Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Co zrobić gdy ma się za dużo rybek ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co zrobić gdy ma się za dużo rybek ?  (Przeczytany 3571 razy)
dagrzybek13
Gość
« : Sierpień 31, 2006, 12:32:06 »

Boję się rozmnażać ryby bo co się stanie gdy będę ich miał za dużo . Jakie sklepy zoologiczne przyjęł wam ryby co trzeba zrobić by tak się stało
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 31, 2006, 13:00:46 »

Z tym przyjmowaniem do sklepow to jest różnie. Jedne przyjmują inne nie. Najlepiej po prostu pochodzic i się popytać czy ewentualnie przyjmuja młode rybki. A jeśli oddawanie do sklepów nie wypali to zawsze można dać ogłoszenie na forum, że ma sie do oddania/sprzedania rybki. Ewentualnie spróbowac na allegro. Możliwości jest dużo, wystarczy tylko troszeczke pochodzić i popytać. Wink
dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 31, 2006, 13:04:08 »

a ty czy sprzedawałaś jakieś ryby ?
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Sierpień 31, 2006, 13:38:47 »

jezeli masz znajomych akwarystow to nie bedzie problemu, a jak nie masz to tak jak mowi szatynka trzeba pochodzic, popytac !!!

8317910

dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #4 : Sierpień 31, 2006, 14:46:33 »

a czy ty kiedyś oddawałeś ryby slepowi i czy przyjęli
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 31, 2006, 15:10:10 »

Ja jeszcze nie oddawałam. Ale mam młode gupiki, które niedługo będzie można oddać i znalazłam już sklep w którym je przyjmą. lLe nie w każdym sklepie przyjmują rybki. Po prostu musisz chodzic i pytać. A jak będziesz miał szczęście to może trafisz na sklep, w którym za rybki coś ci dadzą np. pokarm albo roślinke.
No ale jak mówie sam musisz pochodzic, bo nikt ci nie poradzi w którym sklepie przyjmą. Po prostu pytać w sklepach, pytać i jeszcze raz pytać Wink
Wywłócznik_13
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 31, 2006, 15:14:18 »

Jeśli chodzi o oddawanie rybek to w prywatnych, pojedynczych sklepach na 90% Ci przyjmą. W większych, sieciach będą gada c o jakichś tam atestach, badaniach, zaświaczeniach, fakturach, itd.
Marek Robert
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 01, 2006, 11:32:05 »

Ja chodziłem i pytałem, ale nic, bowiem nikt nie chciał przyjąć rybek. Zauważyłem, że oczywiście w sklepach by przyjeli ale tylko te cenne lub mało znane, a ja chciałem oddać między innymi molinezje (czarne) i inne, uzyskałem odpowiedź, iż właściciel sklepu to ma w domu parę tysięcy takich. Nastepnie dałem ogłoszenie na forum, że oddam .... itd. i nic. Pani w szkole dziecka też już miała dość stale powiększającego się stadka, więc co wtedy mi pozosaje  - pozostawić narybek w akwarium ogólnym i niech się dzieje co chce.

Z poważaniem
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 03, 2006, 10:45:01 »

Oho Tornado przeszło...

Co do tematu. Rybki można nawet sprzedać do sklepu. Niestety nie wszystkie gatunki tak samo łatwo. Np molinezje dość ciężko są przyjmowane bo jest ich zawsze dużo. Gupiki kupi większość sklepów pod warunkiem że będą już dorosłe i ładne ,cena waha sie od 1,50-2zł, łatwo taże sprzedać glonojady takie około 3cm długości...
Oczywiście wiele sklepów powie że rzyjmuje ryby albo za pokarm albo za nic twierdząc że faktury im sie nie zgadzaja - wniosek chcą was okraść Smiley

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2006, 11:43:07 wysłane przez Tramal » Zapisane

112,25
dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 20, 2006, 10:41:14 »

według mnie najlepiej iść na giełde i tam coś sprzedać
Ps.może znacie jakąś bo chętnie bym sie wybrał
michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 20, 2006, 14:35:31 »

siemka najpierw idz sie popytaj w najblizszych sklepach czy ci przyjmo rybki za "DARMO". to na 75% sie zgodzo jesli nie popytaj sie kumpli czy niebedo zakladac w najblizszym czasie akwa:p a jesli nie to popytaj sie czy nie ma w twoim miescie gieldy rybnej
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 22, 2006, 21:02:20 »

Ja swoje pielęgnice perłowe sprzedawałem do sklepu za pół ceny wyjściowej, tzn po 3 zł od sztuki, albo wymieniałem na pokarm lub inne akcesoria.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 28, 2006, 21:45:35 »

więcej jak pół ceny detalicznej nie da żaden sklep bo to się nie opłaca.

PS: narybek to świetny pokarm, także zawsze nadmiarem młodych mozna skarmic dorosłe

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: