Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trzciniak  (Przeczytany 2897 razy)
Yawaw
Zainteresowany
**

« : Luty 24, 2006, 17:34:32 »

hej :!:  chciałbym kupić sobie Trzciniaka, ale nie wiem z jakimi rybami on moze życ, narazie to tylko projekt - w akwarium nie mam jeszcze zadnych ryb. Mam akwarium 112l litrów. zastanawiałem się nad cierniooczkiem ale doszedłem do wniosku ze trzciniak jest fajniejszy,a wymagania nie za duze Cheesy . I chciałbym się dowiedziec czy on nie zjada roślin. :?:  :wink:
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2006, 17:39:13 »

nie roslin nie zjada ale jest drapieznikiem wiec tylko z duzymi rybami mozna go trzymac :!:

8317910

Yawaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2006, 17:43:08 »

a dokladnie jakie to mogą być ryby :?:  czy mogłbym go trzymac z paletkami :?:  :roll:  lub skalarami :?:  czy mozna go trzymac z trochę mniejszymi rybami :?:
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Luty 24, 2006, 17:45:31 »

trzciniak na pewno nic nie zrobi guramiemu bo to mocna rybka (przynajmniej dwuplamisty) a do paletek czy skalarow nie polecam bo nie sa to zbyt mocne ryby :!: najlepiej zrezygnuj z niego po prostu :!:

8317910

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 24, 2006, 17:53:52 »

Trzciniak nie ma wygórowanych warunków, jednak akwa dla niego powinno mieć przynajmniej 100 cm długosci i 40 cm szer. Przy pojemnosci którą podałeś twoje akwarium takich wymiarów raczej nie ma.
Cytat: bakuMGK
a do paletek czy skalarow nie polecam bo nie sa to zbyt mocne
ryby

Predzej akwarium 112 l nie nadaje się do hodowli paletek niż paletka nie jest mocną rybą.

385 l - dyskowce
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 24, 2006, 17:54:02 »

gdzie tu trzciniak do paletek, skalarów w 112L ?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
al
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 17, 2006, 13:28:41 »

trzciniak dorasta do 90 cm.Jest drapieżny, dużym rybom nic nie zrobi, ale małe to dla niego pokarm.
Akwarium musi być wysokie i szczelnie przykryte, bo ja już kilka razy goniłem je po podłodze, jak zapomiałem przylryć. zobacz www.akwarium.mud.pl/trzcinia.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: