Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 852147 razy)
misisia14
Nowy
*

« Odpowiedz #2010 : Sierpień 09, 2010, 14:14:54 »

tak jak ma plamkę to jest kotna ma jasną bo jest dopiero niedawno zapłodniona
Boonie.
Nowy
*

« Odpowiedz #2011 : Sierpień 09, 2010, 15:03:49 »

Dzięki .  Wink
A mogłabyś mi powiedzieć kiedy mam ją wsadzić do kotnika ? Undecided

postaram się dać jakieś zdięcia mojej gupiczki

czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mam dodac zdięcia ?

HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh?

Scaliłem 4 Twoje wiadomości jedna za drugą. Używaj opcji zmień jeżeli chcesz coś dopisać. Za tą ostatnią powinnaś dostać ostrzeżenie.
PS Zamiast histeryzować poszukaj na forum: http://www.akwarium.net.pl/forum/komunikaty-i-uwagi/fotki-zamieszczane-w-wiadomosciach-zasady/

« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2010, 22:25:07 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
misisia14
Nowy
*

« Odpowiedz #2012 : Sierpień 10, 2010, 17:54:14 »

wstaw np. na fotosik i skopiuj link w klej w odpowiedzi a samiczka gupika magazynuje w sobie plemnik jeśli nie masz samca to nie przejmuj się małych się doczekasz aż 4 razy jak pierwszy poród nie uda ci się uratować to za 3tygodnie wsadź samiczkę do kotnika i tam się na pewno uda a samice mają skłonności do zjadania swojego narybku wiedz do kotnika włóż jakąś doniczkę i roślinkę pływającą jeśli akwarium masz dużo rośli to małe będą miały się gdzie schować prześlij zdjęcia akwarium to ci powiem czy będą miały się gdzie schować a co ty zrobisz z małymi będzie ich na pierwszy raz z jakieś 20szt.-50szt.
tu jest mój numer gg jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz to ci pomogę z miłą chęcią 19151376
gościu
Nowy
*

« Odpowiedz #2013 : Sierpień 12, 2010, 13:24:41 »

Mam 2 samiczki w ciązy od 8 tyg i nic dalej moze przez ph? mam 7,5 prosze o pomoc
sebakan
Nowy
*

« Odpowiedz #2014 : Sierpień 14, 2010, 13:50:51 »

Za ile ten gupik urodzi
http://a.imageshack.us/img837/346/zdjcie0003o.jpg
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #2015 : Sierpień 14, 2010, 14:00:55 »

Wojtek 92 postarałeś się z ostrością Smiley . Hmm coś koło 1 tygodnia lub 2
sebakan
Nowy
*

« Odpowiedz #2016 : Sierpień 14, 2010, 14:10:11 »

dzięki
misisia14
Nowy
*

« Odpowiedz #2017 : Sierpień 15, 2010, 10:00:51 »

około 1 nawet bym powiedziała że mniej jak jest w pierwszy raz w ciąży
Lady in blue
Nowy
*

« Odpowiedz #2018 : Sierpień 15, 2010, 11:27:51 »

HaH a ja tam mam zawsze chetnych na młode gupiki bądź Elendry Smiley Gupiki rozmnożyłam 1 raz Elenderki też 1 , tylko że z elenderków przerzyły 3 a z gupików 13 ;P . U mnie samica była odmiany red flaming czy jakoś tak a tatuś cytrusek Smiley z wzorkiem tygryska Smiley hehe a dzieci były abo takie jak tata albo z ogonkami czerwonymi - 2 mam do dziś  Afro
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2019 : Sierpień 18, 2010, 14:40:50 »

Wrzuć fotkę...

I consider myself as a one fish wolf pack
Ptys95
Nowy
*

« Odpowiedz #2020 : Sierpień 19, 2010, 21:16:26 »

Witam,
Na początku chciałbym przeprosić administratorów jeśli to nie ten dział, ale nie wiem czy to choroba.

Zauważyłem 4 samice gupika grube. Przełożyłem je do kotnika. Po 2 dniach jedna samiczka była tak gruba że przed chwilą mi zdechła  Undecided . Byłastrasznie gruba że myślałm że zaraz pęknie. I moje pytanie: Dlaczego zdechła? Czy to jakaś choroba czy co? Jak można by było zaradzić?

I jeszcze moje pozostałe pytania:
Czy jak samica zdechnie podczas ciąży to mpżna coś zrobić aby uratować małe?
Ile wynosi czas (w przybliżeniu) pomiędzy porodem narybku? Bo w kotniku znalazłem 1-go małego gupika.

POMOCY!!!
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2021 : Sierpień 19, 2010, 23:16:09 »

Kliknij w link i poczytaj więcej o tej chorobie:

Puchlina wodna
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2022 : Sierpień 20, 2010, 07:16:37 »

Witam,
Na początku chciałbym przeprosić administratorów jeśli to nie ten dział, ale nie wiem czy to choroba.

Zauważyłem 4 samice gupika grube. Przełożyłem je do kotnika. Po 2 dniach jedna samiczka była tak gruba że przed chwilą mi zdechła  Undecided . Byłastrasznie gruba że myślałm że zaraz pęknie. I moje pytanie: Dlaczego zdechła? Czy to jakaś choroba czy co? Jak można by było zaradzić?

I jeszcze moje pozostałe pytania:
Czy jak samica zdechnie podczas ciąży to mpżna coś zrobić aby uratować małe?
Ile wynosi czas (w przybliżeniu) pomiędzy porodem narybku? Bo w kotniku znalazłem 1-go małego gupika.

POMOCY!!!

Albo przenosiła za długo ciąże albo za dużo papu dajesz i tyle samice gupika w zaawansowanej ciąży nie mogą jeść za dużo bo potem zdychają.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
misisia14
Nowy
*

« Odpowiedz #2023 : Sierpień 21, 2010, 08:52:16 »

ja miałam chyba już od grudnia 20 gupików w tym trzy samce i nigdy mi nie urodziły były grube i zdychały tak jak u ciebie tylko nie wszystkie były grube jedynie raz doczekałam się małych ale tą rybę kupiłam w zoologicznym w ciąży a teraz nie mam ani jednego gupika kupiłam 2 platki samca i samice w tym tygodniu doczekałam się małych mam ich chyba 27 szt. trzy były niedorozwinięte a jedno zostało zabite zastanawiam się nad powiększeniem akwarium i chciałam odnowa zacząć hodować gupiki ale boje się że znowu będzie to samo to nie jest choroba inne ryby nie zdychają chyba że u ciebie tak u mnie nie
może też jak  wyzdychają wszystkie gupiki to kup sobie platki ja bym powiedziała że są ładniejsze od gupików mają ładne barwy
sk4lar
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2024 : Sierpień 21, 2010, 16:25:09 »

Zapominacie że samiczki gupika często zdychaja podczas ciąży , tak tak u zwierząt też występują takie przypadki. Pierwszy raz to zobaczyłem taki zabieg z 20 lat temu gdy mój wujek zdechłą samiczkę gupika która była kotna (niestety nie wytrzymala,dotrzymała porodu) rozcinał skalpelem i delikatnie jeszcze żywe malutkie rybki wpuszczał do kotnika.Przeważnie większosć rybek przeżywała, a tak to by samica wraz z miotem poszła na tamtą strone. I nie było by nic. A wiadomo już że rybka martwa więc co szkodzi uratować młode.
Strony: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: