Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 144 145 [146] 147 148 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 851968 razy)
MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2175 : Luty 13, 2011, 17:48:08 »

Zdjęcia postaram się jeszcze wrzucić dziś wieczorem jak uda mi się je lepiej uchwycić, a to będzie trudne  Wink

Jak samica jest kotna to ma tą plamkę na dole na brzuchu tak? Więc to będą samice, a samce mają prostą płetwę dolną i są bardziej ubrawieni i to drugi argument, który się zgadza więc jestem w 99% przekonany, że to samce Good !

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2176 : Luty 14, 2011, 08:04:48 »

Przepraszam z góry za post pod postem.

Tutaj zdjęcia:
Dwie samiczki.

Po lewej samica, po prawej niby samiec?

Tutaj też ten niby samiec:)

Może po tych zdjęciach da się coś wywnioskowac??

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2177 : Luty 14, 2011, 14:07:37 »

Po 3 zdjęciu widać, że to zdecydowanie w 100% samiec.

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2178 : Luty 14, 2011, 15:11:16 »

No to się wszystko wyjaśniło Smiley

A czy samice takie młode mogą być już kotne??

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2179 : Luty 14, 2011, 16:49:54 »

Myślę, że tak. Gupiki to b. płodne ryby, więc myślę, że szybko powinny się zacząć rozmnażać. Chociaż w tym temacie pewna nie jestem. Znasz ich wiek?

("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2180 : Luty 14, 2011, 17:34:18 »

Pewnie, że znam teraz mamy połowe lutego, urodzili się pod koniec października Smiley Czyli coś koło 4 miesiący.

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #2181 : Luty 14, 2011, 19:59:49 »

Pewnie, że znam teraz mamy połowe lutego, urodzili się pod koniec października Smiley Czyli coś koło 4 miesiący.
tak moga byc już kotne

MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2182 : Luty 14, 2011, 20:19:08 »

No to nieźle... Tylko ile taka mała samica może ich urodzić 1,2?? Nawet nie będe wiedział kiedy pewnie.

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2183 : Luty 15, 2011, 20:18:36 »

Jak będziesz dawał jej żywy pokarm i będziesz szczególnie dbał o akwarium to może ich urodzić o wiele więcej niż przypuszczasz. Wink

muniek159
Nowy
*

akwarium 25l

« Odpowiedz #2184 : Luty 20, 2011, 15:48:35 »

Kupiłem w sklepie zeolo. 2 gupiki pare... nie wiem w jakim są wieku.. ale sa małe kiedy mogą sie rozmnozyc?
Czy da sie okreslic jak muszą byc duże{w cm} by zaczeły sie rozmnazac
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2185 : Luty 20, 2011, 19:34:53 »

Skoro były w sklepie to pewnie sie juz moga rozmnazac, bo jeszcze nie widzialam zeby az takie male sprzedawali. Smiley

nirvana18
Nowy
*

« Odpowiedz #2186 : Luty 22, 2011, 10:58:32 »

Mam akwarium 25 l i moje wszystkie samiczki gupikow byly w ciazy (bynajmniej tak myslalm) zrobily sie grube i mialy plamki na tylku to wsadzilam je do kotnika,siedza juz tam dwa miesiace i nic ;/ niektore schudly inne dalej wygladaja jak cysterny a malych rybek nie widac ;/ nie wiem co sie dzieje ;/ a do tego mam gurami marmurowe chyba w ciazy bo jest tez max grube ale juz od 3 miesiecy nic sie nie urodzilo ;/ i tak samo jest z mieczykami dostałam dwie parki w ktorych samiczki byly w ciazy juz ponad miesiac mam je i nic mi sie nie rodzi ;/ temp w moim akwarium utrzumuje sie 25 - 26 stopni. Co jest z moimi rybkami??!!
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2187 : Luty 22, 2011, 15:41:45 »

Po 1 to gurami są jajorodne, więc nie mogą być w ciąży! One mogą zrobić się grubsze tylko podczas choroby lub gdy dużo zjedzą.
Może samiczki gupika wyjadły małe z kotnika przed wcześnie? Tak to nie widzę innej opcji. Chociaż te rybki są tak małe, że mogłeś nie zauważyć.
Meczyki w akwarium 25l to znęcanie się! One potrzebują akwarium minimum 112l. Musisz je natychmiast oddać. Tak samo gurami. To akwarium nadaje się bardziej na krewetkarium niż na ryby. Gupiki może jeszcze przeżyją, ale jak się rozmnożą to nie wiem gdzie pomieścisz narybek.

tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2188 : Luty 26, 2011, 15:24:39 »

Po jakim czasie młode samice osiągają dorosłośc płciową? Mam małe z 24 Grudnia i się trochę niecierpliwie Tongue
Grzybek2012
Nowy
*

« Odpowiedz #2189 : Marzec 02, 2011, 15:28:33 »

Witam. Mam problem a mianowicie:

Kupiłem wczoraj cztery Gupiki Pawie Oczko (Piękne). Dwa samce i dwie samiczki. Samiczki od razu kotne Smiley Sprzedawca powiedział mi że za około dwa tygodnie będą sie kocić, a że jestem początkującym akwarystą zapytałem kiedy je włożyć do kotnika. Sprzedawca powiedział że to muszę sam stwierdzić Roll Eyes Kiedyś miałem już kotne dwie molinezje ale za późno je włożyłem i nawet nie wiedziałem kiedy się ukociły Embarrassed Teraz włożyłem jedną samiczkę (z dwóch kotnych) to kotnika żeby jak coś t nie było za późno. Dobrze zrobiłem? A i ta ryba w kotniku nic nie je. Dlaczego? Boi się? Proszę o szybką odpowiedź i o porady. Z góry THX Cool  A jak by co to moje GG 25649144
Strony: 1 ... 144 145 [146] 147 148 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: