Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 60l  (Przeczytany 3144 razy)
shrek1818
Zainteresowany
**

« : Styczeń 16, 2006, 21:19:53 »

Witam
Mam do was pytanie co sądzicie o mojej obsadzie do nowego akwa
3 gupiki
2 żałobniczki
1 glonojad
1 bojownik syjamski
7 neonków prawdopodobnie czerwonych
1 lub 2 velony

pierwsze 3 pozycje już mam więc nie podlegają negocjacji, velon bardzo mi się podoba więc chce go mieć ale pytam was o zdanie co o tym sądzicie? Pozdrawiam wszystkich Cheesy
szef1992
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 16, 2006, 21:26:21 »

Wszystko git Smiley, ale wegług mnie welony troszke nie pasują Smiley, One wolą być same w akwa a zresztą będziesz musiał kupić bardzo dobry filtr bo podnoszą z dna wszystko. Kumpel ma Welony, i  jak raz do niego wpadłem to woda była strasznie mętna  :? , Widzocznie tak wariowały Cheesy
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2006, 14:54:20 »

welony zupełnie tam nie pasuja! poza tym za małe akwa. załobniczki i neonki sa stadne, wiec wiecej ich byłoby wskazane. imo wybierz lepiej jedno stadko, najlepiej dokup zalobniczki a neonki zostaw w spokoju:)

60l- ogólne
220l-in progress
gray5
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2006, 15:55:05 »

welon zje gupiki:P
Kieło
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2006, 19:13:00 »

Nie kupuj welonow. Reszta ok Smiley

Akwarium 60 L roślinne, 102 L Malawi
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2006, 19:24:48 »

Cytat: gray5

A skąd ten wniosek ?  :shock:
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2006, 19:58:19 »

a to dziwne, ja mam 1cm narybki mieczyków i mollys oraz 2-2.5cm młode kiryski - 15cm karasie nie interesują się nimi.

Ale nie o to chodzi, chodzi o odmiennie wymagania, welony to ryby które tolerują zimniejszą wodę, a poza tym nie ten biotop, nie ten charakter. Karasie są za towarzyskie, i ta ich towarzyskość może być zgubna... u mnie żalobniczki pogryzały welony. A słyszałem także też o neonków - pobgryzaczów. Moim zdaniem daj do 60L 2 welony i do tego jeden zbrojnik niebieski Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 17, 2006, 21:18:27 »

Cytat: Raffy

Moim zdaniem daj do 60L 2 welony i do tego jeden zbrojnik niebieski Smiley

Chce mieć akwarium wielogatunkowe to po pierwsze:),a po drugie 3 rybki do 60l akwarium to zdecydowanie dla mnie za mało.
3 gupiki
2 żałobniczki
1 glonojad
te już mam więc one będą przeniesione do tego większego akwarium i coś jeszcze dokupie do niego a stare 10l zostawie jako kotnik.
pojutrze jadę do sklepu i prawdopodobnie dokupie jeszcze z 4 żałobniczki i bojownika a co jeszcze do tego to niewiem coś wymyśle:)
mam jeszcze do was pytanie jestem początkujący i na temat zmiękczania wody itd wszystko z przygotowywaniem wody jestem w tym zielony więc prosze o porade co kupić:)
helios45
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 17, 2006, 21:28:14 »

wyrzuc wszystko i kup sobie jakies pielegnice zebry albo meeki wtedy dopiero zasmakujesz prawdziwej akwarystki rybki te opiekuja sie potomstwem:)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 17, 2006, 21:53:42 »

Zastanów się czasem co piszesz  :x  Nie widzisz, że to akwa 60 litrów Huh
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Styczeń 17, 2006, 21:58:34 »

Cytat: helios45
wyrzuc wszystko i kup sobie jakies pielegnice zebry albo meeki wtedy dopiero zasmakujesz prawdziwej akwarystki rybki te opiekuja sie potomstwem:)

a ja bym ci radził je wyrzucić i poznać urok krewetek i kirysków Wink

Każdy lubi co innego, nie pisz takich postów bo to naprawdę uraża niektórych akwarystów! Chłopak się zdecydował na wielogatunkowe akwarium, więc wielogatunkowe i koniec. Gdzie tu widzisz, że chce pielęgnice? i do tego jednogatunkowe? Poprzez wielogatunkowe akwarium można zasmakować prawdziwą akwarystykę, a pielęgnice na początek.. hm ?  :?

Shrek1818 :

3 gupiki
2 żałobniczki
1 glonojad

dokup żałobniczek, bojownika tak jak chcesz. Możesz też dać parę szt. kirysków na dno i krewetek Smiley Przesympatyczne stworzonka Wink

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
gray5
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Styczeń 18, 2006, 01:00:20 »

co do tego mojego wtrącenia to miałem welona i poprostu wtrążolił gupiki  jednego na moich oczach , niebyły one małe .
 moze to tylko ja miałem taki przypadek;] :wink: no ale to tyle...
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #12 : Styczeń 18, 2006, 13:52:07 »

Cytat: helios45

dokup żałobniczek, bojownika tak jak chcesz. Możesz też dać parę szt. kirysków na dno i krewetek Smiley Przesympatyczne stworzonka Wink

zrobie tak jak mówi Raffy dokupie około 4 żałobniczki 1 bojownika kilka kirysków i krewetek. Mój kuzyn miał bardzo ciekawą sytuacje z velonami ma akwarium takie ja na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=80762647 i jego kochany kotek ( bardzo wyrafinowany rybak) zrzycił pokrywe i wyłowił jedną rybke(nawet łapy niezmoczył) ale to kuzyna wina bo zawsze kiedy kuzyn łowi ryby w stawie jak coś mniejszego napatoczy mu sie na wętke to daje kotu a on widocznie zatęsknił za latem i za rybkami,ale zato jest dobra wiadomość zostały mu jeszcze 2  Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: