dwight 18
|
|
« Odpowiedz #390 : Maj 08, 2009, 14:10:43 » |
|
A wiesz, ze wymagaja odpowiedniej przestrzeni zyciowej? Nie ma co przesadzac, dobrze jest, jak jest. a czy ja powiedziałem że jest źle? ja odpowiedziałem na to zdanie: cytuje : ,,Raczej 6 to i tak za duzo ja mysle tak 3-4 to ok ale może się myle,, .
|
|
|
|
|
|
|
Ashim 200L
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #391 : Maj 29, 2009, 15:13:41 » |
|
a co do paletek ... mam zamiar wpuscic 4 do 200l to chyba nie jest za duzo nie ? wiem, że mogą się nie rozrosnać na max'a ale takie jak Wasze 10-12 cm są i tak ładne
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #392 : Maj 29, 2009, 18:28:08 » |
|
Nasze szczurki prawdopodobnie dostaną nowe, 500 l mieszkanko więc juz się nie będą cisnęły w 144 l.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
piotrekf
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #393 : Maj 30, 2009, 15:22:55 » |
|
Emi, czy z tyłu akwarium masz więcej podłoza? A jesli tak to o ile wiecej niz na przodzie? Bo te rośliny tak wysoko masz i zastanawiam sie czy to korzen tam jakis jest, albo cos Bardzo fajnie wygląda tak czy siak pozdrawiam edit. Kurcze zadroszcze wam tego przyszłego 500L cacka, wtedy dyski będą mogły być juz klasowe i wyrośnięte. Gratuluje i powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #394 : Maj 30, 2009, 20:19:35 » |
|
Ja w ogóle mam dość grubą warstwę podloża ale z tyłu jest ok 2 cm więcej niż na przodzie. Może to tak wygląda, ze rośliny są wysoko ale one są po prostu tak przycięte.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #395 : Czerwiec 28, 2009, 22:29:08 » |
|
Niestety nowe szkiełko trochę się opóźni ale co się odwlecze ... 160 trochę zarosło:
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 22:32:42 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #396 : Czerwiec 29, 2009, 10:14:24 » |
|
A mogę prosić o fotkę która się powiększy? Bardzo będę wdzięczny
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #397 : Czerwiec 29, 2009, 10:29:28 » |
|
Poszła na maila.
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #398 : Czerwiec 29, 2009, 10:30:18 » |
|
Emi & Seboos Wasze akwa są piękne jak tak stoją obok siebie to pewnie jest niezapomniany widok Ryby też ładne. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #399 : Czerwiec 30, 2009, 22:34:52 » |
|
A co to za ryby na ostatnim zdjęciu? Tęczanki? Akwa-imponujące
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
szymonw
|
|
« Odpowiedz #400 : Czerwiec 30, 2009, 22:59:56 » |
|
na pierwszy rzut oka kolorystycznie podobne do tęczanek neonowych ale wygląd płetw nie ten. nie jestem za bardzo oblatany w kąsaczowatych ale stawiam na jakiś gatunek błyszczyka.
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #401 : Lipiec 01, 2009, 04:37:38 » |
|
zdjęcie coprawda sie nie powiększa ale to chyba jakas odmiana tetr. A akwarium bardzo ładne - no własnie jak na mój gust troszkę chyba za ładne takie ...poukładane - brak mu jakiejść ''dzikosci''?hehe , a trawnik z glosi jakis żadki....jeszcze sie nie rozrosłą czy wyrywasz żeby było troche widać podłoża?
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #402 : Lipiec 01, 2009, 08:04:46 » |
|
zdjęcie coprawda sie nie powiększa ale to chyba jakas odmiana tetr.
To tetry kolumbijskie - przepiękne ryby. A akwarium bardzo ładne - no własnie jak na mój gust troszkę chyba za ładne takie ...poukładane - brak mu jakiejść ''dzikosci''?
Ma być poukładane, najwyższy czas hehe , a trawnik z glosi jakis żadki....jeszcze sie nie rozrosłą czy wyrywasz żeby było troche widać podłoża?
Z trawnikiem mam problem - chowa mi się w podłoże i to od samego początku. Warstwa glosi ma ok 0,5 cm i prawie całe dno jest nią przykryte ale na niej po 1-2 dniach od odkopania pojawia się ok 0,5 cm warstwa podłoża. Nie wiem czy to sprawka ryb, krewetek czy braku jakiegoś składnika w wodzie i rośliny same wrastają. Dodam, ze trawnik jest bardzo zwarty, glosia ma zdrowe i ładne listki. Podczas cotygodniowych podmianek po prostu ją odkopuję machając nad nią ręką bo nie znalazłam przyczyny dlaczego tak się dzieje. No i trochę go też przerywam, to fakt ale tylko tak troszeczkę. Jak przychodzą znajomi to przeważnie się dzielę roślinami więc to tu uszczknę, to tam... Większe zdjęcie:
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 08:13:15 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #403 : Lipiec 01, 2009, 09:00:13 » |
|
Emi te tetry przypinają mi takie mini- piranie
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #404 : Lipiec 01, 2009, 09:09:13 » |
|
No... trochę tak wyglądają...
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 09:20:28 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
|