze ten zwir jest caly roskopany a piasek ktory mialem na samym spodzie jest teraz na samej gorze podloza  :!:
kafarski
Gość
« Odpowiedz #28 : Październik 30, 2005, 21:49:21 »

jesli masz ruch wody i rybki ktore szukaja jedzenia na dnie to wyrownaja teren zaniedlugo. jesli nie masz to wyrownaj go sam , piasek powinien opasc.tonie problem. lepiej dlatego nie uzywac piasku i zwirku nie mieszaja sie wtedy. sam mam czasem wymieszane dno przez moje glonojady ale co ja na to poradze? poczekam kilka lat jak zdechna to moze nie kupie juz takich rybek wiecej :wink:
Afghan
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Styczeń 14, 2007, 22:37:04 »

Zrobilem sobie odmulacz na podstawie opisu z linku który jest wyzej. Lekka prowizorka, Wink mialem jakos bardzo za mulone dno i robilem to na szybko zeby to wyczyscic ale jest naprawde niezly 10 minut i dno oczyszczone. papa

« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2007, 22:50:43 wysłane przez Afghan » Zapisane

gg: 1125448
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do: