Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Baniak ze snów!!  (Przeczytany 14830 razy)
Skalarowski
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Styczeń 07, 2006, 11:31:37 »

@rti, w można trzymać błazenki z welonami albo nawet rekiny z paletkami.
Leloo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Styczeń 07, 2006, 12:49:20 »

Moim baniakiem ze snow jes poludaroum ok. 500l z jakimis plazami lub gadami na szescie ladowej i rybami w wodzie... to jest moje marzenie ale zobaczy sie czy kiedys sie spelni Smiley

112; i kotnik 12l
@rti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Styczeń 07, 2006, 16:43:31 »

@rti, w można trzymać błazenki z welonami albo nawet rekiny z paletkami.

...wiesz na upartego mozesz trzymac praktycznie wszystko razem tylko ktore ktorego zameczy... troche logiki... poza tym jak mi wiadomo to blazenki Amphiprion Ocellaris to ryby słonowodne... ale jesli Ci to nie przeszkadza to smialo je wrzuc np razem do neonów zapewne i te i te bedą zadowolone... /no commment/

www.tsa.org.pl - Strona Trójmiejskiego Stowarzyszenia Akwarystów

http://radio-rotmanka.freehost.pl - zapraszam do słuchania Smiley
arekp75
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Styczeń 30, 2006, 20:49:38 »

ja bym chciał zeby w moim akwarium ryby były zdrowe i szczesliwe rozmiar nie ma znaczenia moze byc małe ale pieknie urzadzone :lol:

argul
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Styczeń 08, 2007, 16:35:19 »

moim marzenem jest akwa 1000litrów z paletkami ;Di neonami ocztwiście Tongue

Astronotus ocellatus i drobnica.
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Styczeń 08, 2007, 16:40:48 »

Moim marzeniem jest akwarium 200 l z wszystkimi rodzajami neonów i ich hodowla  Cheesy

[45] [15] [4]
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #36 : Styczeń 08, 2007, 16:46:27 »

ja bym chcial salon, gdzie wszystkie sciany sa z akwarii a na srodku takie 2000 L osmiokatne akwa ktore sie powoli obraca 1 obrot na godzine i 1 kwadratowe otwarte 1mx1m osloniete do sufitu szklem na motylowce, zeby mogly skakac

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Styczeń 08, 2007, 17:03:03 »

A ja chce aka chciaż 112 L Tongue ale narazie mi styka 54L  Grin A tak bardziej do marzeń to by było fajni mieć baniak 900L i trzymć w nim pielęgnice  Cool

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Styczeń 08, 2007, 19:54:26 »

To ja chyba w punktach wymienię  Grin:
1. Regał nr 1 z 8 akwariami ok 70 litrowymi. Miszkańcy to różne gatunki krewetek wielkoramiennych
2. Regał nr 2 z 8 akwariami ok 70 litrowymi. Miszkańcy to różne gatunki krewetek karłowatych
3. Zbiornik  700L z pielęgnicami a na dno piekny wyrosniety gibbiceps  Cheesy
4. Zbiornik ok 450L - piekny, zadbany, bezgloniasty holender
5. Zbiornik powyżej 450L morszczyzna
6. Zbiornik z samymi zbrojnikami
7. Ostatnio cos mi sie piranie podobaja, czyli kolejny powyżej 900L
8. Skromna 240 (w porównaniu do wcześniejszych Wink) z pielęgniczkami
9. 112 morska z jednym mieszkańcem - krewetka modliszkową Smiley - szkło zbrojone coby skubana nie zbiła

i pewnie bym jeszcze mogła długo  Afro
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Styczeń 09, 2007, 00:38:14 »

200-300 l a w nim bocje wspaniałe

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #40 : Styczeń 22, 2007, 22:14:33 »

Ja mam kilka baniaków z moich marzen. Pierwszy i najlepszy to taki, który.... Jest długi na całą ścianę, za to wysoki na jakieś 2 metry, oczywiście wbudowany w ścianę. W takim akwa, to bym trzymała 4 gurami mozaikowa, albo i więcej, 5 skalarów, bo taki gurami i skalar to moje ulubione rybki z 'mniejszych' Wink Do tego ławice neonków czarnych...Oczywiście busz z zielska..Wielgachny korzeń, obrośnięty mchem....
 Drugi to taki, który miałby 500 litrów, a w nim...busz z zielska i korzen naturalnie Wink Ale za to pływałyby tam pielęgnice niebieskołuskie i akary pomarańczowo płetwe Smiley......
 A mój baniak "teraźniejszych' marzeń to ponad 100 litrów, pełno roślinek, które wysokością schodiłyby w dół do środka, od środka w górę, czyli urządzne w stylu japońskim, w środku skalary ;*, gurami mozaikowe; kiryski panda no i...?
Czwarty to niemal nie do spełnienia... Coś podobnego do malzonki, ale nie to samo...
Cała ściana z regałami z akwariami po 100 litrów. W jednym krewetki, w drugim ślimaki, w trzecim malawi, w czwartym azja, w piątym ameryka, w szóstym afryka, w siódmym amazonka, w ósmym holender, w dziewiątym też holender, ale z mchem, pelią i wgłebką, w dziesiątym 3 bojowniki = 1 samiec 2 samice, w jedenastym, dwónastym i trzynastym kotniki...Ale tylko 1 ściana, i tak za dużo roboty..... Wink
I jescze akwa 200 litrów ze zbrojnikami różnymi...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2007, 22:16:56 wysłane przez ::Martyna:: » Zapisane

x))
angela
Stały użytkownik

A to moje akwa:)

« Odpowiedz #41 : Luty 24, 2007, 03:00:57 »

A mnie sie mazy cudowne morskowodne akwarium w olbrzymich rozmiarach z wielkimi krewetkami bialoczerwonymi(nie pamietam nazwy w tej chwili), konikami morskimi, plaszczkami i wielobarwnymi pieknymi rybkami! Nie moze tam zabraknac oczywisci zywej rafy koralowej i cudnych jezy wodnych! Moze za kilka lat...Nie wiem jak Wy, ale ja mieszkam w Berlinie i wszystko tu jest mozliwe w tym wzgledzie! Slepy akwarystyczne sa po prostu odjechane....rodem z kosmosu !!! Grin
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« Odpowiedz #42 : Luty 24, 2007, 10:09:17 »

Moj pierwszy baniak to:
100l baniaczek z pieknym otoczeniem oraz z pielegniczkami ramireza(moze niedlugo sie spelni Grin Grin)
Drugi:
1000l!!!!!!!!!!! Z olbrzymia lawica neonkow inessa!!!!!!!!  Cool Cool
I ostatni:
baniak 240l z pyszczakami zebra lub pielegniczkami boliwijskimi...
Ale to tylko marzenia Wściekły Sad Sad Cry Cry Cry Cry Cry           
Na razie mam 14 lat i wiem ze akwarystyka mnie kreci i jest  Cool Cool co bedzie potem..................
Wiem ze latem zakupie ramirezki lub boliwijskie...................... papa papa

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
jogi_18
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #43 : Luty 24, 2007, 12:20:37 »

Mi sie marzy 240l amazonka!!
Baniak ju mam Afro
Teraz tylko zrobie do niego pokrywe bo ta standardowa plastikowa peka pod statecznikami i ma zbyt malo swietlowek:D
Bedzie to piknie zarosniety zbiornik z parka albo dwiema parkami skalarow, kilkoma pielegniczkami jakimis rybkami na glony, no i stado jakis niewilkich rybek!!
To by bylo tyle:D Zreszta pewnie podziele sie zdieciami mojego zbiornika za jakies pol roku na tym forum:D

240L-MALAWI
15L-Krewetkarium
Frosch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #44 : Kwiecień 27, 2007, 14:50:26 »

Moje wymarzone akwarium wygląda trochę skromnie przy Waszych zbiornikach. Chcę mieć 240 litrowe akwarium z lotosem i licznymi korzeniami obrośniętymi mchem i paprociami wodnymi. Szkoda, że nie ma za dużo roślin z Afryki, a mchów to już w ogóle. Żyłyby w nim moje żaby szponiaste, na razie są w 80 litrach. Już niedługo przeobrazi się ich potomstwo.  Lotos chciałbym, żeby miał liście pływające. Marzenie to zrealizuję, jak tylko znajdę stałą pracę i lokum.
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: