ola177
Nowy

|
 |
« : Grudzień 21, 2005, 12:55:08 » |
|
Czy mogę do moich rybek (podane w podpisie) dołączyć 2 yellowki?
|
|
|
|
60l 4xneon Inesa 2x danio 1xgurami plamiste 4gupiki 1bocja 2glonojady 1żabka 2molinezje +narybek gupików 2 żabki - karliki
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2005, 13:15:09 » |
|
Nie.
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
ola177
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2005, 14:42:42 » |
|
A co się stanie?
|
|
|
|
60l 4xneon Inesa 2x danio 1xgurami plamiste 4gupiki 1bocja 2glonojady 1żabka 2molinezje +narybek gupików 2 żabki - karliki
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 21, 2005, 14:43:50 » |
|
Poczytaj o tych rybkach zanim durnowato się zapytasz :wink: .To nie ten biotop,za małe akwa i inne wymagania co do wody :wink:
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 21, 2005, 15:11:03 » |
|
Pominę już fakt, że pyszczaki trzyma się w haremach...
|
|
|
|
|
|
|
ola177
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 21, 2005, 16:34:29 » |
|
Poczytaj o tych rybkach zanim durnowato się zapytasz :wink: .To nie ten biotop,za małe akwa i inne wymagania co do wody :wink: Dziękuję za "miłą" odpowiedź. :?
|
|
|
|
|
|
|
remol;]
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 21, 2005, 16:42:58 » |
|
o jezu sorry ale czytaj wcześniej :wink: A co do sklepu pójdziesz o te rybki mi się podobają więc je kupie?! 
|
|
|
|
|
|
|
ola177
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 21, 2005, 17:04:51 » |
|
Nie, po obejrzeniu w sklepie pytam was o zdanie ponieważ jeszcze nie znam się na doborze rybek.
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 21, 2005, 19:18:22 » |
|
te ryby to całkiem inny biotop!! Ryby te pochodzą z afryki, żyją tylko w jeziorze malawi i są tam tylko pyszczaki żadnych innych ryb tam nie ma! Same kamienie żadnych roślin, woda zabujczo twarda w poruwnaniu np. z biotopem ameryki!
Jak już pyszczaki to tylko pyszczaki albo jakieś plastikowe.
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 21, 2005, 19:40:43 » |
|
te ryby to całkiem inny biotop!! Ryby te pochodzą z afryki, żyją tylko w jeziorze malawi i są tam tylko pyszczaki żadnych innych ryb tam nie ma! Same kamienie żadnych roślin, woda zabujczo twarda w poruwnaniu np. z biotopem ameryki!
Jak już pyszczaki to tylko pyszczaki albo jakieś plastikowe. nie mogę się z tym zgodzić  W jeziorze Tanganika, i jak zarówno Malawi nie żyją same pielęgnice. Jest także drobny gatunek kąsaczowatych, a także niektóre sumy np. synodontisy. To właśnie, synodotnisy istnieją dzięki pielęgnicom. W czasie tarła porzucają im ikrę, i wtedy pielęgnice inkubują ikrę, aż wylęgną się młode i od razu są już samodzielne, po czym wtedy uciekają od pyska ryby  Słyszałem, że istnieje nawet jakiś gatunek labiryntowatych, ale nic więcej o tym nie wypowiem, bo już nic nie pamiętam 
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 22, 2005, 14:55:35 » |
|
Wiem i nawed widziałem gdzieś jakieś kąsaczowate co to pochodzą z Tanganiki ale że w Malawi??? O tym nie wiedziałem.
PS: Chyba ciężko im sie z pyszczakami żyje
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
tomstor
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 23, 2005, 07:52:54 » |
|
A w Poznaniu są sklepy akwarystyczne gdzie w zbiornikach pływa stadko pryszczaków pomieszane z paroma gurami. :shock: Jak się na nie popatrzy to aż dziw bierze w jakiej żyją harmonii. Nie przeszkadza im nawet to, że wokoło są same wapienie ;-), ba sami sprzedawcy mówią, że taki układ niczemu nie przeszkadza.
P.S. Być może stąd właśnie mylne spojrzenie młodego akwarysty, który zamiast zrobić krzywdę rybkom zapytał najpierw na forum.
Pzd.
|
|
|
|
240L: 5xgurami niebieskie, 3xgurami złote, 5xbocje, 2xglonki, 3xkosiarki 105L: mieczyki, gupiki, molinezje
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 23, 2005, 10:23:30 » |
|
O większości sklepów wiele rzeczy da się powiedzieć, ale na pewno nie to, że ryby przebywają tam w dobrych warunkach. Dobrych sklepów jest niestety nadal ciągle jak na lekarstwo.
|
|
|
|
|
|
|
Skalarowski
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 23, 2005, 10:33:09 » |
|
Dobrych sklepów jest niestety nadal ciągle jak na lekarstwo. Zgadzam sie, ale u nas ani jednego dobrego nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|