Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Drukuj  
Autor Wątek: NeoOnkI  (Przeczytany 30084 razy)
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 23, 2006, 12:10:15 »

A moge PH obniżyć dolewając wody destylowanej?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Kwiecień 23, 2006, 12:14:33 »

Możesz  Wink

bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #47 : Kwiecień 24, 2006, 16:22:01 »

A mam pytanie czyli wszystko ma wyglądać tak, Akwarium 10 litrowe, nalewam tylko 4 litry wody z głównego akwarium, obniżam PH do 6 dolewając wody destylowanej, temperatura 22 stopnie, i dolewam wyciągu z torfu żeby kolor wody był słomkowy! A co z filtrem no i temperature cieżko bedzie utrzymać w 4 litrach wody:/??I czy koniecznie muszą być jakieś roślinki oprócz mchu jawajskiego?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2006, 17:28:12 wysłane przez bemka » Zapisane

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Kwiecień 27, 2006, 13:20:03 »

Witam ja miałem tylko mech i jedną kabombe małą i dało rade takze myśle ze moze byc
Ziomal Kamil
Stały użytkownik

« Odpowiedz #49 : Maj 06, 2006, 21:32:17 »

W rozmnażaniu Noeonków ważne jest to, aby filtr nie wywoływał dużego ruchu wody. Najlepiej to dać go na minimalne działenie, takie niezauważalne. Można próbować też z wyłączonym filtrem, lecz przed wprowadzeniem się rybek powinien on chodzić z tydzień. Ja myślę że sam mech jawajski to za mało, lecz może się udać. Proponuje na czarne zmieszne z piaskiem dono bo wtedy ładnie wszystko wygląda.

126L
neonki czerwone
kiryski
kiryśnik
zbrojniki
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Maj 27, 2006, 10:15:43 »

witam
chciałem się podzielić fajnym sukcesem ,  kupiłem z tydzień temu 17 neonek innesa i dzisiaj zapalam światło i się trą właśnie nawet w tej chwili , na moich oczach raz nziosły ikre,  a TWW=6  troche dziwne bo pewnie zareagowały na miekka wode bo w zoologu pewnie była twardsza duzo , tak fajnie energicznie pływają i w roslinkach składają coś wspaniałego  Cheesy  Cheesy 
Pawlikus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Maj 27, 2006, 14:38:07 »

No to będziesz musiał odłowić rybki, albo ikrę, bo inaczej się za długo tą ikrą nie nacieszysz. Wink
Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 27, 2006, 13:40:05 »

Mam pytanie jak neony skladają ikre? w jednym miejscu czy po calym kotniku, i jak ta ikra wyglada (kolor, średnica), słyszałem ze warto umiescic nad dnem siatke tak aby ikra opadła a rodzice jej nie zjedli.
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 28, 2006, 18:15:43 »

samiec podpływa do samicy tak bokiem tak jakby się przytulały coś się tam "siłują" i nagle z samicy lecą takie jajeczka jakby lekko siwawe ale raczej przezoczyste około 1mm średnica ja połozyłem mech jawajski na dno i mi nie zzjadły  i juz mam 3 neonki małe które juz pływają z duzymi  Cheesy
Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #54 : Lipiec 01, 2006, 01:22:34 »

Dzięki waszym radom neonki złożyły ikre dzisiaj Smiley dla mnie to juz sukces, jak odchowam przynajmniej jednego to napisze
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #55 : Lipiec 01, 2006, 11:04:23 »

to super!    Wink   zaciemnij kotnik  teraz dodam tylko ze jak mi złozyły ikre to nonstop byłem podekscytowany i co jakiś czas podglądałóem tą ikre z ciekawości i chyba dlatego udało mi sie wychować tylko 4 bo wtenczas jak podgladałem to dawałem do światła zeby coś zobaczyć i to pewnie zabiło reszte więc raczej zostaw na 5 dni nic nie podglądając jak gadam bzdury to niech mnie ktoś poprawi jezeli to nie miało wpłwu  Wink
Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #56 : Lipiec 01, 2006, 11:31:56 »

Piotrek1 mozesz napisac jak wygladala ikra u Ciebie, była bardziej przezroczysta czy taka matowa, bo wyczytalem że ma byc krystalicznie przezroczyta, a u mnie jest lekko matowa, obawaim sie ze tym razem nie doczekam sie mlodych  Sad,  tarlaki odłowione, kotnik jest zaciemniony, pozostaje czekac...
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #57 : Lipiec 01, 2006, 11:48:37 »

musze Ci powiedzieć, ze wszyscy tez mi mówili ze ma byc krystaliczna a u mnie była jednak lekko matowa i jezeli mi sie udało i u Ciebie tez jest matowa to czyli taka jest poprostu, nie ma się czego raczej obawiac u mnie na bank była tez lekko matowa  Smiley
Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #58 : Lipiec 05, 2006, 22:17:37 »

Niestety ikra zbielała  całkowicie, wina pewnie po stronie tarlaków (pierwsze tarło), ale sie nie poddaje, dzisiaj mam znów świeżą ikre i widze, ze część jest jak "kryształki" także licze na pierwszy sukces, pozdrawiam.
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #59 : Lipiec 06, 2006, 14:21:40 »

szkoda troche ale dzięki Tobie juz wiem czemu mi tylko 4 się wychowały bo to właśnie było tez pierwsze tarło ja tak samo niedługo spróbuje miec nastepne małe Smiley tylko musze kotnik jeszcze przygotować za dwa tygodnie gdzieś spróbuje  oby więcej tym razem się udało nam  Wink
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
  Drukuj  

Skocz do: