Ja mam kilka baniaków z moich marzen.
Pierwszy i najlepszy to taki, który.... Jest długi na całą ścianę, za to wysoki na jakieś 2 metry, oczywiście wbudowany w ścianę. W takim akwa, to bym trzymała 4 gurami mozaikowa, albo i więcej, 5 skalarów, bo taki gurami i skalar to moje ulubione rybki z 'mniejszych'
Do tego ławice neonków czarnych...Oczywiście busz z zielska..Wielgachny korzeń, obrośnięty mchem....
Drugi to taki, który miałby 500 litrów, a w nim...busz z zielska i korzen naturalnie
Ale za to pływałyby tam pielęgnice niebieskołuskie i akary pomarańczowo płetwe
......
A mój baniak "teraźniejszych' marzeń to ponad 100 litrów, pełno roślinek, które wysokością schodiłyby w dół do środka, od środka w górę, czyli urządzne w stylu japońskim, w środku skalary ;*, gurami mozaikowe; kiryski panda no i...?
Czwarty to niemal nie do spełnienia... Coś podobnego do malzonki, ale nie to samo...
Cała ściana z regałami z akwariami po 100 litrów. W jednym krewetki, w drugim ślimaki, w trzecim malawi, w czwartym azja, w piątym ameryka, w szóstym afryka, w siódmym amazonka, w ósmym holender, w dziewiątym też holender, ale z mchem, pelią i wgłebką, w dziesiątym 3 bojowniki = 1 samiec 2 samice, w jedenastym, dwónastym i trzynastym kotniki...Ale tylko 1 ściana, i tak za dużo roboty.....
I jescze akwa 200 litrów ze zbrojnikami różnymi...