Przemek
|
|
« : Październik 19, 2005, 13:41:55 » |
|
Pamiętajmy, że zakładając oczko wodne spada na nas ogromna odpowiedzialność. Jest to obiekt, który może stanowić wielkie zagrożenie dla dzieci. Czasem wystarczy chwila nieuwagi, a przeważnie ogrodowe stawki są dość głębokie.
Dlatego proszę wszystkich o dokładne przemyślenie kwestii przed założeniem oczka, oraz o staranne jego zabezpieczenie jeśli już podejmiemy taką decyzję.
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2005, 18:13:59 » |
|
Przemek - każdy normalny człowiek o tym wie Z oczkiem jest tak samo jak z wieloma innymi rzeczami. Dziećmi trzeba się opiekować i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #2 : Październik 19, 2005, 19:02:58 » |
|
Nie mniej chyba warto pamiętać że nie możemy byc zawsze i wszędzie a wyobraźnia dzieci lub jak to się po dorosłemu nazywa brak wyobraźni może być nie do przewidzenia . l
|
|
|
|
112,25
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 19, 2005, 19:14:05 » |
|
To wszystko prawda, ale nie ma potrzeby demonizować. Po prostu więcej rozsądku, przede wszystkim dla rodziców. Jest tyle różnych sytuacji, że na ostrzeganie przed każdą nie starczy nam życia...
|
|
|
|
|
|
|
MrMariusz
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Październik 21, 2005, 15:24:06 » |
|
Tak, Przemek ma rację, a mój ojciec chce zakłądać oczko wodne na działce a tam często szaleje mój siostrzeniec, co gorsza jak widzi wodę to zaraz chce sie w niej moczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
|
« Odpowiedz #5 : Październik 22, 2005, 13:16:58 » |
|
Przemek - każdy normalny człowiek o tym wie Z oczkiem jest tak samo jak z wieloma innymi rzeczami. Dziećmi trzeba się opiekować i tyle. Oczywiście, jednak istnieją wypadki losowe. Tak samo jak robisz prawo jazdy przed poruszaniem się potencjalną trumną (sorry za makabryczne wyrażenia) tak samo należy uświadamiać o innych niebezpieczeństwach.
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #6 : Październik 23, 2005, 17:20:56 » |
|
Niestety wypadków losowych nie unikniesz. To po prostu niemożliwe. Można uważać, a i tak można niezłego bigosu narobić. Tego nigdy nie wyeliminujemy, ale minimalizować ryzyko oczywiście trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 22, 2008, 06:56:15 » |
|
Witam po długiej nieobecności postanowiłem odnowić wątek wstawiając przykładowe zdjęcie. Oto przykład po pierwsze wyobraźni dziecka a po drugie dobrze zabezpieczonego oczka wodnego. Pozdrawiam.
|
|
|
|
112,25
|
|
|
piotruś92
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 17, 2009, 22:15:05 » |
|
losowych wypadków nie da się uniknąć lecz jeśli chodzi o oczko to jednak trzeba starać się zabezpieczyć przed dziećmi ponieważ jak już wcześniej zostało wspomniane, "zostawisz je na pół minuty a one mają już 1000 pomysłów:)
|
|
|
|
|
|
|
aresik
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 20, 2010, 21:59:42 » |
|
a co zrobić jak rzeka płynie koło domu?
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
gg: 12084964
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 20, 2010, 23:40:15 » |
|
zakryć tym co masz dostępne, tylko nie rób wiochy
|
|
|
|
Pozdrawiam [/color
|
|
|
aresik
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 21, 2010, 07:49:26 » |
|
czyli obić rzekę deskami?
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 21, 2010, 14:12:06 » |
|
można i tak U babuni puściliśmy w starą rurę rzeczkę i zakryliśmy ziemią, ale wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć Pozdrawiam
|
|
|
|
Pozdrawiam [/color
|
|
|
PYSZCZAK_2010
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 21, 2010, 15:08:53 » |
|
MOŻE nie zakładajmy dużego akwarium bo mieszkanie nam zaleje,może nie zakładajmy bimbrowni bo butla wybuchnie i ściany ochlapie może,może,może.......co za g...
|
|
|
|
240l Malawi
|
|
|
M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 21, 2010, 15:15:04 » |
|
O co ci chodzi?? Grozisz mi?? Jak ktoś ma dzieci to musi uważać by się nie skąpały w oczku czy rzece i nie mówimy tu o akwarium więc.... idź się schowaj z takimi wrzutami Pozdrawiam
|
|
|
|
Pozdrawiam [/color
|
|
|
|