Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jakie pokarmy dajecie swoim rybkom i jak dobrze dzięki nim rosną
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie pokarmy dajecie swoim rybkom i jak dobrze dzięki nim rosną  (Przeczytany 9938 razy)
Marek Robert
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 15, 2006, 18:25:26 »

Wlozyc zywa ochotke do sloiczka, a sloiczek postawic pod kapiacym kranem.

Z góry przepraszam, jeśli ktoś sądzi, że jestem nudny i sztucznie kontynuję wątek, ale nie rozuniem co ma wspólnego lodówka, słoik z ochotkami i kapiący kran. Zaproponowane rozwiązanie z tym kranem to chyba rozwiązanie tymczasowe, a ja chciałbym się dowiedzieć jak postępować w dłuższym czasie. Przecież nie zostawię odkręconego słoiczka w lodówce, lub na zewnątrz. Osoby, które stosuja ten rodzaj pokarmu, to się orientują jaki jest zapach po dłuższym przechowywaniu w cieple. Więc co robić, żeby robaki po kilku dniach po zakupie dalej były ruchliwe ?

Z poważaniem
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Wrzesień 15, 2006, 19:16:31 »

Ja przechowuję żywa ochotkę poprostu w lodówce. Ale kupuję w woreczkach nie na wagę. Jednak jest to 1 woreczek na tydzień. Ochotke traktuję wyłacznie jako przysmak. Jest zdecydowanie za wysoko kaloryczna.
klozet
Nowy
*

« Odpowiedz #32 : Wrzesień 15, 2006, 19:47:35 »

dowiedz sie kiedy w twoim sklepie jest dostawa ochotki i kupuj tego dnia tyle worków ile ci potrzeba
u mnie w wawie w trzech sklepach w pobliżu dostawy są raz w tygodniu w poniedziałki wiec zawsze w poniedziałałek kupuje 2-3 woreczki
jeden daje w odrazu reszta do lodówki, do czwartku jest wszytko oki i nie ma żadnych problemów

witam was w rzeczywistości
klozet
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Wrzesień 15, 2006, 19:48:22 »

dowiedz sie kiedy w twoim sklepie jest dostawa ochotki i kupuj tego dnia tyle worków ile ci potrzeba (wtedy wiadomo że towar jest w miare świerzy a nie przeleżał w sklepie 6 dni)
u mnie w wawie w trzech sklepach w pobliżu dostawy są raz w tygodniu w poniedziałki wiec zawsze w poniedziałałek kupuje 2-3 woreczki
jeden daje w odrazu reszta do lodówki, do czwartku jest wszytko oki i nie ma żadnych problemów

przepraszam za podwójny post coś poknociłęm ,zamiast edytuj zrobiłem cytuj

witam was w rzeczywistości
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 18, 2006, 14:58:23 »

Co do giełd to niestety ci nie doradzę, ale na temat ochotki mówła wcześniej małoznka.
Ochotke traktuję wyłacznie jako przysmak. Jest zdecydowanie za wysoko kaloryczna.

Czyli raczej nie powinno sie karmic rybek wyłącznie ochotką.
Wywłócznik_13
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 18, 2006, 15:50:21 »

Mam pytanie: czy rureczniki a ochotka to to samo? Wyglądają tak samo, ale jak kuouję żywą to w sklepie mówią, że jest to rurecznik, a mrożona - to podobno ochotka. I nie wiem które jest które, i czy w ogóle są to dwa inne gatunki.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Październik 21, 2006, 17:57:29 »

Ja moim rybciom podaję mój własny pokarm Smiley przepis:
Do jakiegos pudełeczka wsypać 3 łyżeczki płatków(ja miałem na zbyciu takie dla bojowników;)), 3 łyżeczki granulek dla wszystkich ryb z witaminami, 2 tabletki ze spirulina (skruszamy w palcach na pył) (takie dla glonojadów i kirysków) i 2 łyżki suszonej dafiny. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe Wink To żarcie jest super dla rybek wszystkożernych typu gupiki, mieczyki, a i zauważyłem że skalary też je skubią Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #37 : Październik 21, 2006, 19:44:57 »

A co sądzicie o takich pokarmach jak wyłapane przez siebie i hodowanie dżdżownic, muszek owocowych czy to napewno zdrowe Huh
Ps. czy ktoś z was tak robi Huh
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: