Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy mam dobrą wodę?  (Przeczytany 1387 razy)
mrjinks
Nowy
*

« : Listopad 04, 2005, 11:46:31 »

Witam! Smiley

Akurat dzisiaj dotarły do mnie testy Zoolek, i w końcu mogłem zbadać swoją wode w akwa.
pH - 7,8
TwO - 15 o n
TwW - 14 o n
NO3 - 20mg/l

Co sądzicie o tych wynikach? Dodam, że zbiornik jest 200l, temperatura wody aktualnie 27oC, ryby lecze jeszcze z ospy preparatem MFC Tropicala - jak na razie widze, że kulorzęsek w końcu ustępuje. Kuracja trwa już 7 dzień, ale kilka ryb mi padło(2x mułojad, welon, 2x Prętniki :|).

Pozdrawiam
MrJiNks

PS Dodam że obsada aktualnie to: 1xwelon, 3xzbrojnik, 7xmolinezja, 3xmieczyk, 5x kirysek, 3xskalar, 3xkaras, 3x gurami, 2xglonojad syjamski, 1x molinezja zaglopletwa, 2xkirysnik, 4xneon, 5x kardynalek, ok 10x gupik (i czy nie za duzo tych ryb na taki zbiornik?)
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2005, 14:30:38 »

woda moze byc :wink:  oki, troche  dziwny stosunek tww do two  :? ale obsada? skalary i neonki +molinezje welony karaski razem? jak sie rozmnoza te zyworodki mozesz miec tez inny problem
mrjinks
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2005, 15:08:45 »

na pl.rec.akwarium poradzili mi pozbycie sie ryb zimnolubnych, i chyba tak zrobie - oddam je bratu. A co do obsady - to ryby hurtem kupila moja mama :/. No ale, skoro sa, to trzeba o nie dbac.

Pozdrawiam
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2005, 15:29:34 »

czesc. ja bym ci poradzil jeszcze pozbycie sie albo rozdzielenie ryb *miekkowodnych* od *twardowodnych* jesli wiesz o czym mowie. molinezja zaglopletwa lubi wode slonawa nawet ale przezyje w slodkiej jesli nie bedzie chorowac.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: