Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Zakaz hodowania ryb w kulach!  (Przeczytany 9329 razy)
kafarski
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 02, 2005, 18:10:37 »

a moze przeciwnie ?hodowac ryby zadkie lub zagrozone i wpuszczac zpowrotem do ich siedliska?
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire

« Odpowiedz #16 : Listopad 02, 2005, 18:14:28 »

Myslisz, ze takie ryby zaklimatyzowały by sie na wolnosci i przetrwały?

Dobre pytanie...

Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej...
..........................inni zwą ją piekłem......................
Rafael Krasa

kafarski
Gość
« Odpowiedz #17 : Listopad 02, 2005, 18:20:38 »

byly proby z ameka wspaniala i zoogoneticus tequila ale odlow po 2 latach bodajze byl negatywny. woda byla za brodna pozostaje hodowla w akwariach gatunkow zagrozonych i ktore wyginely w naturze.
sztopan17
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2005, 18:23:08 »

I po co .  Sad  Żeby sie podniecać że gdzieś w oceanarium żyją dwie ostatnie sztuki. Zamiast tego lepiej już powalczyć o ochrone ryb które jeszcze są w środwoisku naturalnym.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Listopad 02, 2005, 20:44:48 »

To swoją drogą ale chodawla w akwariach jest sposobem na zagrożone gatunki, np. żóbry żyją nie tylko na wolności choćby dla tgo że gdyby nie pomoc człowieka by ich było mniej. Smiley

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
sztopan17
Zainteresowany
**

Tak
« Odpowiedz #20 : Listopad 03, 2005, 08:22:35 »

Tak tylko że żubry mają do dyspozycji puszcze a ich ochrona nie polega na wsadzeniu ich do klatki tylko polega na ochornie danego trerenu na którym żyją.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 03, 2005, 09:43:51 »

a jesli danego gatunku np. ameki wspanialej juz nie ma w naturze? to co wtedy? nie podnieca was trzymanie czegos czego juz nie ma na wolnosci?
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Listopad 03, 2005, 16:18:49 »

To akwarystyka ma składać się z podniet bo mam to co inni nie mają?
Dziękuje, wtedy kupie sobie samochód...

Ja tam ciesze się z gupiczka czy skalara, każda ryba ma swój urok i na prawdę, nie trzeba się przy tym podniecać :roll:

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Grudzień 09, 2005, 23:01:26 »

Nie wiem czy lepiej pozwolic trzymac rybe w kuli czy w tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75052929 :evil:
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #24 : Grudzień 09, 2005, 23:15:02 »

JA to widzialem w miom sklepie zoologicznym jak to zobaczylem myslem ze to kotnik czy cos , czy tam jakis wazon albo akwa typu "Mały Holender"  :wink: przecierz tam nie da sie wmiescic grzalki a przecierz bojowniki lubia ciepla wody a przecierz w kulach tez , filtra tez sie nie wmiesci chyba ze brzeczyk . JAk w takim czysm utrzymac biologiczna?? :?: Ciekawe czy w pokrywie jest switelowka  Cheesy  Cheesy Przecierz pojemnosc tego czegosc ma zalewdie 2 litry , ja nawet ogorki kisze w 3 lirach  Cool  i to napewno jest plastikowe  :evil:  ten caly zestal kosztuje 37zl ! za akwa 30l bym za tyle zaplacil ( 1l/1zl ) Jak tam zasadzic rosliny przecierz bojki lubia zarosniete akwa ! Nawet termometru tam nie wlozysz  Cheesy  Cheesy
NIGDY NIE KUPUJCIE TAKIE CZEGOS !

Pozdro !
Falubaz !
lukas_gr
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Grudzień 09, 2005, 23:59:29 »

nie nie, sprzedwac sie chyba poylil mi to wyglada na pojemnik na mydlo- mozna np w lazience postawic- wiecie o w plynie. A na powaznie to jakies nieporozumienie- przciez to jest zestaw dla sadystow- jak mozna w czym takim trzymac zywe zwierze!!!?Huh
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Grudzień 10, 2005, 10:07:57 »

ja w czymś takim trzymałem małe matyczaki a teraz przez zime choduje ślimaka Cheesy

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
ktosiek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Grudzień 10, 2005, 10:40:18 »

Ostatnio bylem w kakadu w galerii dominikanskiej we wroclawiu i pomijajac szafeczke na ktorej rzedami byl ulozone ledwo zyjace, oraz kilka zdechlych bojownikow, widzialem takie cos jak na aukcji tylko z ledwo zeyjacym bojownikiem w srodku, mala sztuczna roslinka i malutkim filtrem kaskadowym... ten zestawik kosztowam ponad 110zl... po prostu szkoda slow.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Grudzień 10, 2005, 10:45:09 »

Filtr qw takim czymś  :?  Jak to zmieścić :?:

AqBazyl
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Grudzień 12, 2005, 19:57:30 »

Odnośnie ryb w kuli to w dziale "ryby" na tej stronie są pokazane dwie ryby w kuli. W tamtym tygodniu napisałem emila do kogoś kto się opiekuje tą stroną żeby zastąpił tą kulę jakimś akwa..odpisał że zrobi i....żadnych postępów...
Ktoś powiedziałby że takie pierdoły ale jak wejdzie jakiś laik na tą stronę i zobaczy że na tak cenionej stronce takie rzeczy są to poleci do sklepu zoologicznego i zamiast porządnego akwa kupi kulę bo przecież mniej miejsca zajmuje...

Akwarium- oaza spokoju....

NIENAWIDZĘ SPAM`u
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: