marek121221
|
|
« Odpowiedz #75 : Kwiecień 05, 2008, 10:48:57 » |
|
|
|
|
|
gg-733380
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #76 : Kwiecień 05, 2008, 11:16:25 » |
|
paletki taaa, jasssssssne ....
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #77 : Kwiecień 05, 2008, 11:19:49 » |
|
platki
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #78 : Kwiecień 05, 2008, 11:20:19 » |
|
no chyba prędzej
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
Krzychu94
Nowy
|
|
« Odpowiedz #79 : Kwiecień 05, 2008, 19:16:12 » |
|
mi się udało rozmnożyć mieczyki (mam aktualnie małe) i glonojady
|
|
|
|
|
|
|
adix-7
Zainteresowany
Przeróbka Neonka :P
|
|
« Odpowiedz #80 : Kwiecień 05, 2008, 19:38:34 » |
|
Mi udało się rozmnożyć: - molinezje - gupiki wiem że mało
|
|
|
|
Obsada do 60 L 10x molinezja 2x kirysek 2x żałobniczka 2x gupik 1x mieczyk 1x danio
|
|
|
Pawlik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #81 : Kwiecień 07, 2008, 20:38:47 » |
|
u mnie jako początki gupiki,mieczyki,molinezje pózniej pielęgnica zebra , barwniak czerwonobrzuchy ,z pyszczaków to auratus,maingano przepraszam za literówki
|
|
|
|
|
|
|
michal114d
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #82 : Kwiecień 08, 2008, 09:48:46 » |
|
Narazie to nie mogę się niczym szczególnym pochwalić. bo rozmnożyłem narazie mieczyki i gupiki, w kotniku aktualnie mam dwie cieżarne rybki. Jedna to znów mieczyk, a druga to zmienniak wielobarwny
|
|
|
|
|
|
|
Meier
Nowy
|
|
« Odpowiedz #83 : Kwiecień 09, 2008, 17:56:08 » |
|
glupiki mieczyki zmienniaki plamiste molinezje ostrouste molinezje zaglopletwe kardynałki danio pregowane/lamparcie danio teczowe neonki innesa skalary kiryski spizowe pielegnice zebry pielegnice mekki akary blekitne akary pomaranczowopletwe pyszczaki zlociste
|
|
|
|
Idziemy dalej zeby byc jak najblizej
|
|
|
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik
co sie tak gapisz
|
|
« Odpowiedz #84 : Kwiecień 09, 2008, 19:14:01 » |
|
gupiki to standard. Kilka razy złożyły mi ikre neonki ale nic sie nie wykluło. Teraz zajmuje sie danio
hej gupiki są żyworódkami więcnie znoszą ikry kłamco !!!! Pkt 6 reglaminu Zabrania się zamieszczania na Forum obraźliwych zwrotów w stosunku do innych osób
|
|
|
|
240l Guramiowete: - 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność 54l neonkarium - 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
|
|
|
Meier
Nowy
|
|
« Odpowiedz #85 : Kwiecień 09, 2008, 19:27:08 » |
|
gupiki to standard. Kilka razy złożyły mi ikre neonki ale nic sie nie wykluło. Teraz zajmuje sie danio
hej gupiki są żyworódkami więcnie znoszą ikry kłamco !!!! Hehe czytaj ze zrozumieniem:P
|
|
|
|
Idziemy dalej zeby byc jak najblizej
|
|
|
adix-7
Zainteresowany
Przeróbka Neonka :P
|
|
« Odpowiedz #86 : Kwiecień 11, 2008, 12:16:56 » |
|
hej gupiki są żyworódkami więcnie znoszą ikry kłamco !!!! Pkt 6 reglaminu Zabrania się zamieszczania na Forum obraźliwych zwrotów w stosunku do innych osób Damjakas masz wyluzować
|
|
|
|
Obsada do 60 L 10x molinezja 2x kirysek 2x żałobniczka 2x gupik 1x mieczyk 1x danio
|
|
|
anrd
|
|
« Odpowiedz #87 : Kwiecień 11, 2008, 12:22:07 » |
|
Mi udało się rozmnożyć: - pielęgniczki ramireza - pielęgniczki kakadu - mieczyki - molinezje - danio czerwone
|
|
|
|
|
|
|
mika-el
świr podrzędny
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #88 : Kwiecień 11, 2008, 12:40:17 » |
|
standardowo: zbrojniki niebieskie i bojowniki poza tym to czasem udawało się to też molinezjom a dzisiaj odkryłam kolejne kilka sztuk neonków czerwonych nie wiem tylko, czemu mi z tarła przeżywa każdorazowo góra 10szt i banjo mi się znowu do tarła szykują... nie bardzo wiem jak się nimi powinnam opiekować, więc tak im pozwalam robić co chcą a może ktoś ma już sukcesy w rozmnażaniu tych rybek? z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|
|
120l + 80l - czarne wody 450l - płaszczka, Potamotrygon reticulata 60l - welonkarium a w planach nano-akwa...
|
|
|
czarli1972
Nowy
|
|
« Odpowiedz #89 : Kwiecień 12, 2008, 21:06:13 » |
|
Akwarystą jestem 1,5 roku i muszę powiedzieć żę dzięki kolegom -prawie profesjonalista od początku. Jeśli chodzi o rozmnażanie paletek to kolega (ful profesional)nie dokonał tego nigdy a miał naprawdę niezłe okazy.Niedawno pozbył się paletek i założył krewtki -nareszcie się rozmnożyły !! Ja posiadam 120l a w nim "mieszanina"- brzanki ;sumatra.purpurowa,odeska-danio-bocja wspaniała-platki-zbrojnik niebieski-gibiceps. Roznożyłem platki i zbrojniki niebieskie oczywiście w drugim zbiorniku.Te ostanie rozmnażają się jak szalone.Muszę coraz przerywać do przedłużanie gatunku bo "tatuś" by się wykończył.Postarałem sie by ON i ONA byli z różnych chodowli.Raz zauważyłem że brzanki też się rozmnożyły ale oczywiście inne miały co jeść !
|
|
|
|
|
|
|
|