Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 852094 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2070 : Wrzesień 27, 2010, 12:50:18 »

No to pozostaje czekać szczęśliwego rozwiązania.
Masz zarośnięte akwarium albo kotnik?

Zamieszczanie fotek:
Fotkę wrzuć na jakiegoś image shacka.
Link do tej fotki wklej między to:

I consider myself as a one fish wolf pack
marlus6
Nowy
*

« Odpowiedz #2071 : Wrzesień 27, 2010, 18:35:11 »

Nie wiem jak to sie robi nigdy wczesniej nie wrzucalam tak fotek ale nie wiem w sumie czy zlamie tu jakas zasade ale podam link do innego forum na ktorym wrzucilam foto ryby bo tam mozna przy pisaniu posta wiec wrazie mego bledu prosze o usuniecie posta pozdrawiam
http://www.forum.eakwarystyka.eu/topics53/3095.htm
Akwa zarosniete Smiley juz jeden miocik maly sobie tam rosnie Smiley mojej mlodziutkiej moli pozdrawiam raz jeszcze Smiley

używaj opcji zmień, nie pisz posta za postem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 20:47:11 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Marlus6
Boonie.
Nowy
*

« Odpowiedz #2072 : Październik 02, 2010, 14:18:19 »

Moja druga gupiczka dzisiaj rano urodziła 12 ślicznych maleństw ale niestety 2 nie przeżyły a pozostałe odłowiłam do osobnego akwarium .dobrze zrobiłam ?
Czy one przeżyją bez filtra i lampki ?

Nie wiem jak to sie robi nigdy wczesniej nie wrzucalam tak fotek ale nie wiem w sumie czy zlamie tu jakas zasade ale podam link do innego forum na ktorym wrzucilam foto ryby bo tam mozna przy pisaniu posta wiec wrazie mego bledu prosze o usuniecie posta pozdrawiam
http://www.forum.eakwarystyka.eu/topics53/3095.htm
Akwa zarosniete Smiley juz jeden miocik maly sobie tam rosnie Smiley mojej mlodziutkiej moli pozdrawiam raz jeszcze Smiley

Moim zdaniem jeżeli posiadasz kotnik to możesz ja spokojnie wsadzić a potomstwo powinno pojawić się do 4 dni ; ] pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2010, 14:43:44 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
marlus6
Nowy
*

« Odpowiedz #2073 : Październik 08, 2010, 08:33:32 »

Bez obaw przezyja kiedys nie mialam dwoch pompek i male trzymalam bez i zawsze mi przezywaly Smiley

Marlus6
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2074 : Październik 09, 2010, 14:13:21 »

Witam. Wczoraj jak to opisyałem w innym temacie zdechła mi samica gupika zostało mi 1 samica Dwa Samce ... i 1 samiec maiłrnao postrzepiony ogon po południu patrzę i są małe Gupiki prawdopodobnie ... Nawet wyglądają na nie. Czym je karmić ? Niestety nie mam nic innego jak to czym karmiłem dotychczas dorosłe a sklepy pozamykane... I czy odłowić je do Kotnika ?

ewciarzek
Zainteresowany
**

-.-"

« Odpowiedz #2075 : Październik 09, 2010, 14:31:39 »

ja bym odłowiła  ale z gupikami nie miałam odczynienia niech koledzy się wypowiedzą  Grin jak karmisz pokarmem w płatkach swoje ryby  to rozdrub ten pokarm w pył  i im daj Wink
marcio7
Zainteresowany
**

I'm lovin' it

« Odpowiedz #2076 : Październik 09, 2010, 14:50:20 »

czy odłowić je do Kotnika ?

Jeżeli w akwarium masz jakieś inne rybki które mogą zjeść małe odłów je.

Jeżeli zależy ci na narybku odłów je.

Czym je karmić ?

Co do pokarmu to pokruszone płatki jak najbardziej się nadadzą, ale ja polecam granulat, u mnie w sklepie jest w przeróżnych gradacjach od 0-8 chyba, za około 2zł
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2077 : Październik 09, 2010, 15:35:03 »

Mi się zdaje że chyba nie zjedzą ... ale ...

Moje rybki:

- 3 Gupiki (2 Samce1 Samica)
- 2 Mieczyki (Samiec i Samica)
- 10 Neonów
- 1 Glonojad
- 2 Krewetki
- 1 Coś jak glonojad ale to nie glonojad xD Coś jak rekinek taki mini ... jest najmniejszy ze wszystkich ryb w tym akwa.
- 2 Kiryski

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #2078 : Październik 09, 2010, 15:53:49 »

zjedzą, zjedzą - lepiej odłowić jak masz możliwość - podrosną troszkę to już będą bezpieczne  Wink
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2079 : Październik 09, 2010, 15:56:10 »

A czym to zobić bo ta siatką to ... wieki bym robił jest ich mało i ciężko znaleźć ...

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #2080 : Październik 09, 2010, 16:02:40 »

wsadź do akwarium szklankę albo coś innego przeźroczystego i je nabierz lub zagoń do środka

Możesz też użyć np plastikowego kubeczka - robisz małe dziurki szpilką, tak żeby woda uciekała przez nie i używasz jak siatki do ryb.

Jeśli masz w akwarium dużo drobnolistnych roślin, albo przynajmniej 1 dużą kępę takowych roślinek to możesz sobie odpuścić łowienie - pewnie kilka sztuk przetrwa. Skoro sam masz je ciężko znaleźć to może nie warto wyławiać.
marcio7
Zainteresowany
**

I'm lovin' it

« Odpowiedz #2081 : Październik 09, 2010, 16:04:34 »

Jak gupiki będą przy powierzchni to w tedy ciach kubkiem albo kotnikiem i po sprawie.
Jak już wyłowisz to kawałek moczarki albo jakiejś innej roślinki wrzuć do środka.

Coś jak glonojad ale to nie glonojad xD Coś jak rekinek taki mini ... jest najmniejszy ze wszystkich ryb w tym akwa.

za pewne to otosek http://republika.pl/blog_jm_1242587/2552376/tr/otosek.jpg
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2082 : Październik 09, 2010, 16:17:38 »

W akwarium jest dużo roślin trzymają się one z tyłu ... Dopiero teraz tak je znalazłem ... I wyławaim w tej chwili ... Co do Glonojada to tak to Otosek jednak ^^ Jednak sobie odpuszczę tym bardziej że z tyłu rzadko jaka rybka jest Tongue Jest i tak ich nie dużo tylko 2 widziałem. I są nawet szybkie ^^

Off Top
A tak wogóle to mi tego Otoska gdzieś wcieło xD Nie widziałem go od kilku dni a martwego też go nigdzie nie ma ...

Relacje na żywo minął tydzień Tongue Malutkie żyją. W tym czasie zdechł mi samiec Kirsyska ale był chory. Jednak malutkich są 4 ^^ Na żwirku pojawiła się jakaś pajęczyna właśnie robię odmualnie. Oczywiście małe odłowiłem. Trochę się syfku zrobiło. No ale po wywalałem te roślinki które pogniły itp i teraz odmulam. Oczywiście małe odłowiłem. Są 4 miałem 2 białe i 2 pomarańczowe przechodzący w lekki czerwień. Po odmulaniu wpuszczam spowrotem bo w tym pudełku nie mogą siedzieć a drugiego akwa nie mam ;p Ale są już duże z 1 cm już. BTW Otoska naprawdę gdzieś wcieło. Teraz tak modernizacja mojego akwarium trwa. Niedługo wrzucę zdjęcia do mojego własnego wątku Tongue Pozdrawiam.

Edit: Wkońcu skończyłem Tongue Błyszczy Tongue Na konic dodałem Tetra Crystal Water i Tetra PlantMini Tongue CZekam aż zmętnie opadnie i wpuszczam małe do akwarium Tongue
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2010, 14:35:17 wysłane przez SetsO » Zapisane

mordziaxD
Nowy
*

« Odpowiedz #2083 : Październik 29, 2010, 21:56:08 »

siemanko Smiley
mam pytanko  Cheesy
 po jakim czasie młode gupiki mogą sie rozmnażać??
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #2084 : Październik 29, 2010, 21:57:42 »

Aż będą dorosłe płciowo..
Sprecyzować się bardziej nie dało prawda ? taaak, niech inni myślą i głowią się o co chodzi Smiley pewnie  Good !
Strony: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: