Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem jakaś zaraz...!!  (Przeczytany 2527 razy)
lewy_87
Nowy
*

« : Luty 04, 2004, 16:14:48 »

elo...!!

mam problema od jakiegos czasu rybki mi padają... przed RIPem maja bialy nalot puchna i plywaja dookola i nastepnego dnia rybki moge juz do toalety wywalic...

pomozcie!!! powiedzcie co to jest i jak zwalczyc bo ja juz nie wiem co robic!!! jak ktos by chcial zobaczyc fotki jak ta zaraza u mnie wyglada to niech napisze a maila  lewy_87@op.pl mam 2 fotki zrobione!!!

plzzz pomocy!!!
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2004, 09:22:14 »

Nie jesteśmy jasnowidzami. Bez dokładniejszych danych trudno coś powiedzieć.
Zmierz i napisz jaką masz temp, pH, twardość, ile litrów ma akwa i ile rybek masz.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2004, 14:16:02 »

Z tych fotek naprawdę nic nie widać Sad. Może opisz czy maja dodatkowo np: nastroszone łuski, plamy na ciele, jak wyglądają okolice odbytu. No i jakie masz tam rybki i jakie zdychają, i jakie warunkiw  akwa też.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2004, 02:20:32 »

fakt ,po fotkach w zasadzie wiem tylko że rybka na zdięciu to kirysek spiżowy. Ta jasna plama na jego karku to co? To ten biały nalot? A czy ten nalot może być np martwym łuszczącym się naskórkiem (lub nawet skórą) czy też jest to coś "obcego", co wyrasta na nieszczęśniku? Może to zaawansowana pleśniawka?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: