bolek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2005, 10:32:13 » |
|
A ja właśnie wymyśliłem sobie pomysł na akwarium. Stado różnych odmian neonków może jesio coś z maluchów i krewetki Co o tym myślicie??
|
|
|
|
240L - skalary, żaba, krewetki szkliste, neonki innesa i czerwone, ampularie, zbrojnik niebieski, rineloricaria parva i duch amazoński 30L żłobek a w nim zbrojniki
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2005, 14:53:30 » |
|
Neonki i krewetki jak najbardziej ale raczej nie mieszaj gat. neonów
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 07, 2005, 14:55:41 » |
|
Chyba że akwa większe i po min. 8szt. z każdego gatunku(bo nie będą ci w ławicy sie trzymać różne gatunki neonów tylko każda lawica gotunkowa oddzielnie :wink: )
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 07, 2005, 14:59:36 » |
|
Remol to będzie brzydko wyglądało widziałem tak pomieszane zielone z czarnymi.
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 07, 2005, 15:13:08 » |
|
A czy ja mówie że ładnie :wink: Mówie jak powinien zrobić żeby wogle coś z takiego mieszadła wyszło.Moim zdaniem też nie będzie to prezentować się rewelacyjnie(lepiej jeden gatunek-czerwone  )
|
|
|
|
|
|
|
rewa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 08, 2005, 10:45:30 » |
|
Podobno, kto pyta ten nie „błądzi” :wink: Mam jeszcze pytanie. Wiadomo, że welony zjadają rośliny - zieleń to ich przysmak. W związku, z czym mam problem z doborem roślin awaryjnych. Oprócz wszelkich odmian Anabiasów, co jeszcze mam wsadzić…? Co przetrwa skubanie i szalone zabawy welony? PS Maruda a Ty w swoim akwarium, jakie roślinki masz…?
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 08, 2005, 12:20:26 » |
|
Do akwa z welonami rasują moczarki.Lubią niższą temperature wody i szybko rosną i nie przeszkadzają welonom :wink:
|
|
|
|
|
|
|
bolek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 08, 2005, 17:20:05 » |
|
Chyba że akwa większe i po min. 8szt. z każdego gatunku(bo nie będą ci w ławicy sie trzymać różne gatunki neonów tylko każda lawica gotunkowa oddzielnie :wink: ) Akwa 160 L. Na razie 4xżabka afrykańska 6xkrewetka red cherry 20xneon inesa i może jeszcze kilka maluszków jakiś jak np. żyworódka itp.
|
|
|
|
240L - skalary, żaba, krewetki szkliste, neonki innesa i czerwone, ampularie, zbrojnik niebieski, rineloricaria parva i duch amazoński 30L żłobek a w nim zbrojniki
|
|
|
bolek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 08, 2005, 17:26:37 » |
|
Jeszcze + 2x zwinnik jarzeniec 2xzbrojnik niebieski <para> 
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 08, 2005, 17:41:24 » |
|
Rób jak chcesz.Super wygląda stado neonów czarnych na tle zieleni.Jak chcesz moge ci przesłać link tak urządonego akwa :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 08, 2005, 18:00:17 » |
|
mnie sie zawsze wydawało że krewetki smakują żabką. a swoją drogą strasznie tych krewetek masz mało.
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 08, 2005, 18:40:41 » |
|
A jakiej wielkości jest ta żabka afrykńska i co to za żaba bo ja miałem tylko szponiastą karłowatą :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Maluda
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 08, 2005, 22:25:20 » |
|
Mam kryptokoryny, jakieś takie duże trawki - chyba tatarak trawiasty i mnóstwo kalomby. I jeszcze mech jawajski. Żadne ryby ich nie jedzą, nawet welony. Trochę poodrywały tylko mech od drewienka, więc pływa parę gałązek luzem.
|
|
|
|
|
|
|
bolek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 09, 2005, 10:22:21 » |
|
A jakiej wielkości jest ta żabka afrykńska i co to za żaba bo ja miałem tylko szponiastą karłowatą :wink: Teraz mają około 2-3 cm a dorastają do 4-5 cm. Są znakomite a obserwowanie ich zachowania to istna komedia. Miałem już kiedyś lata temu takie razem z gupikami , molinezjami, neonkami itp... A co do krewetek to po niedzieli dojdzie następna partia.
|
|
|
|
|
|
|
bolek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 09, 2005, 10:24:15 » |
|
A tak wogóle to przepraszam że się wpieprzyłem z buciorami w czyjś post. Ale za dużo jest podobnych i przynajmniej więcej info można tutaj uzyskać.
|
|
|
|
|
|
|
|