Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Sebastian 385 l dyskowce  (Przeczytany 134991 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #60 : Marzec 20, 2007, 23:22:30 »

nie wszystko na wariackich papierach

ja akurat stwarzam "infrastrukture" na moje 375L - tylko u mnie akwa przyjdze na koncu. Chodzi troche o to, aby zona nic nie kumala i zostala postawiona przed "faktem dokonanym". Pierw zbudowalem stolik, ale powstal problem, bo moj pokoj przylega do pokoju corki i stolik stoi na tej scianie, ktora nas dzieli. Efekt jest taki, ze u niej slychac moje pompy glosniej niz u mnie. Wiec musze przestawic stolik na przeciwlegla strone. To nie jest proste bo stolik ma dl. 260 cm a pokoj ma ok 230 szerokosci, wiec musze go "rozebrac" aby przestawic a na tym stoliku stoja juz moje 2 akwa, wiec cala jazda z lowieniem rybek, spuszczaniem wody itd. Pozatym musze ten stolik troche wzmocnic. Juz tydzien to planuje.

Zakupilem juz na allegro 2 beczki po 60L do podmiany. Filtr RO jest w drodze i 3 filtry narurowe 10". Chce 1/2 wody dawac tylko przez te filtry 10" i 1/2 wody przez te filtry i RO i mieszac 50/50%.
Na dniach bede jechal do Castoramy po wzmocnienia do stolika i odrazu dam przyciac plyty na pokrywe i kupie oprawki do lamp i rury na filtr denn tloczacy (wszystko juz zaplanowane)

Normalnie jestem takim typem bardziej na chama niz z przemysleniem, ale przez to, ze musze troche dzialac w tajemnicy przed zonka, jestem zmuszony dzialac akurat tak, jak jest najlepiej, czyli z przemysleniem, strategicznie, krok po kroku - bez pospiechu - i strasznie mnie to satysfakcjonuje

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
RobRoy
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #61 : Marzec 20, 2007, 23:39:57 »

nie wszystko na wariackich papierach

Chodzi troche o to, aby zona nic nie kumala i zostala postawiona przed "faktem dokonanym
, ale przez to, ze musze troche dzialac w tajemnicy przed zonka, jestem zmuszony dzialac akurat tak, jak jest najlepiej, czyli z przemysleniem, strategicznie, krok po kroku - bez pospiechu - i strasznie mnie to satysfakcjonuje
hhehhehehe wyślij żonkę i pociechę na parę dni do SPA chodżby do Sopotu Good !
ale z ciebie DON PEDRO

450 l czrna wodzionka        Skalary
bartos
Nowy
*

« Odpowiedz #62 : Kwiecień 29, 2007, 20:39:06 »

Piękne. Może za ileś tam lat uda mi sie zrobic podobne! Good !
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #63 : Maj 30, 2007, 19:55:39 »

Akwa jest super!!! Najładniejsze akwa jakie widziałem!!! Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Cool Cool Cool Cool Cool

Gratuluję Good ! Good ! Good ! Good ! Good !
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2007, 19:41:31 wysłane przez gurami999 » Zapisane

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Maj 30, 2007, 21:42:22 »

he he oswald -wiem coś na ten temat. gdzieś za miesiąc mamy przeprowadzkę w nowe konty i pozostawiłem mojej pięknej całą aranżację nowej siedziby z jednym zastrzeżeniem.... by siętam gdzieś wmieścił stolik o powierzchni blatu 120x50. patrzę jej ostatnio przez ramię co ona tam skrobie ołówkiem (bo już z 10 razy koncepcje zmieniała) a ta cholera (przepraszam cię kochanie) tak mało mi miejsca na stolik zostawiła że z ledwością się na nim moje 45L zmieści. jużmi się nie chce gadać... no i zacząłem właśnie tą metodą zbierać poszczególne elementy i zwożę wszystko do biura a potem wyślę ją gdzieś z dzieciakami na weekend. inaczej się chyba nie da.  sorry za offa ale dobrze znaleźć na forum kogoś kto zrozumie Wink

a akwa robi faktycznie bardzo pozytywne wrażenie chociaż to już taki "high-tech" aż do przesady. brakuje tylko sterowanego karmnika  Wink. pochwal się Sebastianie czy twoje pociechy doceniają twoje poświęcenie i odpłaciły ci  potomstwem?  a w Aqua Arcie to już masz chyba kartę stałego klienta z 30% rabatem przy tym litrażu.

borys78
Zainteresowany
**

Cr7 rule ...

« Odpowiedz #65 : Lipiec 28, 2007, 11:05:41 »

nie no Akwa pierwsza klasa !!! nigdy takiego nie bede miał  Wściekły hehe

mam pytanko : jak radzisz sobie ze ślimakami świderkami ? wybierasz co jakiś czas nadmiar ??

120 l - towarzyskie Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Lipiec 30, 2007, 20:38:06 »

mam pytanko : jak radzisz sobie ze ślimakami świderkami ? wybierasz co jakiś czas nadmiar ??

Dokładnie tak, nie dopuszczam do zbyt dużej ilości osobników dużych (zazwyczaj zostawiam nie więcej jak 3-5 szt) i co jakiś czas redukuje młodzież.

385 l - dyskowce
borys78
Zainteresowany
**

Cr7 rule ...

« Odpowiedz #67 : Lipiec 30, 2007, 21:09:01 »

a jeszcze jedno pytanko: Smiley czy ta roslina na pierwszym planie to blyxa japonica ?

120 l - towarzyskie Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #68 : Lipiec 30, 2007, 22:36:37 »

Tak to blyxa japonica

385 l - dyskowce
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #69 : Sierpień 05, 2007, 22:05:21 »

Super akwa.

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #70 : Sierpień 08, 2007, 11:11:15 »

Jestem pełen podziwu!!!Widziałem wiele akwariów ale to jest po prostu cud!!!GRATULUJE!!!  Good !

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #71 : Sierpień 19, 2007, 04:04:01 »

jezeli ktos wykopie ci rosliny z baniaka to bede to ja Cheesy i wsadze je do swojego, sa piekne nie lubie dyskowcow ale twoje mi sie bardzo podobaja widac ze dbasz o akwarium

Nabijacz
Nowy
*

« Odpowiedz #72 : Sierpień 22, 2007, 11:49:58 »

o rany! normalnie mnie zatkało. Skąd wziąłeś te rybki??? i Drugie pytanko: Czy jakbym zrobił akwa na 120cm długości a większą wysokośc to czy osiągnął bym podobną pojemność???

Chciałbym mieć własne akwarium i mam pytanko. Czy ktoś nie ma jakiejś strony www albo nie zna sklepu zoologicznego gdzie mógłbym zamówić akwarium o nietypowych wymiarach??? Pisać na PW. Z góry dzięki za odp.
frytek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #73 : Sierpień 22, 2007, 12:27:36 »

Czy jakbym zrobił akwa na 120cm długości a większą wysokośc to czy osiągnął bym podobną pojemność???

Oblicz sobie objętość Wink
Wzór na objętość: pole podstawy * wysokość
Wzór na pole podstawy: jeden bok (a) * drugi bok (b)
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #74 : Sierpień 23, 2007, 15:11:47 »

Skąd wziąłeś te rybki???

ze sklepu, przeciez nie wyczarowal no nie??

jak oblicz poj. akwarium??

a chodzilo sie na matematyke??

długosc akwa x szerokosc akwa x wysokosc akwa

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: