Mamiol
Nowy
|
|
« Odpowiedz #210 : Maj 22, 2009, 20:18:37 » |
|
hey :Dma akwarium dopiero 3 tygodnie ale za jakis tydzien bedzie mi sie 5 samic glupika kocic;-)wkoncu bede mial jakies rybki
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #211 : Maj 23, 2009, 06:20:27 » |
|
hey :Dma akwarium dopiero 3 tygodnie ale za jakis tydzien bedzie mi sie 5 samic glupika kocic;-)wkoncu bede mial jakies rybki A ile dojrzewało Ci to akwarium (ile czasu upłynęło od założenia akwarium do wpuszczenia rybek)? Bo za chwilę zamiast kocenia możesz mieć pogrom rybek
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
tominio
Nowy
|
|
« Odpowiedz #212 : Maj 25, 2009, 14:27:21 » |
|
>endlery >pawie oko >molinezje >zbrojnik niebieski >akara blekitna z nierybnych to swiderki narazie tyle szykuje sie do rozmnozenia kiryskow ,ale mysze odpowiednie rosliny kupic i molki wydac pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Marek868
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #213 : Maj 25, 2009, 14:37:20 » |
|
mi udalo sie gupiki, glonojady, mieczyki, molinezje, skalary choc nie wyszly mlode;/
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #214 : Maj 25, 2009, 16:28:54 » |
|
a ja jestem platkowym dziadkiem
|
|
|
|
|
|
|
FighterMan
Bywalec
Kocham Ramirezy!!!
|
|
« Odpowiedz #215 : Maj 28, 2009, 12:39:44 » |
|
czyli że najpierw zrobiłęś platke a teraz one sie rozmnozyly?
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #216 : Maj 28, 2009, 13:47:58 » |
|
a ja jestem platkowym dziadkiem czyli że najpierw zrobiłęś platke a teraz one sie rozmnozyly?
Nie popieram takich przyziemnych żartów, ale w zasadzie powinien wkukler napisać wujkiem. Mi się rozmnożyły molinezje czarne, więc już wszystkie popularne żyworódki rozmnożyłem pozostały tylko velifery. A w ogóle celuję w szczupaczka żyworodnego Belonesox belizanus
|
|
|
|
|
|
|
Gdynia
Nowy
|
|
« Odpowiedz #217 : Maj 30, 2009, 19:51:37 » |
|
- zbiorniki niebieskie -gupiki -mieczyki -platki -molinezje -kardynałki -krewetki -pielegnice zebra albinos -tilepie
|
|
|
|
|
|
|
patryk1997
Nowy
|
|
« Odpowiedz #218 : Maj 31, 2009, 19:30:16 » |
|
Mi Już GUPIKI,DANIO SKŁADAJĄ IKRĘ,I BOJOWNIKI TEŻ SKŁADAJĄ IKRĘ xD (ZNACZY SIĘ TYLKO SAMICE)
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik
www.turysci-ropczyce.go.pl
|
|
« Odpowiedz #219 : Maj 31, 2009, 19:38:49 » |
|
Mi Już GUPIKI,DANIO SKŁADAJĄ IKRĘ,I BOJOWNIKI TEŻ SKŁADAJĄ IKRĘ xD (ZNACZY SIĘ TYLKO SAMICE)
Jak Ci gupiki składają ikrę to zrób zdjęcia bo to odkrycie na skalę światową.
|
|
|
|
|
|
|
b0rn2bewild
|
|
« Odpowiedz #220 : Maj 31, 2009, 19:47:28 » |
|
- zbiorniki niebieskie
z jednego akwa zrobily ci sie dwa? (joke - nothin personal) do tej pory : - kirys panda - Otocinclus affinis(otosek) - bojownik wspanialy - pretniki karlowate (wytarly sie,wykluly, ale z przyczyn blizej nieokreslonych padly wszystkie mlode . . . po mcu padly wszystkie pretniki . . .) a z nierybiastych to: - krewetki rc (standard-.- z 10 kupionych mam ich chyba ze 100), no i Amano - o slimakach niewspominam xD
|
|
|
|
|
|
|
patryk1997
Nowy
|
|
« Odpowiedz #221 : Maj 31, 2009, 19:56:33 » |
|
Nie o to chodzi tam jest "Mi już..." Czyli udała mi się rozmnożyć a A ja wiem że gupiki są żyworodne a że bojownik bojownik i danio składają ikrę a nie gupiki Tam nawet pisze że udało się rozmnożyć a to forum a propo nie jest do zbijania się i wyśmiewania ale do tego by lepsi akwaryści dawali rady gorszym. Pomyśl ( i Usuń to foto bo żal mnie ściska)
|
|
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec
ryby denne
|
|
« Odpowiedz #222 : Maj 31, 2009, 19:57:32 » |
|
Otoski (jakoś ci nie wierzę ) Amano masz młode wychowujesz w słonej wodzie? Czy nosi jajeczka ,bo jakl tylko nosi to nic z tego nie będzie ,bo małe potrzebują słonej wody
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
b0rn2bewild
|
|
« Odpowiedz #223 : Maj 31, 2009, 20:10:37 » |
|
Otoski (jakoś ci nie wierzę ) Amano masz młode wychowujesz w słonej wodzie? Czy nosi jajeczka ,bo jakl tylko nosi to nic z tego nie będzie ,bo małe potrzebują słonej wody
Otoski - twoj problem Amano - młode odchowane... jeszcze jakies pytania?
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #224 : Maj 31, 2009, 20:11:44 » |
|
No właśnie skonkretyzujmy. Udało się rozmnożyć = odhować młode, aby dożyły przynajniej wielkości handlowej.
A ludzie na bank piszą o rozmnażaniu jak rybki przystępują do tarła, a to jest NAJŁATWIEJSZE. Kupujesz rybki, one się dobierają i przystępują do tarła - tak samo łatwe jak kupienie gupików...
|
|
|
|
|
|
|
|