Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 120 l. akwarium-jaka obsada  (Przeczytany 2056 razy)
trebor
Nowy
*

« : Wrzesień 09, 2005, 09:31:51 »

Mam 120 litrowe akwarium, nie mogę się zdecydować jakie i ile rybek w nim umieścić.Mieszkańcami są już kosiarki (3)  , bocje wsp.(3) i kiryski.Akwarystą jestem od kilku lat, ale dopiero teraz planuje większe zangażowanie w to piękne hobby(nareszcie mam trochę więcej czasu aby temu poświęcić).
piotrzieba
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2005, 09:05:14 »

z tego co wiem to w 120litrowym baniaku mozna trzymać pielęgnice ramirezki  a jak nie chcesz pielegnic to stadko razborek klinowych i neonki albo mieczyki + stadko neonków danio pregowane
skalarów bym nie polecał bo ja mam aqwa 96 l i kiedyś miałem w nim 4skalary i po dwóch tygodniach mi padły
Dobrze prezentują sie tesh TROPHEUsy ale one muszą mieć jakieś skałki ,kamienie itp.ale mój qmpel ma 20 tropheusów w 105 litrowym aqwa
także masz dużo do wyboru pozdr.

100l    mini malawi
45l    kiryski,platki,gupiki,glonojady
14l    kotnik dla piękniczkowatych i zbiornik tarłowy dla kirysków
Kto kupi guramina złotego???(ok 12cm)odpowiedzi prosze kierować na gg:5222983
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2005, 12:54:43 »

Cytat: piotrzieba
mozna trzymać pielęgnice ramirezki  a jak nie chcesz pielegnic

Ramirezki to nie pielęgnice !!!

Dobrze prezentują sie tesh TROPHEUsy ale one muszą mieć jakieś skałki ,kamienie itp.ale mój qmpel ma 20 tropheusów w 105 litrowym aqwa

No to przesadził ten Twój kolega, współczuję tym rybciom...  :?
Pyszczok
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2006, 14:08:46 »

Cytat: piotrzieba

Jezu trofcie i to 20 w 105L jak to przeczytałem to asz śmiać a potem płakać mi się za chciało one poczebuja większe akwa ale może z biedą małe by tam wytrzymały ale nie 20 max 6 a zaś niemoże być mniej bo są to ryby stadne!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: