Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Traszka - pytania  (Przeczytany 2527 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Styczeń 14, 2006, 21:02:44 »

Czym karmic traszki ?? Oddychają też powietrzem atmosferycznym ?? Jedzą roślinki ?? Żywia sie żywymi czy zdechłymi rybami ??

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
*paula*
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 14, 2006, 21:17:07 »

ja mojej dawalam zamrozone czerwone robaczki ale nie pamietam jak to sie nazywa...te same co sprzedaja w sklepach zywe, w torebaczkach po 1 zl.    
a dawalam zamrozone, bo 1) wychodza taniej, a 2) bo traszka jest dosc powolna i mialaby problemy z wylapaniem zywych:)

tak, oddychaja powietrzem i jesli trzymasz ja w akwarium polecam je czyms zakryc, bo moja zrobila sobie 2 spacery poza....raz ja znalazlam i odlozylam do akwarium...za drugim juz nie wrocila do "domu"...Sad

remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 14, 2006, 21:52:06 »

dawaj dla niej jakieś owady również lub jakieś dzydzownice.Załóż chodowle w niewielkiej skrzynce w pisnicy i co jakiś czas bierz potrzebną ci ilość :wink:
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2006, 18:38:15 »

Żywe larwy ochotek, wodzieni i komarów, młode ryby, żywe krewetki odpowiedniej wielkości, karaczany itp. dostępne jako pokarm dla zwierząt terraryjnych.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 15, 2006, 21:01:52 »

EEEEE ten zwierzak jest pod ochroną.
Jeśli masz parke to dobrze bo zwiększy się ich ilość.
Skąd masz traszke?
Ja też chce :wink:

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 15, 2006, 21:39:25 »

jescze nie mam ale zamierzam zakupić, a kupie w sklepie zoologicznym za 6zł tyle ze to jest traszka chińska to tez jest pod ochroną ?? (normalna jaszczurka wodno-lądowa z ogonkiem grzebiastym ) Wink Dzieki za odpowiedzi a jeszcze jedno ... Jakie musi miec terarium duze ?? O roslinnosci czytalem ze też lubi jak jest duzo. A ze traszka chinska to tylko mi sie wydaje jak porownalem tą w sklepie do opisu na stornie o traszkach, bo w sklepie nie pisze co to jest :|

jackdave
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 15, 2006, 21:41:53 »

a te robaki mrozone to w jakich ilosciach?? jedna kostka dziennie ?? czy śniadanie,obiad i kolacja ??

*paula*
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 16, 2006, 12:34:24 »

ja dawalam kostke dziennie i bylo ok.   tyle ze rybki jej podkradly zarcie i musiala je odganiac;)

sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 16, 2006, 13:45:01 »

W sklepach są dostępne traszki zagraniczne, chyba nie będące pod ochroną gatunkową.
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Styczeń 16, 2006, 15:26:29 »

Może nie są pod ochroną ale w zoologach są zagrożone gatunki np. Aksolot który żyje w jednym jezioże na świecie
A to jest w słowniku: Aksolot-larwa płazów ogoniastych, zdolna do rozmnażania się,występująca wyłącznie w meksykańskim jeziorze Xochimilco. Nie przeobrarza się w postać dorosłą w warunkach naturalnych-przeobrażenie to można wywołać sztucznie podając chormon tarczycy-tyroksynę, cenne zwierze laboratoryjne.
Ma terz bardzo wysoko rozwiniętą zdolność do regeneracji.
Za sprzedaż czegoś takiego powinna być grzywna hoć chciałbym mieć :wink:

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: