Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: azotany  (Przeczytany 1800 razy)
goli_goli
Zainteresowany
**

« : Marzec 19, 2006, 12:28:04 »

mam już swoje akwa od 8 miesięcy i facet w zoologu sprzedał mi nitrate minus bo mi rybki zdechały :cry: . Nie wrzuciłem tych granulek do akwa i od pewnego czasu nie zdychają mi rybcie. więc pytam się czy azotany mogą być na poziomie 0 mg na l. i czy jak dam te nitrate minus to będą jakieś skutki uboczne?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2006, 12:33:58 »

A po co to wrzucać jak azotany masz na poziomie 0 mg/l ? Właśnie o to chodzi. Poza tym masz przerybione akwarium. Gdzie 11 molinezji do 60 litrów ? W takim zbiorniku - góra 9-10 ryb (trochę więcej jeśli są bardzo małe np. neonki).
goli_goli
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2006, 12:43:56 »

molinezji już mam tylko 3. a azotanów nie wiem ile mam ale coś mi się zdaje że dużo i się zastanawiam czy tego nitrate minus dać do akwa i czy to rybkom nie zaszodzi?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 19, 2006, 12:59:15 »

A podmiany robisz ? Nie leje się chemii bez potrzeby. Związki azotowe usuwa się przede wszystkim przez regularne podmiany wody. Jak nie wiesz ile masz azotanów, to tym bardziej nie dawaj tego świństwa tylko kup stosowne testy.
goli_goli
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2006, 13:22:38 »

robię podmianę wody co ok tydzień dwa tygodnie, a po za tym czytałem że gdy rośliny przestają rosnąć i coraz szybciej rosną glony to znaczy że jest dużo azotanów i u mnie tak jest
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: