Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 851982 razy)
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2130 : Grudzień 15, 2010, 22:14:04 »

Masz za dużo samców i zajeżdżą ci te samice. Barwa samca może byc podobna to ojca albo do matki więc na 100% nie będzie taki sam jak jego stary.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2131 : Grudzień 16, 2010, 08:29:50 »

Tak tylko że tą samice to każdy samiec zapładniał, ale gupiki głupieją w temperaturze około 24 stopni ja utrzymuje w akwa 22 stopnie.Chodzi mi tylko czy to larwy gupika bo ta plamka nie wygląda jak u was na zdjęciach tylko jak larwy i jest ich z 3.To larwy czy nie? Wstawił bym fotke ale nie wiem jak wstawia się zdjęcia na tym forum
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2010, 08:36:21 wysłane przez macius96 » Zapisane

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
Paulo Coelho
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2132 : Grudzień 16, 2010, 15:21:17 »

Mnie se wydaje, ze to plamka ciazowa jest jasniejsza i przeswituja male rybki albo samica ma jakis problem i nie moze urodzic. Rodza sie w pelni dojrzale rybki u gupikow nie ma zadnych larw.

Sory za brak polskich znakow nie pisze ze swojego kompa, ktory posiada klawiature niemiecka.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2010, 15:26:42 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2133 : Grudzień 16, 2010, 17:07:34 »

W ciele samice sa nadal larwami dopiero gdy urodzą się sa rybkami tak mysle. Te "rybki" widze je od 4 dni a samice i samce mam od 6dni! Mam pytanie jeszcze jedno przed porodem lepiej włozyć samice do kotnika a potem mlode rybki do akwarium 10litrow czy samice włożyc do 10 litrówki i po porodzie ja odlowic jak myslicie?! Słyszałem także że młode rybki przez pierwsze dni muszą byc w wodzie w ktorej sie urodzily to prawda??

Paulo Coelho
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2134 : Grudzień 16, 2010, 19:17:30 »

Mnie się wydaje,że jeśli chcesz aby coś zostało to odłów do tej 10l i tam do kotnika. Wodę możesz zlac do tej 10l z baniaka głównego przy np. wymianie cotygodniowej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2010, 19:19:04 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2135 : Grudzień 16, 2010, 19:42:01 »

Jaka temperatura musi być w 10litrowce dla małych rybek jak już sie urodzą? i czy wode trzeba im natleniac i jak ? czyli z jaka moca? Pytam tak szczegółowa bo jak mialem 6lat mialem gupiki urodzily mi sie mlode w ogolnym włozylem jej do plastikowego malego pudeleczka ktore mialo 0.5l i wlalem kranowke która nie stała nawet minutki (powinny z 24h) na dodatek rybki mialy zimno i nie natleniane, karmilem zmielonym pokarmem ale bylem za malo doswiadczony i rybki mi zdechly, teraz chcę wychowac gupiki od malego. Ogolne stoi u mnie na biurku, daleko od okna. Oswietlenie mam, filtr wewnetrzny grzałke, i musze zrobic troche miejsc na 10 litrowke. Po jakim czasie wpuszcza sie do ogolnego gupiki. zalezy jak rosna?? to ile musza miec centymetrow?

Paulo Coelho
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #2136 : Grudzień 16, 2010, 21:01:45 »

No to tak macius Wink jeżeli chodzi o temperaturę to niech będzie taka ze 25stopni. wodę jak najbardziej natleniać. oczywiście moc nie na max w filtrze tylko tak w miarę gdzieś po średnio. a wpuść je aż będą takiej wielkości żeby inne rybki ich nie mogły zjeść Wink
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2137 : Grudzień 17, 2010, 08:55:25 »

Dzieki wszystkim ktorzy odpowiedzieli!! Cheesy
Juz wszystko wiem w sprawie mlodych!
Mialem kiedys samca ktory był barwy niebieskiej,a gdy był wystraszony zmieniał barwe na czerwona przez chwile. Wie moze ktos jaka to odmiana gupika??

Paulo Coelho
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2138 : Grudzień 25, 2010, 12:29:00 »

Jak wam zleży na rybciach to nie sugerujcie się jakimiś doborai naturalnymi, selekcjami itp Smiley bo selekcja to może nastąpic w Amazoni a nie w akwarium Smiley tak jak wpuszczacie larwy komara jako żywy pokarm dla ryb i mówicie tutaj o selekcji Smiley w akwarium wszystkie zostaną zjedzone Smiley z wyjątkami, bo raz w zimie dwa lata temu miałem komary w pokoju Smiley tak samo to sie ma do młodych rybek w akwariach domowych ;p chyba, że akwarium jest naprawdę duże to ilka sztuk sie uchowa no, i zależy też od obsady akwarium Smiley
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2139 : Styczeń 06, 2011, 22:04:46 »

Witam

Mam pytanie,
Odnośnie 25 grudnia samica urodziła mi młode, i czy to możliwe aby ta sama samica była w ciąży? bo wygląda i zachowuje się dokłądnie tak jak by miała lada dzień rodzic.... temperatura wody wynosi 28 stopni cały czas.... Huh
tasiorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2140 : Styczeń 06, 2011, 22:13:49 »

tak jest to jak najbardziej prawdopodobne, bodajże ktoś pisał ostatnio że samica może zachować "spermę" i wykorzystać ją w później, czy zachować.

gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #2141 : Styczeń 06, 2011, 23:18:00 »

Witam

Mam pytanie,
Odnośnie 25 grudnia samica urodziła mi młode, i czy to możliwe aby ta sama samica była w ciąży? bo wygląda i zachowuje się dokłądnie tak jak by miała lada dzień rodzic.... temperatura wody wynosi 28 stopni cały czas.... Huh

Samica czasami rodzi 'na raty' Smiley więc nic dziwnego.
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2142 : Styczeń 07, 2011, 18:22:00 »

No to ok, dziękuje Smiley właśnie mnie zdziwiło że tak szybko, pierwszy raz cos takiego widze. Jeszcze nie urdzoła, fakt ale widac po niej ze kilka dni i się powtórzy proces rodzenia Smiley

pozdrawiam Smiley
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #2143 : Styczeń 08, 2011, 23:06:48 »

Dokładnie za jakiś tydzień pojawią sie młode. Samice guika po jednorazowym zapłodnieniu mogą rodzic kilka miotów co 3-4 tygodnie. Mogą rodzic na raty ale trwa to góra 2 dni a nie 2 tygodnie.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
Kostuba
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2144 : Styczeń 09, 2011, 01:08:14 »

panowie i panie
u mnie sa dwa samce i 1 samica w 25l, samica ma cos z tyłu ale na pewno to nie jest czarne tylko ew. takie ciemniejsze, czy jest to juz ciaza czy nadal nie? bo nie wiem za bardzo co robic

20l - rozmnażalnik
112l - ogólne
Strony: 1 ... 141 142 [143] 144 145 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: