Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Raki  (Przeczytany 10604 razy)
sir Michael
Bywalec

« : Luty 21, 2004, 14:40:50 »

Wiecie może:
a) jak rozróżnić płeć u raków
b) dlaczego jakiś czas temu jeden z moich raków się 'przepołowił' (i zdechł, po czym zjadły go pozostałę  Cheesy )
4you
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 21, 2004, 15:07:08 »

opowiem swoja historje .... kupilem w zoologicznym jednego raka, poczym po 3 miesacach urodzily sie male raczki  i zaczolem je sprzedawac..... tylko nie wiem jakim cudem moja raczyca sie zzapłodniła.....
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 21, 2004, 18:45:51 »

Cytat: 4you
opowiem swoja historje .... kupilem w zoologicznym jednego raka, poczym po 3 miesacach urodzily sie male raczki  i zaczolem je sprzedawac..... tylko nie wiem jakim cudem moja raczyca sie zzapłodniła.....

Pewnie zaszła w ciąże w sklepie
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2004, 22:22:18 »

albo... są dwupłciowe  Cheesy
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2004, 23:20:05 »

Cytat: sir Michael
albo... są dwupłciowe  Cheesy

Raczej nie raki Cool
Samice nosza jaja i bodajże larwy na odnóżach odwłokowych, wystarczy robala odwrócic i od razu je widać

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2004, 23:45:26 »

Macie może jakieś fotki swoich raków? Może tak ktoś (4you?) by napisał parę słów w formie artykułu o rakach to bym dodał na stronie? Smiley

ps Ten co się "przepołowił" to chyba po prostu miał wylinkę i jeszcze nie zdążył stwardnieć i koledzy go zjedli Sad

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 03, 2004, 15:02:22 »

Mam jeszcze dwa pytania:
1. Jak długo samica nosi ikre
2. Czy nie zjadają potomstwa
amisu
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 11, 2004, 21:17:19 »

JA mam raczka ale praktycznie nic o nim nie wiem, tyle co z doswiadczenia. A doswiadczenia są aż nazbyt duze. Otóż 1 dzien po zakupie raczyko wybrało sie na spacer  :shock: . Wlazł na filtr a ze akwa jest tylko czesciowo przykryte to wylaz sobie  :twisted: . Obudzilam sie jakos przypadkiem okolo 6:00 rano i poszłam sie napic. Wracam, a tu cos na podlodze... przecierzm oczy.. patrze.. a tu raczysko sobie siedzi!!! Przestraszyłam sie jak nie wiem co.. (lubie raki, ale jak sa w bedzpiecznej odległosci w akwa za szyba i nie musze ich dotykac). Krzyknełam chyba troche głosno, ze sie mam obudzila. A ja dalej... "mamo!! pomocy!! RAK!! aaaaaa........" To mama do za pancerz i chce włozyc do akwa, ale ten nie, wziol i sie wyrwał. I na podłoge. Wreszce mama go dorwala i wsadziła do akwa. Był wyschniety, ale nic mu sie nie stało. Ale wygladal na zadowolonego  Smiley .

Nie życze wam takich przygód. Szczegolnie wrazliwym osobom i o słabych nerwach. :!:

20l Eksperymenty ze swiatłem dziennym i małe zbrojniki n.
50l Czarne rody
80l Sum Fossilis (DO ODDANIA!)
100l Roslinne
412l MaLawi
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 23, 2004, 13:29:28 »

Niedawno się małe urodziły Smiley  fajne są; łażą po szybach i 'pływają' po akwa. Mają z 6 mm :shock:
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 24, 2004, 16:35:58 »

Niesamowite :shock: znowu sie urodziły Cheesy
PS. czy jest możliwe, aby samce raki "niewieściały"? Bo nie wszystkie maleństwa sie jeszcze wykluły, a jaja pod ogonem mają oba (wcześniej była parka) :evil:
silurus ;)
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Lipiec 03, 2004, 11:58:02 »

heya!!! wiem coś na temat raków ( a wlasciwie bardzo dużo wiem) rak marmurkowaty jest jedynym rakiem , ktory rozmnaza się DZIEWORODNIE. tez mialem podobną histori e z tymi malymi raczkami. jakieś inne pytania o rakach ? - pytajcie mnie, jestem specjalistą! Wink

Łódź, Łódź i wszyscy za nami!...
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Lipiec 04, 2004, 11:12:41 »

Moze zakupic jakiegos raczka  Cool Huh? raczej nie teraz  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Lipiec 04, 2004, 11:13:45 »

Moze kiedys zakupie jakiegos raka  Cool  Moze kiedyś ale na razie nie choc to co słysze to fajne historie są z nimi  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #13 : Lipiec 06, 2004, 20:43:52 »

TRAGEDIA! Tydzień mnie nie było, zaprzyjaźniona osoba sie nimi opiekowała wracam a tu... z 23 przeżyły tylko 2! (czyli straciłem jakieś 27 zł)... mam nadzieje że gość ze sklepu zoo będzie wyrozumiały, bo miał nadzieje ze mu je sprzedam. ale humor mi poprawiły gupiki Cheesy
KOZIOLINI
Gość
« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2004, 19:23:24 »

A po ilu sie male wyklówają  :?: bo moja raczyca nosi te jaja narazie jakies dwa dni i nie moge sie doczekac maluchów :what?: słyszałem ze jokos dwa tygodnie :wink: to prawda :?:  :?:  :?:
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: