Na chwile obecną nie za bardzo jest czym się chwalić, akwarium jest przerośnięte może nie tak jak pokazywałem w wypowiedzi z 02 Kwiecień 2008, 23:57:18, ale dużo mu nie brakuje. Czasu wystarcza jedynie na podstawowe zabiegi pielęgnacyjne ( które częściowo wykonuje małżonka
). W tym miesiącu postaram się doprowadzić akwarium do dawnej świetności, będzie to początek wielkich zmian. W późniejszym czasie zmiana oświetlenia, bedzie to już zbiornik otwarty z HQI lub T5 (jeszcze gdybam) oraz stała podmiana wody. Przy wodzie będzie więcej pracy bo jeszcze nie bardzo wiem jak rozwiązać ustawienie proporcji RO-kran (ciągle szukam zaworów które pozwoliły by na precyzyjną regulację). No i później jeszcze drobne prace kosmetyczne, tak żeby wszystko ładnie zgrać.
Czasu coraz mniej a pracy i obowiązków przybywa, do połowy marca muszę zrobić ile się da, bo później "przybędzie" jeszcze jeden malutki akwarysta, a raczej akwarystka
i przez pół roku zapewne nie będzie większych szans na zmiany i modyfikacje.
Tak jak wspomniałem wcześniej w tym miesiącu będą nowe foty, choćby miały odstraszać... będą