Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 852038 razy)
przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #2100 : Listopad 18, 2010, 15:22:42 »

Zależy jeszcze od tego jaką masz obsadę i czy masz takie rośliny w których mogły by się pochować.
Do tego 10l akwarium możesz dokupić grzałkę za grosze.

netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #2101 : Listopad 18, 2010, 16:25:46 »

właśnie zjedzą. Po wcześniejszych miotach nie zostało nic. Rośliny mam ale i tak maleństwa są wszystkie wyłapywane. Właśnie widze że chyba nie ma innego wyjścia tylko muszę kupić tą grzałkę do 10l. Bo w tym pojemniku jak długo mogę trzymać maluszki?

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2102 : Listopad 21, 2010, 18:09:48 »

moja samica gupika jest w ciąży, dziś rano zauważyłem jednego maleństwo pod filtrem, ale już po 2 godzinach go/jej nie było pewnie został/ła zjedzony, ale myślę że jeszcze urodzi bo co jakiś czas się kładzie się na kokosie lub kamyku, ale w porodzie przeszkadzają jej samce, zastanawiałem się nad przełożeniem samicy do słoika, wiem że to zły pomysł ale nie mam innego pomysłu, i wtedy spokojnie by sobie urodziła. Jak już urodzi to ją od razu odłowić czy zostawić, chodzi mi o to żeby nie  były zjedzone, proszę o odpowiedź.

netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #2103 : Listopad 21, 2010, 19:04:08 »

po porodzie samice należy natychmiat odłowić inaczej zje małe

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2104 : Listopad 21, 2010, 19:58:42 »

co o tym  myślicie, sory za jakość.

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #2105 : Listopad 21, 2010, 20:17:18 »

co o tym  myślicie, sory za jakość.
http://www.youtube.com/watch?v=lbKNjfookgU

Wydaje mi się, że ten gupik jest kotny, lecz niektórzy mówią, że samice nie mają tak kolorowych ogonów.

tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2106 : Listopad 21, 2010, 20:19:06 »

tak on jest na pewno kotny Smiley
dziś rano zauważyłem malutką rybkę pod filtrem, musiałem wyjść i już po 2 godzinach jej nie było, pewnie została zjedzona.
dlatego niewiem co zrobić teraz jeśli znowu urodzi.

SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2107 : Listopad 21, 2010, 20:53:10 »

To z tymi ogonami to źle zrozumiałeś Neon- Innesa Tongue Chodziło o barwę ciała a nie ogona Cheesy Co do tematu to mi tez tka nagle się urodziły Tongue nie miałem co zrobić odłowić ich szans nie miałem za małe trudno złapać je wtedy. Dlatego jak wiesz ze będą małe to wsadzasz Samiczkę do kotnika po porodzie ją odławiasz. Kotnik taki w sklepie zawieszany na akwarium kosztuje od 5 do 15 zł i on wystarcza dla żyworódek. Ja pierwszy raz się zagapiłem i urodziła w ogólnym więc poporstu ograniczyłem się do nie odmulania akwarium aż podrośnią i będzie można  odłowić Cheesy Widziałem ich mało było już po uczcie samiczki przeżyło 2 na koniec przeżył jeden i wydałem go Cheesy Drugi raz też się zagapiłem i nic nie przeżyło a teraz samica znowu w ciąży xD

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2108 : Listopad 21, 2010, 21:06:09 »

Setso to o co chodzi samice mają kolorową barwe ciała czy nie ?

Rocky_Sly
Nowy
*

« Odpowiedz #2109 : Listopad 21, 2010, 21:08:24 »

Witam wszystkich, dzisiaj gupik okocil mi jedna mala rybke i mialem ja pozniej przeniesc ale okazalo sie ze juz jej nie ma czyli samica musiala zjesc, powiedzcie mi bo ciagle ma czarna plame a przed chwila zauwazylem ze z tylka zlecial ej jakis jasno brazowy plyn to tak jakby jej wody odeszly . chcialbym wiedziec czy jak juz jedna rybka byla to beda nastepne?? czy gupik rodzi w jeden dzie pare sztuk i koniec?
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2110 : Listopad 21, 2010, 21:21:27 »

Rocky_Sly miałem podobnie rano urodziła mi jedną rybkę która została zjedzona, a teraz prawdopodobnie będą następne Wink

Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2111 : Listopad 21, 2010, 21:25:43 »

Rocky_Sly Gupiki rodzą od 20 do 90 młodych Smiley, ale to zależy też od wielkości samicy i temp., spokojnie będą nastepne Smiley
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 21:29:17 wysłane przez Neon-Innesa » Zapisane

Rocky_Sly
Nowy
*

« Odpowiedz #2112 : Listopad 22, 2010, 07:29:24 »

sluchajcie ale dzisiaj zobaczylem jakies przezroczyste kuleczki na dnie akwa i w tych kuleczkach cos bialego, czy jest to oznaka ze poronila ?
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2113 : Listopad 22, 2010, 14:08:36 »

Rocky_Sly Gupiki rodzą od 20 do 90 młodych Smiley, ale to zależy też od wielkości samicy i temp., spokojnie będą nastepne Smiley

Neon wytłumacz czemu twierdzisz, że wielkość miotu zależy do temperatury w akwarium...

Temperatura ma wpływ na długość ciąży oraz na inicjację porodu.
Na wielkość miotu ma wpływ wielkość i wiek samicy oraz jej jakość życia (woda, pokarm, etc.)

I consider myself as a one fish wolf pack
SetsO
Zainteresowany
**

"My Power comes from me"

« Odpowiedz #2114 : Listopad 22, 2010, 15:36:49 »

Setso to o co chodzi samice mają kolorową barwe ciała czy nie ?

Samice właśnie są mało kolorowe tzn mają mało kolorowe ciało najcześciej "białe" ale ogon mają jak samce Tongue Samce są natomiast całe barwne ...

Co do tematu "okocona" może być samica ma małe w środku a nie jej młode młode mogą być urodzone ;p

Strony: 1 ... 139 140 [141] 142 143 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: