sir Michael
|
|
« : Luty 21, 2004, 14:40:50 » |
|
Wiecie może: a) jak rozróżnić płeć u raków b) dlaczego jakiś czas temu jeden z moich raków się 'przepołowił' (i zdechł, po czym zjadły go pozostałę )
|
|
|
|
|
|
|
4you
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Luty 21, 2004, 15:07:08 » |
|
opowiem swoja historje .... kupilem w zoologicznym jednego raka, poczym po 3 miesacach urodzily sie male raczki i zaczolem je sprzedawac..... tylko nie wiem jakim cudem moja raczyca sie zzapłodniła.....
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #2 : Luty 21, 2004, 18:45:51 » |
|
opowiem swoja historje .... kupilem w zoologicznym jednego raka, poczym po 3 miesacach urodzily sie male raczki i zaczolem je sprzedawac..... tylko nie wiem jakim cudem moja raczyca sie zzapłodniła..... Pewnie zaszła w ciąże w sklepie
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2004, 22:22:18 » |
|
albo... są dwupłciowe
|
|
|
|
|
|
|
Olo
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2004, 23:20:05 » |
|
albo... są dwupłciowe Raczej nie raki Samice nosza jaja i bodajże larwy na odnóżach odwłokowych, wystarczy robala odwrócic i od razu je widać
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2004, 23:45:26 » |
|
Macie może jakieś fotki swoich raków? Może tak ktoś (4you?) by napisał parę słów w formie artykułu o rakach to bym dodał na stronie? ps Ten co się "przepołowił" to chyba po prostu miał wylinkę i jeszcze nie zdążył stwardnieć i koledzy go zjedli
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 03, 2004, 15:02:22 » |
|
Mam jeszcze dwa pytania: 1. Jak długo samica nosi ikre 2. Czy nie zjadają potomstwa
|
|
|
|
|
|
|
amisu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 11, 2004, 21:17:19 » |
|
JA mam raczka ale praktycznie nic o nim nie wiem, tyle co z doswiadczenia. A doswiadczenia są aż nazbyt duze. Otóż 1 dzien po zakupie raczyko wybrało sie na spacer :shock: . Wlazł na filtr a ze akwa jest tylko czesciowo przykryte to wylaz sobie :twisted: . Obudzilam sie jakos przypadkiem okolo 6:00 rano i poszłam sie napic. Wracam, a tu cos na podlodze... przecierzm oczy.. patrze.. a tu raczysko sobie siedzi!!! Przestraszyłam sie jak nie wiem co.. (lubie raki, ale jak sa w bedzpiecznej odległosci w akwa za szyba i nie musze ich dotykac). Krzyknełam chyba troche głosno, ze sie mam obudzila. A ja dalej... "mamo!! pomocy!! RAK!! aaaaaa........" To mama do za pancerz i chce włozyc do akwa, ale ten nie, wziol i sie wyrwał. I na podłoge. Wreszce mama go dorwala i wsadziła do akwa. Był wyschniety, ale nic mu sie nie stało. Ale wygladal na zadowolonego . Nie życze wam takich przygód. Szczegolnie wrazliwym osobom i o słabych nerwach. :!:
|
|
|
|
20l Eksperymenty ze swiatłem dziennym i małe zbrojniki n. 50l Czarne rody 80l Sum Fossilis (DO ODDANIA!) 100l Roslinne 412l MaLawi
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 23, 2004, 13:29:28 » |
|
Niedawno się małe urodziły fajne są; łażą po szybach i 'pływają' po akwa. Mają z 6 mm :shock:
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 24, 2004, 16:35:58 » |
|
Niesamowite :shock: znowu sie urodziły PS. czy jest możliwe, aby samce raki "niewieściały"? Bo nie wszystkie maleństwa sie jeszcze wykluły, a jaja pod ogonem mają oba (wcześniej była parka) :evil:
|
|
|
|
|
|
|
silurus ;)
Nowy
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 03, 2004, 11:58:02 » |
|
heya!!! wiem coś na temat raków ( a wlasciwie bardzo dużo wiem) rak marmurkowaty jest jedynym rakiem , ktory rozmnaza się DZIEWORODNIE. tez mialem podobną histori e z tymi malymi raczkami. jakieś inne pytania o rakach ? - pytajcie mnie, jestem specjalistą!
|
|
|
|
Łódź, Łódź i wszyscy za nami!...
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 04, 2004, 11:12:41 » |
|
Moze zakupic jakiegos raczka ? raczej nie teraz
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 04, 2004, 11:13:45 » |
|
Moze kiedys zakupie jakiegos raka Moze kiedyś ale na razie nie choc to co słysze to fajne historie są z nimi
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
sir Michael
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 06, 2004, 20:43:52 » |
|
TRAGEDIA! Tydzień mnie nie było, zaprzyjaźniona osoba sie nimi opiekowała wracam a tu... z 23 przeżyły tylko 2! (czyli straciłem jakieś 27 zł)... mam nadzieje że gość ze sklepu zoo będzie wyrozumiały, bo miał nadzieje ze mu je sprzedam. ale humor mi poprawiły gupiki
|
|
|
|
|
|
|
KOZIOLINI
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2004, 19:23:24 » |
|
A po ilu sie male wyklówają :?: bo moja raczyca nosi te jaja narazie jakies dwa dni i nie moge sie doczekac maluchów :what?: słyszałem ze jokos dwa tygodnie :wink: to prawda :?: :?: :?:
|
|
|
|
|
|
|
|