Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 851889 razy)
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2205 : Marzec 05, 2011, 18:40:45 »

Nie bede robil nowego wątku, jak przy okazji moge zapytac!

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
Paulo Coelho
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2206 : Marzec 05, 2011, 19:47:36 »

Ale właśnie po to są działy żeby to wszystko jakoś się dało odnajdywać. A jak teraz każdy tak będzie robił to już nikt się nie odnajdzie!
I dostaniesz więcej odpowiedzi jak opiszesz o co ci chodzi.

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
MarcinO440
Nowy
*

« Odpowiedz #2207 : Marzec 06, 2011, 19:02:18 »

Witam. Mam pytanie. Otóż mam akwarium ok 6. z narybkiem gupika. I moje pytanie brzmi: Czy w tym akwarium konieczna jest grzałka??
Nadin114
Nowy
*

« Odpowiedz #2208 : Marzec 06, 2011, 19:11:04 »

Jest z zoologa mam ją od wczoraj.
Zdj:

Do autora: Po pierwsze to jest samica bojownika na moje oko. Po drugie temat dotyczy rozmnażania gupików. Po trzecie to nie jest galeria.

Emi
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 08:58:38 wysłane przez Emi » Zapisane
MarcinO440
Nowy
*

« Odpowiedz #2209 : Marzec 06, 2011, 19:13:09 »

Raczej tak Smiley
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2210 : Marzec 07, 2011, 15:20:46 »

Jeśli temp. pokojowa wynosi ok. 25`C to nie trzeba, ale lepiej by było, bo nawet wietrzenie w pokoju znacznie może obniżyć temp. Zależy też jak duże to akwrium.

("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
kapek98
Nowy
*

« Odpowiedz #2211 : Marzec 12, 2011, 21:38:13 »

Witam .ja mam 4 gupiki 1 samiec 3 samice. Od pewnego czsu ,no w sumie dosc długa samie mają czrne kropki w okolicach odbytu i trzymają sie przy powierzchni.Co sie z nimi dzieje?
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2212 : Marzec 13, 2011, 09:10:50 »

Czarne kropki przy otworach moczowo-płciowych oznaczają definitywnie ciążę. Ale pływanie przy powierzchni oznacza pewnie brak tlenu w akwarium. Masz napowietrzacz i filtr? Jeśli masz filtr to czy jego wylot skierowany jest na taflę wody, żeby nią poruszać?

kapek98
Nowy
*

« Odpowiedz #2213 : Marzec 13, 2011, 13:08:21 »

Ja mam filter "HJ-922 pump" i mam napowietrzanie na max i tafla wdy w akwarium porusza  sie w kółko
podkrwce siłe z jaką filter wyzuca wode i zobacze co sie bedzie działo
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2214 : Marzec 13, 2011, 13:30:21 »

Może się poruszać w kółko, ale chodzi żeby się "marszczyła" Smiley

macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #2215 : Marzec 15, 2011, 12:10:03 »

witam ponownie! mój narybek w środe będzie miał już 2 tygodnie. Od narodzin wszystkie rybki żyją. Mają około 1cm.
W ogólnym mam molinezje,danio malabarskie,kiryśniki,kiryski,gupiki, zbrojniki lamparcie.Ile około narybek musi być duży abym mógł wpuścićgo do ogólnego i jeszcze jedno pytanko po ilu miesiacach,tygodniach,dniach od urodzenia narybek "zabarwia sie"??

z góry dzieki za odp.

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
Paulo Coelho
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2216 : Marzec 15, 2011, 13:21:58 »

Odp na pyt. 1 - to zależy jak duże ryby masz w akwa ogólnym i jak bardzo zarośnięte jest akwarium. Jeżeli młodzież możesz wpuścic od razu w busz, żeby uniknąć wlewania ich do wody (bo wówczas jak się szybko nie zorientują to towarzystwo je może wyłapać) to bardzo dobrze.
Im większe pyski tym większa szansa, że będą ścigać maluchy (tak czy inaczej będą, więc warto zadbać o jakieś rośliny pływające - dużo i gęsto rogatka sztywnego albo wgłębki powinno załatwić sprawę. Tam maluchy się łatwo schowają.
A trzeba wiedzieć, że w ogólnym młodzież będzie rosła szybciej.

Odp na pyt. 2 - jak mają już 1cm to za chwilkę powinny zacząć dostawać kolorów. Niektóry narybek od urodzenia jest kolorowy, ale nie gupika.

I consider myself as a one fish wolf pack
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2217 : Marzec 15, 2011, 21:43:46 »

Dokładnie! Narybek przeżyje, gdy się schowa, ale żeby się schować musi mieć dostępnych dużo kryjówek. To kiedy je wpuścisz to już musisz sam zadecydować. Zawsze lepiej potrzymać je trochę dłużej i mieć pewność, że przeżyją. Smiley
Rybki w różnych momentach się zabarwiają. To zależy od rodziców, bo mogli oni mieć jasne kolory i rybki mogły się już zacząć wybarwiać, ale jeszcze tego aż tak nie widać. Zależy to od odziedziczonych cech po rodzicach. Trwa to z kilka tygodni. Smiley

muniek159
Nowy
*

akwarium 25l

« Odpowiedz #2218 : Marzec 17, 2011, 14:02:36 »

Mój kolega ma narybek gupika
chiałbym od niego kupic samca...
litraz 60l mieczyki molinezje neony i danio pręgowany

Kiedy mogę je przenieść do ogulnego akwa???
I jak i kiedy mozna rozpoznac płeć u takiego narybka>Huh<
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2219 : Marzec 17, 2011, 17:55:55 »

Nie możesz ich kupić, ponieważ już masz złą obsadę. Molinezje i mieczyki powinny mieć akwarium min. 112l, a danio potrzebuje dużo miejsca do pływania i dobrego ruchu wody. Kiedy narybek będzie większy jego płetwa odbytowa (dzieje się tak tylko u SAMCÓW) zmienia się w gonopodium (narząd, którym samiec zapładnia samicę). Po czasie można to też rozpoznać po długości płetwy ogonowej. Samice krótkie, a samce mają weloniaste.

Strony: 1 ... 146 147 [148] 149 150 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: