Naprawde jestem chyba porypana zarywajac noce , ale jak tu sie oprzec takim 100%+100% czyli 200%akwarystom
Wasze wysilki sa nagrodzone takimi baniakami ze wszyscy sie zachwycaja, a i mnie szczena opada
Takich jak Wy tylko nasladowac !!!Na razie podjąłem leczenie w ogólnym ... lepszy rydz niz nic
A poza tym te co jedza nie są praktycznie w ogóle wybredne także o to raczej sie nie martwię
Tez mam takie paletki szczurki i na poczatku nie chcialy nic jsc.Ale metoda prob i bledow nalazlam cichlid staple i cichlid gold (granulki plywajace) firmy Hikari i na poczatku moczylam przed podaniem i to byla przewaga pokarmu. Teraz juz jedza wszystko a najbardziej uwielbiaja gotowane " opisanego przez Krzysztofa Gosławskiego w artykule “POKARM NAPRAWDĘ DOSKONAŁY" zamieszczony w “AKWARIUM" NR 1-2/86 ale wydaje się, że jest on bardziej urozmaicony i bogatszy w składniki pokarmowe.
Pokarm ten przygotowuje się następująco: do szklanki wbijamy jedno świeże j jajko dodając dwie łyżeczki od herbaty kaszy manny, jedną kopiastą łyżeczkę świeżo ugotowanej i roztartej na -miazgę wątroby oraz jedną płaską łyżeczkę wysuszonych i roztartych na pył roślin wodnych (ja używam głównie wysuszonej wgłębki ale można też użyć sparzonej i wysuszonej sałaty).
Wszystkie te składniki dokładnie roztrzepujemy i wlewamy cienkim strumieniem na gotującą się wodę (ok. 1 litra) ciągle mieszając. Gotujemy ok. 10 minut cały czas mieszając a następnie odcedzamy na gęstym sicie i płuczemy zimną wodą do czasu, aż wada przepływająca przez sito będzie czysta.
Po tym całość przekładamy do płaskiego naczynia (najlepiej do talerzyka z tworzywa sztucznego) i dokładnie mieszamy z 1 torebką “Vibovitu".
Tak przygotowany pokarm umieszczamy w zamrażalniku owinięty torebką foliową a do karmienia odłamujemy odpowiedni kawałek, rozmrażamy i podajemy rybom małymi porcjami."
I juz nie ma problemow z karmieniem , czego i Wam zycze