Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wgłębka wodna czy mech jawajski  (Przeczytany 2376 razy)
shrek1818
Zainteresowany
**

« : Luty 23, 2006, 17:45:18 »

Witam wszystkich
chciałem sobie kupić jakąś ładną roślinke na dno akwarium mam akwarium 54litry nawoże je aqua plant tropicala i oświetlam standardową świetlówką 15watową montowaną w pokrywach i niewiem czy ta wgłębka albo ten mech jawajski będzie mi dobrze rusł i czy będzie zielony prosze o rady.Pozdrawiam
ps.co proponujecie abym dodał jeszcze do mojego akwa?
dawid_3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2006, 17:46:18 »

Ja dzisiaj kupowalem mech i bardzo ładnie się prezentuje.Wgłępki moim zdaniem są trudniejsze w hodowli oraz troższe :?
Poza tym zła obsada.Akwa za male jak na skalary poza tym jeżeli będą głodne a neony bedą małe to moga je spożyć.Neony lubią żyć w stadach a 5 to nie jest jeszcze ławica(to samo z żałobniczką).Musisz kupić jeszcze troche roślin na tyłu by akwa wygladało estetycznie i pięknie

Zmieniony przez Sebastian Czw 23 Lut 2006 23:51

63l. :2 parki pielęgniczek ramireza,5 molinezji (black molly),3 mieczyki hellera,3 kosiarki i 1 zbrojnik niebieski(albinos)
25l. :młode mieczyki i molinezje
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2006, 17:53:06 »

Ze skalarami pomyślę co z nimi za jakiś czas narazie niestać mnie na kupno następnego akwa dopiero to niedawno kupiłem a co do neonów jest już 7tylko zapomniałem zaktualizować opis:) Skalary mają swój świat nieinteresują je inne ryby karaś swój neny swój każdy gatunek interesi sie swojim.Więc co mi proponujesz dodać? własnie ide przyciąć roślinke.
dawid_3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2006, 18:05:13 »

Jakbyś mógł dać nieco nowsze zdjęcie bo te co widze jest zrobione 4 lata temu.Na twoim miejscu szczerze ci powiem że bym oddał napewno żałobniczki bo ich musi być dużo a akwa i tak już masz przerybione.Z tym kiryskiem to samo.To ryby stadne nie możesz ich tak meczyć :cry:
Jeśli chodzi o roślinki to więcej kabomby, może warto kupić bacope monnieri(piękna roślina tylko mogą być problemy żeby się przyjęła u ciebie). Może być także anubias barteri lub gatunek anubiasa indonezyjskiego, może być żabienica blehera, różdżyca, kryptokoryna orzęsiona, tatarak trawiasty(nieco brzydszy), kryptokoryna falista i wendta, rogatek sztywny, wywłócznik i wiele,wiele innych :wink:  Cheesy

63l. :2 parki pielęgniczek ramireza,5 molinezji (black molly),3 mieczyki hellera,3 kosiarki i 1 zbrojnik niebieski(albinos)
25l. :młode mieczyki i molinezje
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2006, 18:10:31 »

co sądzisz o tym? mi sie bardzo podoba http://allegro.pl/item87685758_mech_jawajski_na_kokosie_preparowanym.html
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2006, 19:27:49 »

taki meszek moze byc :wink: zrezygnuj ze skalarow i welonki :!: dokup zalobniczek i kiryskow bo to sa ryby stadne :!: neony juz moga byc, glonek tez, gupiki od biedy tez...

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: