Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: mlode i nie wiem co hehe  (Przeczytany 6268 razy)
Sunny30
Nowy
*

« : Sierpień 17, 2006, 16:52:07 »

historia moja jest taka kupilem akwarium  oczywiscie caly osprzet do niego nalalem wode iiii
kupilem roslinki okazalo sie ze w roslinkach byly male rybki ale to tak male ze niewidoczne prawie odlowilem je  i pytanie jest takie czym je karmic i gdzie je przechowywac  narazie mam je w woreczku plywajacym w duzym akwarium ale jak je nakarmic? dzieki z gory za odpowiedz i jeszcze jeden problem jestem w angli i slabo znam angielski nie wiem co kupic
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2006, 16:55:12 wysłane przez Sunny30 » Zapisane
michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 17, 2006, 17:47:57 »

hmm moze plankton ale poczekaj bo nie jestem pewy poczekaj az bedzie ktos lepiej doswiadtczony jak np komandos on ci napewno dobrze powie pozdro i trzym sie w angli Tongue
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2006, 18:03:36 »

Jeśli chodzi o karmienie to pewnie wszędzie nazywa się tak samo i możesz kupic np sera micron. Nie trzymaj ich w tym woreczku !!! Jesli zalałeś zbiornik i nie ma tam innych ryb to ja bym sie pokusiła o wypuszczenie ich do tego zbiornika.
Sunny30
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2006, 20:12:33 »

dzieki michael_game
Malzonka -  klopot polega na tym ze kupilem rybki w dniu zakupu zauwazylem ze mam drobnice u szybciutko odlowilem
a widzialem tu po sklepach wlasnie ze trzymaja w woreczkach i tak tez zrobiem
dzieki za rade
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 18, 2006, 05:56:53 »

No tak, ale jak je karmic w tych woreczkach, jak uzyskac przepływ wody i filtrację. Może w takim razie spraw sobie kotnik.
Sunny30
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 18, 2006, 22:16:57 »

witam malzonka cos bede musial pomyslec o kotniku bo mi gupiczka tez plywa z brzuszkiem lol za szybko sie to dzieje
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2006, 10:18:16 »

Sunny30 - to ile ty masz to akwa ze masz juz rybki w nim (pomijajac oczywscie niespodzianke na roslinkach) ?

Sunny30
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2006, 19:27:21 »

sebos zaledwie tydzien  wiem ze moze za szybko ale coz  chec rybek byla wieksza kupilem pierw kamyczki przeplukalem dokladnine siedzialy tak w akwarium trzy dni poaniej kupilem roslinki nastepne cztery dni  i po siedmiu dniach kupilem rybki 4 na probe to chyba nie jest za szybko
a zreszta nie jestem doswiadczonym  chodowca i chetnie prosze o rady wiec jak masz mi cos ciekawego do powiedzenia zapraszam na  gg 233305 dzieki i pozdrawiam wszystkich
Sunny30
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 20, 2006, 22:59:42 »

tak naprawde piszecie ale nie na temat dalej sie nie dowiedzialem czym karmic drobnice i jak ja przechowywac  moze sie ktos zlituje dzie ki pozdrawiam
 papa
Darex9
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Sierpień 21, 2006, 00:55:48 »

Witam

Znalazlem w necie takie artykul o karmieniu :

http://klub.chip.pl/akwaria/akk/artykuly/knarybek.html

Ja osobiscie karmilem moje male gupiki bardzo drobnym roztartym prawie na pyl suchym pokarmem (wraz z wzrostem rybek troszku wieksze kawalki) i wszystkie wyrosly mi na piekne okazy,nie bylo ich duzo 4szt. bo za pozno sie zorientowalem ze nowa zakupiona samiczka zaczela rodzic po paru godzinach i zdazylem tylko te 4 odlowic.
A co do przechowywania to kup moze kotnik w sklepie albo zrob sam z jakiegos plastikowego pojeminka.ja moj pierwszy prowizoryczny zrobilem z pojemnika po salatce i kawalka ponczochy.wycielem wszystkie scianki boczne(powstal taki szkielet) zeby byla filtracja i ruch wody ,naciaclem ponczoche i zawiesilem na haczykach z drutu w akwarium.

Pozdrawiam  i zycze powodzenia
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2006, 00:58:42 wysłane przez Darex9 » Zapisane

Sunny30
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Sierpień 21, 2006, 19:39:42 »

dzieki darex bardzo dobry poysl wlasnie juz spawilem sobie taki kotnik czekam teraz na mlode gupiki lada dzien beda tez musze je szybko odlowic i postarac sie chyba o jeszcze jeden kotnik  Cheesy to tyle narazie dzieki pozdrawiam wszystkich papa
Darex9
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Sierpień 21, 2006, 20:37:53 »

Nie ma zaco Wink ciesze sie ze moglem pomoc i zycze powodzenia w chowaniu mlodych

Pozdrawiam

fawqlec
Nowy
*

gg 1105724

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 05, 2006, 04:51:07 »

Nie wszystkie ryby jedza suchy pokarm. Polecam Artemię, drozdże ale naprawde ostroznie ! Tez kiedyś wychowałem całe stadko brzanek na krewetkach (mrozone sciska się je delikatnie, małe szamaja tą zawiesinę jaka zostaje w wodzie po wycisnięciu.) Jak będa wieksze można im tez podawać mrozonki drobno pokrojone.

Akwa:375 l, filtr unimax 500 światło 2xTLD 840 +2xTLD860.
Obsada:
25 Neon Inesa
3 Sum Drewniak
15 Razbora Klinowa
10 Zwinnik Jarzeniec
20 Cardinia sp. Blue
Kozioł
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 05, 2006, 11:18:12 »

ja też jestem za zrobieniem kotnika dla nich
pozdro  papa

90 l
4 mieczyki (3 samice 1 samiec)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 05, 2006, 11:29:48 »

Kozioł - fajnie że zgadzasz sie z innymi. Ale po co to pisać ? Ostatnie twoje posty to tylko, tak zgadzam sie, popieram, nie popieram .. po co Huh Mnie to wygląda na dobijanie sobie postów ...

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: