Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #15 : Sierpień 29, 2006, 20:08:22 » |
|
Dzieki za rady co do CO2,Oxydatora juz nie stosuje (lezy w rezerwie w razie awarii napowietrzacza lub pradu).Ostatnio dodalem tlo strukturalne i dopiero sie zaciemnilo mysle nad dodaniem jakiejs zarowki kompaktowej bo nie chce za duzo majstrowac przy pokrywie.Uklad roslin i ilosc tez juz sie zmienila,doszedl korzen i lupiny kokosa.Narazie nie mam jak zrobic nowych fotek bo pozyczylem cyfrowke kumplowi na wakacje.Jak wroci to zaraz wrzuce nowe. Dzieki za informacje co do drozdzy rozejrze sie po marketach Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #16 : Sierpień 30, 2006, 06:01:21 » |
|
Kurcze jakoś nie jestem zwolennikiem tła strukturalnego. Podejrzewam, że każdy ma własne zdanie na ten temat. Uważam, że zabiera niepotrzebnie miejce, zbiera się za nim syf, trudniej oczyścic niz szybę. Oczywiście można się ze mną nie zgodzić Niezaprzeczalny fakt, że zazwyczaj bardzo ładnie wyglada. W każdym razie czekam na fotki, bo zbiornik pewnie wygląda kompletnie inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Kozioł
Nowy
|
|
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 03, 2006, 11:15:58 » |
|
rzeczywiście brakuje troche roślin,
|
|
|
|
90 l 4 mieczyki (3 samice 1 samiec)
|
|
|
Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 04, 2006, 14:47:26 » |
|
Nowe foto akwarium Malzonka te moje tlo nie zabiera duzo miejsca zaledwie ok. 1 cm grubosci nie zbiera sie za nim syf bo jest przyklejone na stale do szyby silikonem akwarystyczny bardzo szczelnie wiec woda tez tam nie podchodzi , jedynie zostaje problem z czyszczeniem ale jakos sobie radze
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
|
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 04, 2006, 16:02:26 » |
|
No o niebo lepiej Pewnie sam tak uważasz
|
|
|
|
|
|
|
Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 04, 2006, 20:43:01 » |
|
Jasne ze lepiej nie to co kiedys (np. to cos rozowe itp ) ale jak to sie mowi poczatki sa ciezki.Troche literatury i porad jakie uzyskalem od was pomogly mi w zrozumieniu pojecia akwarystyka za co wam dziekuje. Teraz jeszcze tylko musze dolozyc troszku wiecej oswietlenia i wszystko bedzie ladnie rosnac. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
meteoryt
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 06, 2006, 15:46:51 » |
|
Akwarium calkiem nie zle sie zapowiada. Proponował bym cos na pierwszy plan bo jakos tak lyso.
|
|
|
|
reaktywacja po 4 latach;)
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 23, 2006, 20:35:40 » |
|
skromnie ale z gustem. w zasadzie mi się podoba. oczywiście brzanki z czasem będzie trzeba przeprowadzić.
|
|
|
|
|
|
|
Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 23, 2006, 20:59:14 » |
|
Ciesze się że sie podoba, a co do brzanek to już od dawna o tym myśle 240l powinno wystarczy tylko ma problem z moją druga połową bo nie chce się zgodzic na taki baniaczek cały czas słysze tylko a jak peknie ,ale robie postepy 180l jest juz do przyjecia moze za miesiac 240l tez przejdzie wiec myśle ze do konca roku moje rybcie czeka przeprowadzka Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2006, 21:01:56 wysłane przez Darex9 »
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany
I&I... only one truth
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzień 06, 2006, 21:20:18 » |
|
bOSKA SPRAWA.. naprawde imponujace akwarium, ale moznaby wprowadzić pewne korekcje w rybciach
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzień 08, 2006, 15:27:25 » |
|
Dzieki Wiem ze troche dobor ryb jest nie odpowiedni ale przyzwyczailem sie do nich i szkoda mi sie z nimi rozstawac. To jest moje pierwsze akwa i czlowiek uczy sie na bledach. Nastepny baniaczek bedzie tworzony bardziej uwaznie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Gordon
Zainteresowany
I&I... only one truth
|
|
« Odpowiedz #26 : Grudzień 08, 2006, 15:28:39 » |
|
akwarium miło sie ZAPOWIADA, ale widać jka narazie że trzeba popracowac :].. te rekinki to rzeczywiście chyb anie najlepszy wybór - przynajmniej z tego co widziałem na żywo u znajomych, a co do reszty to nie mam zastrzeżen skoro pozbyles się statku... statki czy zamki - to zawsze jest lipa :/.. znaczy przynajmniej dla mnie :] ale generalnie żecze sczescia bo może byc naptrawde imponująco :]
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
Darex9
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzień 17, 2006, 21:14:48 » |
|
Dzieki mala zmiana wystroju nowa fotka Kupiony nowy zbiorniczek 180l ale odbor dopiero w czwartek bo nie mieli na sklepie.
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzień 21, 2006, 20:58:38 » |
|