Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest z moimi gupikami?  (Przeczytany 1602 razy)
Agul
Nowy
*

« : Marzec 23, 2006, 19:45:28 »

Hej! Mam problem otóż ostatnio pada mi duzo rybek tak ok.2-3 dziennie i tak od tygdnia w większosci sa to gupiki.Zmieniłam wodę ale to nic nie dało PH jest dobre powietrze mają jedzenie dostają moze mi ktoś pomóc??Pliska
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 23, 2006, 21:02:34 »

Wody się nie zmienia... Już nie liczę ile razy to wałkowaliśmy na forum Wink Robi się jedynie podmiany ok. 25-30% wody co tydzień.

Poza tym napisz dokładnie co to za akwarium (litraż, temperatura, pH, obsada, twardość etc.), a wtedy może coś doradzimy.
kassiunka
Stały użytkownik

więcej wody!!

« Odpowiedz #2 : Marzec 23, 2006, 22:18:23 »

no i jeszcze przedewszystkim napisz jakie objawy maja twoje rybki. jak sie zachowywaly i jak wygladaly te ktore zdechly ( co sie zmienilo w ich zachowaniu/wygladzie) i jak wygladaja te ktore zyja ?

72 litry - skalary, kiryski, ramirezka, zbrojniki

60l- pielęgniczki żółte, opaczek, gupiki, red cherry

25l- red crystal, rainbow, white pearl
Agul
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2006, 15:46:17 »

po pierwsze to chodziło mi o podmianę wody nie o całą zamianę wiem ze tego nie mozna robic czeto i ze trzeba uważać,więc sory za pomyłkę
A co do objawów rybek to nic się nie działo nie pływały inaczej, w wyglądzie też sie nie zminiły dlatego uznałam że jest to dziwne i napisałam tutaj
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2006, 17:39:47 »

Ale dalej nic nie piszesz o parametrach wody i akwarium...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: