Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwa 15l  (Przeczytany 2131 razy)
byczu
Nowy
*

« : Luty 13, 2006, 19:25:41 »

Mam do was gorące pytanie. Jak mogę urządzić akwarium 15 litrowe ale tylko roślinnetak aby bylo ładne ale żeby bylo łatwe w utrzymaniu tzn. aby nie byla potrzebnagrzalka, filtr (poniewarz mnie nie stać) itd? Czekam na odpowiedzi!!!!!!!!
szef1992
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2006, 19:35:28 »

Ja to bym tak na tył dał Gąszcz kabomb i rogatka między którymi rosla by sobie czerwone alternathery rubry. A na przód malutki korzonek obrośnięty mchem Cheesy. A no i jakaś ładna trawka Smiley np. Sitowie drobne Smiley. A filtr nie potrzebny jest do tego, rogatek "czyści" wode a grzałka... hmm... chyba mógłbyś zapewnić wodzie temp. około 23-24* ? Woda przybiera temperature taką jak otoczenie więc raczej masz w domu z 23* a jak nie to postaw te akwa niedaleko grzejnika Smiley. Będzie git Smiley. Co i by sie przydało jakieś oświetlanie, chybaże przy oknie ale ryzyko "ataku glonów". No i jakiś nawóz - do takiego akwa sprawy groszowe Smiley
byczu
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2006, 10:22:55 »

Moglbyście podać zdjęcia tych roślin prosze!
byczu
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2006, 10:31:22 »

A ciężko jest utrzymać takie akwa żeby glony nie rosly rosliny nie gnily itd?? Może być oświetlane żarówką 15W. Bo w akwrium 30l. mam anubiasa barteri i mi sie on rozrósł na cale akwarium a akwarium nie jest ogrzewane, w tym akwarium ma tylko tego anubiasa.
A z kąd można wziąć taki obrośniety mhem korzeń bo w sklepie chyba nie ma już obrośniętego.
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 14, 2006, 11:18:15 »

Cytat: byczu

A z kąd można wziąć taki obrośniety mhem korzeń bo w sklepie chyba nie ma już obrośniętego.

W żadnym sklepie nie znajdziesz obrośniętego. Musisz spowodować żeby sam stał się obrośniety. Czyli kupujesz korzeń osobno, mech osobno. Mocujesz na korzeniu mech i czekasz. Po krótkim czasie masz korzeń obrośniety mchem Cheesy
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 14, 2006, 11:44:10 »

Cytat: Luck

Mocujesz na korzeniu mech i czekasz. Po krótkim czasie masz korzeń obrośniety mchem Cheesy

Masz jakiś sposób co by ten mech przymocować :?:

Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 14, 2006, 12:17:47 »

Cytat: Seboos

Masz jakiś sposób co by ten mech przymocować :?:

Ja zawsze wiązałem bardzo cienką żyłką wędkarską. Jest ona wytrzymała no i nie rozpuszcza się w wodzie. Jak mech rośnie to żyłka zanika w jego pnączach i bardzo fajnie to wtedy wygląda Smiley
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #7 : Luty 14, 2006, 14:00:11 »

tak najlepsza jest przezroczysta lub biala zylka wedkarska :!: niektorzy mocuja to kawalkami drutu ale tego nie polecam :!:

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: