Zoofil
Nowy
|
|
« : Marzec 13, 2006, 16:20:06 » |
|
Drodzy "forumowicze" powiedzcie czym (jakie preparaty, nazwa) karmicie swoje rybcie oraz jak, czyli czy mieszacie dwa i wiecej preparatów na raz, czy tez raczej sypiecie jeden po to aby inny dodac za jakis czas czy tez dzis dzien na pokarm A jutro na pokarm B itd. Mysle ze pomozecie rozwinieciem tego tematu wszystkim nowym i "młodym" akwarystom, moze przy okazji rozwiejemy wszelkie watpliwosci jak, czym i ile razy. Pozdrawaim
|
|
|
|
|
|
|
shrek1818
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2006, 17:14:13 » |
|
moje dostają rozwielitke z płatkami 2-3razy dziennie małymi ilościami i 2razy dziennie ochotke
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2006, 17:46:37 » |
|
Ja daję trzy razy dziennie BioVit, do tego raz dziennie Sera Viformo dla ryb dennych. Poza tym różne mrożonki - rozwielitka, wodzień, rzadko serce wołowe.
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2006, 18:36:48 » |
|
A ja to co daje opisalem na mojej stronie :lol: .
PS. Zoofil - jak widze Twoj nick to mam jakies dziwne skojarzenie. nie mozesz go zmienic?
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
kafarski
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2006, 18:43:58 » |
|
PS. Zoofil - jak widze Twoj nick to mam jakies dziwne skojarzenie. nie mozesz go zmienic?
mi to już wczoraj po głowie chodziło - ale: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. :lol:
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 13, 2006, 19:12:52 » |
|
Ja karmie ryby i krewetki: Biovit, Ovovit, Ichtiovit, Tropical, granulaty kartinexa 2 smaki, tabletki, jakies płatki sirmy sera, betta tropicala, Carpius C, Schrimp Sticks i kilka innych których nie pamiętam a z mrozonek : ochotka wodzien dafnia ikra artemia cyklop serce wołowe moina krill rurecznik zielona dieta szpinak + gotowany kalafior, lane ciasto własnej roboty, kasza manna, gotowana marchewka, sałata i banany dla krewetek. Krewetki filtrujace dostają pierwotniaki i nicienie micro. latem i późną wiosną i jesienią rybki dostają tylko praktycznie żywy pokarm i mrożonki o suchym nie ma mowy
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
shrek1818
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 13, 2006, 20:31:32 » |
|
latem i późną wiosną i jesienią rybki dostają tylko praktycznie żywy pokarm i mrożonki o suchym nie ma mowy Dlaczego tak?
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 13, 2006, 21:01:16 » |
|
Ponieważ żywy pokarm jest dostępny właśnie w tym okresie.
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec
Przyjaciel Wiosny
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 13, 2006, 22:18:45 » |
|
również sugeruję zmianę nicka... zoofilia jest w Polsce karana. :wink: ale np. zoofan brzmi już zdecydowanie lepiej
|
|
|
|
gg:1384140
|
|
|
Zoofil
Nowy
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2006, 11:27:08 » |
|
Macie racje przegiolem, nie ze złośliwości ale nic mi do głowy nie wpadło wiec z racji ze mam pusty łeb wiec co w głowie to na papierze, ale Boże Broń nic z tych rzeczy oprócz rybek nie mam w domu kozy ani nic innego. Nick wiec zaraz zmienie.:oops: Ci do karmienia to mysle sobie ze to bardzo wazny i wazki temat, na ktory uwazam ze drodzy forumowicze winniscie poswiecic szczegolnie dla nowych i swiezo upieczonych akwarystów wiecej swego cennego czasu. Oprócz zakladania, pozniej parametrów wody, czystosci i samego zakupu ryb, karmienie jest juz najistotniejsza funkcja utrzymanai calego stada w zdrowiu i ogolnemu szczesciu. Jedni wiem ze karmia mieszajac dwie lub trzy pokarmy jednej firmy, inni róznych firm, jedni wola pokarm suchy i na tym pokarmie rybki im swietnie rosna, inni wola zywy, jedni karmia po trosze kilka razy dziennie inni zas raz czy dwa a wiecej, jedni raz wiecej potem przez dzien głodówka, i znow wiecej. Jedni wczesnie rano inni wieczorem. Widzicie sami ze to naprawde nie jest takie proste. :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Zorro
Nowy
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2006, 12:07:57 » |
|
Dzien Dobry Zorro sie klania, zamiast karalnego Zoofila jestem ci ja Zorro, może być? Pozdrawiam
|
|
|
|
Zorro to ja.
|
|
|
Pykacz
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 05, 2007, 14:30:46 » |
|
Witam. Zdecydowanie lepiej!
|
|
|
|
Moje akwa 26L 2xGupik 1xSum (zwykły) 1xSum Afrykański 2xGlonojad (zwykły) 6xPielęgnica Zebrowata
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 05, 2007, 14:39:32 » |
|
Wracając do głównego pytania z tego tematu to nasze rybki jedzą: - żywe: rurecznik, artemia, wodzień, rzadziej ochotka, mięso wołowe, glony, oderwane kawałki listków roślin wodnych w przypadku ampularii - mrożone: kryl, podgotowany szpinak - gotowane: marchewka, sałata, szpinak, kalarepa, cukinia, ogórek - suche jako uzupełnienie: -> Tropical - płatki roślinne, tabletki jumbo dla zbrojników, -> Tetra - pokarm w płatkach dla gupików, tabletki dla zbrojników, -> SERA - San, Vipagran, Vipachips, Vipan, kuleczki roślinne dla kirysków - narybek dostaje: sproszkowany mix suchych pokarmów i spirulinę
Karmię rybki tak średnio co 2 dni albo jak mi się przypomni w bardzo skąpych ilościach.Stosuję pokarmy wymiennie.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|