boa
Nowy
|
|
« : Październik 31, 2005, 19:58:03 » |
|
mam zamiar kupić kule gdzies ok.20-30 litrową i chce tam trzymać małe rybki (gubiki,mieczyki itp.) jakie kupić roślinki i rybki żeby nie pozjadały mi małych
|
|
|
|
60l-8 neon inessa,2 mieczyki,pare gubików,,4danio pręgowane,2 razbory klinowe,2 glonojadki, 2 kiryski 5 molinezja
|
|
|
boa
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2005, 20:04:26 » |
|
a no i czy w kuli musi być filtr
|
|
|
|
60l-8 neon inessa,2 mieczyki,pare gubików,,4danio pręgowane,2 razbory klinowe,2 glonojadki, 2 kiryski 5 molinezja
|
|
|
Kotek92
Bywalec
Zielona Góra
|
|
« Odpowiedz #2 : Październik 31, 2005, 20:11:11 » |
|
NIE KUPUJ KULI :!: :evil: :!: Lepiej kup normalne akwa i 30l :!: Tyle sie pisze ze nie mozna rybek trzymac w kuli :!: Kup prostokatne akwa i tam sobie trzymaj rybki jakie chcesz :!: Dla mieczyków jest za male takie akwa jak 30 l. A filtr musi byc bo pelni on funkcje napowietrzanie i filtruje on wode Nie zapomnij tyez o grzalce :!: Trzymaj sie :!: Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 31, 2005, 23:15:52 » |
|
Podpisuję się pod Kotkiem :wink: Kula absolutnie NOŁ.
Mieczyki potrzebują baniaczka minimum 100 l, w mniejszym będą karłowacieć a co za tym idzie źle się czuć. Filtr MUSI być zawsze. Roślinek posadź więcej, zeby zrobił się mały gąszczyk, wtedy maluchy będą mogły się schować. Ja polecam Cabombe.
P.S. guPiki, a nie guBiki :wink:
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
boa
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2005, 11:50:53 » |
|
Macie racje z kulą a jaki filtr polecacie żebyfiltrował a zarazem napowietrzał i nie był za drogi a roślinke to chyna kupie koroptoryne. I jakie rybki jeszcze polecacie. Mieczyki będe tam trzymał ale takie małe.odrazu jak podrąsną będe je brał do większego akwa.
|
|
|
|
|
|
|
sztopan17
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 01, 2005, 12:00:23 » |
|
OH MY GOOD . Człowieku ale masz obsadę . Te 60 l to nie porozumienie. Lepiej poczytaj troche o rybkach i ich wymaganiach. I pozbądź sie głupików jak w 30 l mam ich. powyżej 100 sztuk.
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 01, 2005, 12:23:11 » |
|
"2 coś podobne to glonojadów, czyści liście " <------ udało Ci się to :lol: :good!: Sorki nie mogłam się powstrzymać :lol: Na serio - czy to przypadkiem nie chodzi o kosiarki, albo glonojady syjamskie??
I jeszcze jedno: danio są stadne, źle czują się samotnie.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
kafarski
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 01, 2005, 13:16:32 » |
|
kup szszupienczyka do gupikow -troche je przezedzi
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 01, 2005, 21:15:58 » |
|
kup szszupienczyka do gupikow -troche je przezedzi przecież on ma 2 sztuki :wink:
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 01, 2005, 21:22:47 » |
|
boa chyba nie ma ale ma kilka gupikow to by sie przydalo cos co je zje w przyszlosci
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik
Vampire
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 01, 2005, 22:39:52 » |
|
A kule sa pozyteczne mimo nagonki na nie Wiecie co mozna zrobic z taka kulą? Nałozyc na łeb i udawac Gagarina :lol: Mega szpan :lol:
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
boa
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2005, 06:37:22 » |
|
U dołu macie liste tych ryb jakie mam. To co z tego moge w pakować do 30l żeby mi małech nie jadło
|
|
|
|
|
|
|
|