Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « trzciniak - w jakim akwarium mieszka?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: trzciniak - w jakim akwarium mieszka?  (Przeczytany 4035 razy)
Yawaw
Zainteresowany
**

« : Listopad 29, 2005, 15:55:19 »

hej! mam pytanie. Chcialbym kupic akwarium 112 l. czy molbym w nim trzymac trzciniaka? czy serio on rosnie do 90 cm? bo tak jak mowia ze zbrojnik niebieski rosnie do 15 - 20, a zadko mozna spotkac taki okaz w akwarium ( przynajmniej jak dla mnie ). AAA, czy można trzciniaka trzymac z krewetkami i przylgą chińską Cheesy
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #1 : Listopad 29, 2005, 16:18:39 »

On jest drapieżny. Myśle że krewetki mógłby skonsumować. Jego optymalna wielkość wynosi 40 cm. Chyba raczej nie powinno sie go trzymać w 112 litrów. Mógłby ci demolować akwarium. Zreszto nie jest on przecież taki piękny. Daruj sobie, piskorki są bardzo ładne (żółto brunatne) i dużo mniejsze.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Yawaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 30, 2005, 15:18:20 »

a jak wyglądaja te piskorki? czy moglbys zamiescic tu ich zdiecie? maja duze wymagania? a co do mojego akwa, to widzialem 112 litrów z pokrywa za 260 PLN. czy to nie zadużo? i mam jeszcze pytanie, jakie ryby mi proponujecie?
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #3 : Listopad 30, 2005, 16:16:43 »

Napewno nie za dużo. To nie jest duże akwarium. Im większe tym leprze.

Jakie ryby?? No wiesz trudno tu co kolwiek powiedzieć, kazdy ma swój gust, jeden lubi pomieszać biotopy drugi woli jakis określony, jeden woli malawi gdzie nie ma roslin a kolejny znowu lubi holendry gdzie całe akwarium obsadzone jest zieleniną. Jest tyle gatunków ryb takze wiesz.  Podaj jakie ryby ci sie podobają które chciałbys mieć i dostępne są w twoim sklepie zoologicznym. Wypisz nazwy, a coś sie poukłada.

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #4 : Listopad 30, 2005, 16:20:34 »

Poniżej, link ze zdjęciami piskorka:
http://images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=cierniooczek

Yawaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Grudzień 01, 2005, 16:25:43 »

hej!
widzialem tego kuhla, zajefajna rybka :lol: !!!! chyba nawet fajniejsza i ladniejsza niz trzciniak, no i nie rosnie na metr długosci! Serdeczne dzieki za te rybke, mam zamiar ja kupic tylko musze poczytac jeszcze o niej w necie. a czy moge ją trzymac z cudaczkiem ( przylga chinska ) lub krewetkami?
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #6 : Grudzień 01, 2005, 17:54:19 »

Muwiłem że są ładniejsze:D

No jasne że można je trzymać z innymi rybami. Świetnie sie nadaje do akwarium towarzyskiego, nie jest drapieżny jak trzciniaki. Musisz tylko kupić z 4-6 sztuk bo one wolą tak w grupce.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: