Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie polecacie roślinki  (Przeczytany 1724 razy)
MrMariusz
Nowy
*

« : Wrzesień 18, 2005, 12:50:44 »

Planuje zakup roślinek do mojego nowego akwarium, ale muszą to być rośliny nie potrzebujące zbyt dużo świała. W necie dowiedziałem się że takie roslinki to Kryptokoryna, Mech Jawajski, Anubias. Jakie jeszcze? Jakie polecacie? :?

Zapraszam na moje forum: www.forumakwarium.fora.pl
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 18, 2005, 13:20:53 »

jeszcze napewno paprotki wodne.
MrMariusz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 18, 2005, 15:17:30 »

Paproć wodna! Nie sądze... Mam paproć wodną i z mojego doświadczenia wynika że bez wystarczającej ilości światłą są po prostu straszne...

Zapraszam na moje forum: www.forumakwarium.fora.pl
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 18, 2005, 17:05:52 »

to może jakiś wymagający gatunek. ja swoja wrzuciłem do zbiornika 30 l z 8w oszczednosciówka do narybku to wyrosła dżungla .microsorum pteropus i m. pteropus 'windelov' w akwarium przy CO2 wytworzyły tylko mnóstwo odrostów na liściach i zaczęły stare czernieć ,a w małym puszczają nowe liście jasnozielone.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 18, 2005, 19:49:49 »

Możesz jeszcze coś wybrać z żabienic i hygrofilii (wiele gatunków, tak jak w przypadku kryptokoryn), heterantera paskowana, limnofila bezszypułkowa, nadwódka trójkwiatowa.

385 l - dyskowce
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 26, 2005, 15:59:53 »

zeby nie otwierac nowych tematow to tez poprosze o propozycje roslinek , chodzimi tu o roslinki do sredniej-przedniej czesci akwa no i rybki to :neony inessa , otoski , molinezja
A$
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 27, 2005, 07:35:50 »

wejdź na:
http://www.holenderskie.aip.pl/
masz bazę roślin z opisami - do wyboru i koloru
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: